Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 778
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
Мацки, трябва да си правя панорамна снимка на зъбите, но все още кърмя и се чудя, къде в София са с по-надеждна апаратура?? Трябва ли да хвърлям кърма след това?

# 451
Здравейте, бебето ми спря да наддава. До 1 месец дохранвах и след това спрях. Не му стига,защото не се изхожда, нервничи на гърда. Храним се на около 3 часа. Той попринцин си е лаком и много активен. Как да си върна кърмата без да му преча на съня? Притеснява ме,че трябва да го будя,за да яде на 2.5. Той и без това не свързва циклите. Дадох му днес за пръв път АМ 60 мл и искаше и още. Много искам да го кърмя.

# 452
Здравейте, бебето ми спря да наддава. До 1 месец дохранвах и след това спрях. Не му стига,защото не се изхожда, нервничи на гърда. Храним се на около 3 часа. Той попринцин си е лаком и много активен. Как да си върна кърмата без да му преча на съня? Притеснява ме,че трябва да го будя,за да яде на 2.5. Той и без това не свързва циклите. Дадох му днес за пръв път АМ 60 мл и искаше и още. Много искам да го кърмя.
На колко е бебето? Единственият начин да увеличиш кърмата е да кърмиш редовно, влючително нощно хранене ако детето търси. Какво значи спря да наддава? Едно е да не наддава 7 месепно бебе, друго 2 месечно бебе. След като се налага, ще будиш по-често. Другата ти опция е формула.

# 453
На колко е бебето? Единственият начин да увеличиш кърмата е да кърмиш редовно, влючително нощно хранене ако детето търси. Какво значи спря да наддава? Едно е да не наддава 7 месепно бебе, друго 2 месечно бебе. След като се налага, ще будиш по-често. Другата ти опция е формула.

Бебето е на 5 месеца. Яде 7,10,1,4,7,11,2. Винаги е имал 7 хранения, с леки изключения като е искал.

Миналият месец беше качил 300 грама, този 200.

# 454
А вие пробвате ли да предлагате по-често?

# 455
А вие пробвате ли да предлагате по-често?

Пробвах веднъж ,но сука малко и почна да плаче.

# 456
5 месечно бебе гладно не стои,като гледам си има доста хранения. Очаква се да реве и да си търси храна ако е гладен. Все пак има наддаване. Полезният ти ход е да предлагаш по-често, ако смяташ, че гладува. Ако предпочита шише пред гърда, според мен е защото е открил лесното, а не защото нямаш достатъчно кърма. С ниско тегло ли е, какво е мнението на личния лекар? Защото моето също качваше в тези месеци малко, но на ръст и като цяло на тегло беше много добре и никога не съм подозирала гладуване.

# 457
5 месечно бебе гладно не стои,като гледам си има доста хранения. Очаква се да реве и да си търси храна ако е гладен. Все пак има наддаване. Полезният ти ход е да предлагаш по-често, ако смяташ, че гладува. Ако предпочита шише пред гърда, според мен е защото е открил лесното, а не защото нямаш достатъчно кърма. С ниско тегло ли е, какво е мнението на личния лекар? Защото моето също качваше в тези месеци малко, но на ръст и като цяло на тегло беше много добре и никога не съм подозирала гладуване.

Понякога държи гърдата суче 1 мин ,пуска я и плаче. Като суче не винаги чувам звучно глътките.
Суче 8-10 мин общо.
С шише за първи път от 3 месеца му дадох.
На ръст за 10 дена е пораснал с 1 см.
Според педиатъра не ака,защото не му стига. Вчера направих клизма и още не е акал.
Почнахме захранване по препоръка,като имаме въведено 1 пюре.

# 458
Вие колко очаквате да наддава? Защото това си е наддаване, няма вече да е както първите месеци. Активно ли е бебето? Какво умее да прави?
Това също оказва влияние на качването.

А за акането защо правите клизма? На колко дни се изхожда и каква е консистенцията?

# 459
Вие колко очаквате да наддава? Защото това си е наддаване, няма вече да е както първите месеци. Активно ли е бебето? Какво умее да прави?
Това също оказва влияние на качването.

А за акането защо правите клизма? На колко дни се изхожда и каква е консистенцията?

До преди 3 -4 седмици се изхождаше всеки ден, понякога и по 2-3 пъти. Консистенцията си е нормална, на цвят горчица или по-тъмно. Течна , лепкава, каквато си е била винаги.

От великден насам ходи на 5 дни. 2 пъти с клизма и 4 пъти без. Като единия ден беше 3 пъти за ден.

