Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 244
  • 800
  •   1
Отговори
# 465
Странното е че в листовката на самия зиртек пише че минава през кърмата 😏
Аз имам друго питане , как заместихте хранене ? Значи аз захранвам от месец и никакви изгледи това дете да яде друго освен кърма .
Освен това има дефицит на желязо
и освен това не желае да се храни в поза различна от в спалнята легнала , и на вънка е мъка. Яде само ако де умира от глад

# 466
Нищо странно няма. И в линка, който съм подала го пише, преминава в "несигнификантни", т.е. незначителни количества, които не оказват влияние.

Щом има дефицит на желязо, педиатър следва да му изпише добавка. От месец захранване няма как да "яде" друго, на този етап ще опитва, за-хранването не е на-яждане, а запознаване с различни храни и консистенции. На този етап не е реалиснично да се очаква бебето да яде друго, особено имайки предвид, че до 1-вата годинка млякото е основен източник на калории (независимо дали кърма или мляко за кърмачета). Ако желаете да отбивате, то следва да се започне процес по заместване на кърмения с мляко за кърмачета.

# 467
не ми се отбива . Не знам как да я накарам да яде не само в леглото ми. Консултирах се с консултант но не мога да я храня спяша навън. Няма шанс 😀
Иначе да чакам да назначат желязо на детето ми.Аз не бързам с захранване но педиатрите са на друго мнение

# 468
Здравейте, скоро ми предстои второ секцио. Преди първото, бях подготвена доста, но само на теория. Имам книгата на Хедра, беше ми много полезна, но за съжаление имах усложнения след раждането, бях и с ковид и с детето бяхме разделени. В крайна сметка успях с помощ на консултант и кърмих една година. Детето се отби естествено и без драми, заради бременността.
Та въпросите са ми следните:
1. След секциото удачно ли е да ползвам помпа, за да стимулирам, тъй като знаете че първите 24 часа с бебето сме разделени? Дали някой би ми съдействал, защото болките са силни, а и ще съм обездвижена? Ще раждам в държавна болница.
Коя поза би ми била най-удобна за кърмене? Бюста ми се отпусна мега много, още през първата бременност и затова кърмих почти само и единствено легнала първото ми дете.
2. Тъй като децата ми ще бъдат породени (с 1 год. и 4 месеца разлика), съм доста притеснена дали ще успявам да кърмя на поискване, а имам огромно желание този път нещата да се получат веднага и да не използвам добавки. Не искам да ощетявам по-голямото дете от внимание, обаче като си спомня то как сучеше като новородено.. по 50-60 минути на гърда, през 15 мин., а сега не знам как ще се случват нещата..
Моля за съвети и някакви хитринки от майките на породени.

# 469
Plamuk в началото на 5 мес и ние имахме такъв проблем с кърменето. Ревеше, пускаше, сърдеше се като беше на гърда и аз също се бях притеснила но и този период отмина. Така че се успокой и си кърми бебенцето.

# 470
Хора има ли спасение от тези нощни кърмения по хиляда пъти или да го отбивам вече 😭😭 Не издържам вече. Ставам по 8-10 пъти на нощ и се съдира от рев докато не му дам, нищо друго не го успокоява какво ли не пробвах вече. През деня суче на 2 часа, на 5 месеца и половина е. Кърмата ли не му стига, да му давам ли АМ преди сън, какво да правя

# 471
Не е успокоение, но моят беше същият до година и два месеца. Наложи се да спи при мен на спалнята, за да не ставам по сто пъти на нощ.

# 472
Леле, моят е на година и 8 месеца и още не може да приключи с нощните кърмения. 😩😀 Не знам как да подходя и аз вече.. Давам вода, но докато не засуче, отказва да заспи и настава рев..

# 473
При мен причината за чести нощни кърмения беше асоциацията за заспиване. След работа с консултант и премахване на асоциацията се буди чак сутринта за закуска. Стана за една седмица, а си мислех че никога повече няма да спя повече от 2 часа.

# 474
  • София
При мен причината за чести нощни кърмения беше асоциацията за заспиване. След работа с консултант и премахване на асоциацията се буди чак сутринта за закуска. Стана за една седмица, а си мислех че никога повече няма да спя повече от 2 часа.

Как успяхте да премахнете асоциацията със заспиване? Пробвах с гушкане и галене, но не се получи.

# 475
Здравейте, бебето ми е на 20 дни, като от третия ден суче замо от гърда. В началото гърдите ми бяха ужасно подути и болезнени, като след всяко кърмене се налагаше да ги доизцеждам. С течение на времето се старая да цедя все по-малко, за да се нормализират нещата. Всички ме посъветваха да цедя по малко, колкото да не усещам гърдите болезнени и напрегнати. Проблемът е, че едната гърда се нормализира, но другата е почти двойна и продължава да ме боли леко. Въпросът ми е какво да направя, за да се нормализират нещата и да не се налага да цедя? Да продължавам ли да доизцеждам гърдата, която е по-голяма. Ще съм много благодарна, ако някой сподели мнение.

# 476
Здравейте! Имам детенце на 1.8г и още се кърмим- основно за преспиване- на обед и вечер. След преглед с дерматолог ми е изписан лосион Alpicort F и Цинкорот за 3м по 1 таблетка. Проблем ли ще е, докато кърмя, да започна лечение. Съмнението ми е за лосиона, макар и външно, в листовката пише, че не е ок с кърменето; за Цинкорота също

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 18:34 от Орхидея Кактусова

# 477
Bubolita, може да опиташ със сутрешното изпразване на гърдата, ето тук е описано
https://www.namama.bg/article/hiperlaktaciia-chast-2-kak-da-se-s … avite-s-problema/

# 478
А по моя казус дали ще се включи някой?

# 479
Здравейте! Имам детенце на 1.8г и още се кърмим- основно за преспиване- на обед и вечер. След преглед с дерматолог ми е изписан лосион Alpicort F и Цинкорот за 3м по 1 таблетка. Проблем ли ще е, докато кърмя, да започна лечение. Съмнението ми е за лосиона, макар и външно, в листовката пише, че не е ок с кърменето; за Цинкорота също
Не съм лекар, цинк пих около месец като бях с Ковид, паралелно не съм спирала да кърмя, малката беше на 7м, с едно твърдо хранене, всичко друго кърма. Не е имало проблем.
За мазилото, според e-lactancia е със среден риск. Не са съществени количествата, които се секртират в млякото, отделно детето е големичко и не кърмите често. Вие решете дали да кърмите или да чакате отбиване.
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/estradiol/product/

Общи условия

Активация на акаунт