Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 157
  • 800
  •   1
Отговори
# 645
Не топлете кърма в микровълнова. На водна баня или в уред за затопляне.

# 646
Може ли да препоръчате уред, от който сте доволни? С бебето ни е трудно да се кърмим, а имам кърма за сега и май повече ще се източвам..

# 647
Може ли да препоръчате уред, от който сте доволни? С бебето ни е трудно да се кърмим, а имам кърма за сега и май повече ще се източвам..

Авент електрическата, но Ви препоръчвам да потърсите консултант по кърмене, за да може да оправите проблемът с кърменето ( надявам се). Simple Smile)

# 648
Здравейте, ако съхраняваме кърма до 3 дни в хладилник, колко време преди даване е ок да се извади от там, за да е с подходяща температура за бебето?
На мен акушерката ми каза, че мога да ползвам кърмата, която се е съхранявала ДО 4 часа в хладилник. След това време трябва да я хвърля.

# 649
Аз имам на чико, втора употреба. Има функция и за затопляне на пюрета. На принципа на водна баня е. Рядко ползваме, защото кърмя, но като се наложи да оставя малкото на таткото е много полезно.

# 650
На мен всяка акушерка ми казва различно. Иначе има таблици в интернет.
Здравейте, ако съхраняваме кърма до 3 дни в хладилник, колко време преди даване е ок да се извади от там, за да е с подходяща температура за бебето?
На мен акушерката ми каза, че мога да ползвам кърмата, която се е съхранявала ДО 4 часа в хладилник. След това време трябва да я хвърля.

# 651

Грешно ви е казала. Няколко дни може да се съхранява в хладилник, няколко часа на стайна температура.

# 652
Нагревател аз имам един стар на Кенгуро. Не знам дали го има още като модел, но само да кажа, че е мега бавен, така че по-добре се насочете към друга марка.

# 653

Грешно ви е казала. Няколко дни може да се съхранява в хладилник, няколко часа на стайна температура.

+1.

И аз съм чувала една бая известна акушерка да говори такива небивалици ( може да е същата...), но както каза Пистачио, с дни можеш. Аз съм давала кърма максимум на 3 дни. Никакви проблеми ...

Момичета,

Ползвали ли сти Назонекс спрей по време на кърмене? В e-lactancia казват, че е безопасно, но вси пак е кортикостероид ..Та, ползвали ли сте??

# 654
  • София
За този продукт нямам мнение, но от тежките ковид времена знам, че кортикостероиди са съвместими с кърменето.

https://m.facebook.com/Xedrablog/photos/a.193306624140708/188897 … 034573950/?type=3

# 655
Ами ние уж заедно с нея я избирахме тази помпа. Първо беше се спряла на обикновена механична, защото не знаеше дали изобщо ще използва и ще ѝ трябва. Малко преди да я вземем се промени на електрически модел. Вече е взета обаче (малко бързахме, защото терминът ѝ е август) и сега стана двойна, защото била чула, че щяла да върши по-добра работа и защото и двете гърди били потичали.

Малко се изнервих лично аз, разбирам, че е по-емоционална и нерешителна, но пък и ние не можем 100 пъти да сменяме и да се разбираме. Та от там ми дойде въпроса - дали наистина има такова нещо или вече отиваме малко навътре в претенциите. Joy

Имаше едни колектори за кърма на haaka. Имаше ги в Сгушени. Докато цедиш едната гэрда това седи на другата и събира каквото изтече.

Освен ако не смята да се цеди вместо детето да суче директно, единична електрическа е повече от достатъчна. Така първите 2 месеца изкарах аз - колектор за кърма и помпа по едно и също време докато засука най-сетне.

# 656
Нормално ли е бебе на 20 дни да суче само 10 минути, след което да заспива?
Всички ми казват поне по 10 минути на гърда, но то издържа едва само 10 минути, изморява се и заспива Simple Smile

# 657
Нормално е Simple Smile

# 658
Нормално ли е бебе на 20 дни да суче само 10 минути, след което да заспива?
Всички ми казват поне по 10 минути на гърда, но то издържа едва само 10 минути, изморява се и заспива Simple Smile

Нормално е. По-важното е обаче колко често суче, колко напишкани и наакани памперси има и дали наддава добре.
Може да суче 20мин, но през три час, може да суче 5мин през половин час.

# 659
Здравейте отново след известна пауза.
Все още кърмя своя тодлър ( година и седем месеца вече) и всичко е наред принципно. НО. Все пак имам планове да го отбия наесен. Предполагам, че през лятото не е удачно, предвид, че той не е фен на водата и основният начин за хидратиране е кърменето. Съответно кърменето се увеличи значително през последните месец-два. Вече дори не изяжда предишното количество храна, а иска да си " доцоква" след хранене. Имам усещането, че нещата вместо да вървят към отбиване, са по-скоро в регрес - отказва се от храната вместо от млякото. Не съм убедена доколко за него е добре това, особено като виждам, че започва да има и силни предпочитания към храните. Не знам и какво е правилното поведение в тази ситуация от моя страна. Дали да продължавам да кърмя на поискване или да се опитвам да отклонявам някои от опитите му и да предлагам храна или вода в замяна. Доскоро имахме правило извън къщи да не се кърмим, но вече и него не спазва. Не знам какво да правя. Моля за съвет.

А как е с килограмите, ако си наддава нормално и предвид летните месеци,  не би трябвало да има повод за притеснение. Може би по-големи паузи преди закуските, обяда и вечерята за да е поогладняло детето и повече предлагане на вода. Може да опитате и с нормална детска чаша (ако е с преходна), може да е по-интересно и да засили приема на вода.

Общи условия

Активация на акаунт