Бебето е много активно. Като пружинка- рита нон стоп ,спира се за 1 мин макс. Рядко се обръща самичък, вдига си крачетата, вдига си дупето,играе си с предмети. Усмихнат е.

# 460
Значи, колкото и да е трудно за вярване, всичко си му е наред на детето. Спрете с клизмите и филмите. Wink
Това го казвам с най- добро чувство.

Просто вероятно изразходва калориите, които изяжда почти напълно с това, че е активен. Макар, че щом няма плач от глад, едва ли не му стигат. Пробвайте да увеличите количеството на храната. Във вашия случай това означава обаче да спрете добавката, за да може кърмата да се увеличи. Най- добре се свържете с консултант за да ви даде насоки как да махнете дохранването.

За кърмените бебета е нормално да се изхождат и на 7 дни веднъж. Това не означава, че гладуват, просто кърмата има по- малко отпадъчен продукт и се усвоява почти изцяло.
Също така бебето расте, а с това се променят и нещата, няма как всичко да си остане същото докато стане на годинка. Simple Smile Колко пъти още ще се променят нещата, не се шашкайте. Знам, че тъкмо свикнеш с едно и то стане друго, ама е така, родители се учим на гъвкавост.
Като проходи даже няколко месеца едно тегло ще задържи и няма да качва грам. Но и това минава Simple Smile

И моля, наистина, спрете с клизмите!

# 461
Значи, колкото и да е трудно за вярване, всичко си му е наред на детето. Спрете с клизмите и филмите. Wink
Това го казвам с най- добро чувство.

Просто вероятно изразходва калориите, които изяжда почти напълно с това, че е активен. Макар, че щом няма плач от глад, едва ли не му стигат. Пробвайте да увеличите количеството на храната. Във вашия случай това означава обаче да спрете добавката, за да може кърмата да се увеличи. Най- добре се свържете с консултант за да ви даде насоки как да махнете дохранването.

За кърмените бебета е нормално да се изхождат и на 7 дни веднъж. Това не означава, че гладуват, просто кърмата има по- малко отпадъчен продукт и се усвоява почти изцяло.
Също така бебето расте, а с това се променят и нещата, няма как всичко да си остане същото докато стане на годинка. Simple Smile Колко пъти още ще се променят нещата, не се шашкайте. Знам, че тъкмо свикнеш с едно и то стане друго, ама е така, родители се учим на гъвкавост.
Като проходи даже няколко месеца едно тегло ще задържи и няма да качва грам. Но и това минава Simple Smile

И моля, наистина, спрете с клизмите!

Благодаря много за съвета! А до колко дни е нормално да не се изхожда? 

Просто този плач като хване гърдата направо си ме притесни. И всички около мен само ме мъмрят как не му стигало, на 2 дни клизми да правя,което аз не искам. Да го дохранвам успоредно със захранването,което също не ми се иска.
А толкова искам да го кърмя. И ме притеснява ,че сега като е захранен да не объркам нещата с акането. Защото в този нов период за нас го започнахме и вече не знам кое е нормално.

# 462
До 7 дни е нормално.

За да сте спокойна се свържете с консултант, не слушайте хора от обкръжението - те не са специалисти и макар да не ви мислят лошото, най- много да ви объркат.

Децата преминават през такива кърмачески стачки, плачат и сякаш не искат да сучат, но това е нормално и отминава. Трябва само търпение и да не се спира предлагането. Simple Smile

# 463
Клизми на 2 дни е абсурд. Бебето е голямо, нормално да не се изхожда ежедневно като новородено. Въобще на 5 месеца няма риск да не забележите гладуване. Моето точно на 5м започна да ака на 2-3 дни по веднъж. Особено слвд като сте почнали захранване и честота и консистенция ще се променят.

# 464
Здравейте отново , изписа ми унг Ксилометазолин капки но не се сетих да кажа че кърмя щот бях с бебето и тя се размрънка . Дали някой знае дали са позволени. Изписа ми и зиртек но нее ок според листовката. Дали знаете позволени противоалергични?
Зиртек е съвместим https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/cetirizine-hydrochloride/product/
Ксилометазолин https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/xylometazoline-hydrochloride/synonym/ в средната зона на риск е, но не се очаква да преминава в кърмата в значими дози, т.е. ок е
Като цяло, по отношение на кърменето можете да ползвате капките, но има съображения за вреда за майката при продължителна употреба, които можете да обсъдите с личния си лекар

Мацки, трябва да си правя панорамна снимка на зъбите, но все още кърмя и се чудя, къде в София са с по-надеждна апаратура?? Трябва ли да хвърлям кърма след това?
Няма проблем снимката, съвместима е, спокойно си кърмете.

Общи условия

Активация на акаунт