Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 238
  • 800
  •   1
Отговори
# 495
А не трябва ли да е в специален контейнер за кърма или от тези пликове, също за кърма ?
Поне аз винаги там съм ги наливала кърмицата (😀)  като складирам....

НЕ ми казвайте, че можело да си стоят в нормалното шише с биберона отгоре!!😂😂😂😂😂

# 496
Аз в шишета си съхранявах в хладилника. Не съм замразявала, но тогава предполагам, че ще трябват пликове.

# 497
Може в шишето с биберона и капака отгоре. 😅 Не е било нужно да ползваш пликовете (освен ако не ти трябва да събереш кърма от няколко изцеждания).
А не трябва ли да е в специален контейнер за кърма или от тези пликове, също за кърма ?
Поне аз винаги там съм ги наливала кърмицата (😀)  като складирам....

НЕ ми казвайте, че можело да си стоят в нормалното шише с биберона отгоре!!😂😂😂😂😂

# 498
Страхотно...  😂😂😂

Аз всеки път прилежно си наливах кърмата в пликове и ми беше АДСКИ досадно.

# 499
Само да вметна, че ЗВБ е метод на захранване, който се препоръчва в не една европейска държава, няма нищо лошо да не Ви харесва или  да не е за вашето бебе, но това не го прави "глупост" или "отричан от всички педиатри", тези определения се наричат дезинформация, не са полезни за никой. Тук в темата боравим с факти, не с осъдителни коментари и лични пристрастия.

И тук подробно за съхранението на изцедена кърма Simple Smile https://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 08:16 от LittleCactus🌵

# 500
Здравейте, имам въпрос който знам че е много индивидуален, но по-скоро го задавам с цел подкрепа. Бебето ми утре става на 1 година, в момента суче само 2 пъти, за вечеря преди лягане и за много ранна закуска. В процес на заместване на вечерята съм и ще остане само едното кърмене, докато има нужда от него. Има ли шанс да се задържи лактацията само с това едно кърмене или по-скоро да очаквам да спре кърмата тотално?

# 501
Докато има сукане, има кърма. Няма как да изчезне. Просто ще има за едно ядене, около часовете, в които се случва. Съответно ако детето увеличи сукането, кърмата пак ще се увеличи. Няма да спре от самосебе си.

# 502
Да, не се притеснявайте. Аз след като отбих уж, имах кърма няколко седмици след това и трябваше да се изцеждам, за да не станат бучки. Говорим за отбиване с останало само едно хранане. В един момент си спря.

# 503
Моля ви за съвет!
Синът ми е на 2 м и половина. Тотално отказва едната гърда. Пробвах различни пози, различни стаи, почивка, разходка из стаята, да се съблечем, да се облечем. От самото начало в родилното не харесваше тази гърда, но после свикна и сега отново постепенно я отказа. От няколко дни започна да яде по малко от нея и да я пуска. Днес вече изобщо не иска да засуче от нея. Само докато го обърна от тази страна и заплаква. Помислих, че го боли нещо, но в съвсем различна поза само докато разбере, че е тя пак плаче. Изцедих малко количество от нея, за да намаля налягането, но пак отказа. Изяде изцеденото от шише. Ако има значение пътувахме два дни до друг град и в момента сме на гости, а не вкъщи. Вече не знам какво да си мисля, като евентуална причина и пробвах всичко каквото намерих в нета като съвети. Извинявам се, че е толкова хаотичен разказа.
Какъв може да е проблема?

# 504
Здравейте. И при мен имаше подобен момент около 3-тия месец. Съответно непредпочитаната гърда много се пълнеше. Започнах да цедя по малко до облекчение и когато гърдата беше по-мека, а не толкова пълна, започна пак да похапва от нея. Така и не открих причината. Предполагам само, че на тази гърда може би струята е била по-силна, защото както писах и по-горе, след като изцеждах малко, хапваше.

# 505
Когато заместя обедното хранене, трябва ли да се цедя, за да не намалее количеството кърма

# 506
Когато заместя обедното хранене, трябва ли да се цедя, за да не намалее количеството кърма

Ако усетиш много голямо напрежение можеш, ама малко, само да отпусне. Иначе няма нужда, тя ще се регулира сама за няколко дена.

# 507
Здравейте!
Имам камъни в злъчката. Док каза: "Кърми още 1-2 месеца със строга диета и ми се обади за операция"

Бебка е на 7 месеца.

Възможно ли е кърменето да продължи след операцията, ако се изцеждам? И колко време след нея организма се изчиства от опойката и кърменето може да се възстанови?

Мислех, че ще кърмя дълго. Мисълта за отбиване много ме натъжава.

Ще се радвам и на мнения от майки минали вече през подобен избор.

# 508
Здравейте! Имам нужда от малко съвет и помощ - бебка е на 10 дни, изцяло на кърма е. Извънредно лакома, досега не е отказвала да яде, когато и се предложи гърда. През нощта всичко е наред, спи по 2:30-3 часа, буди се, сменяме памперс, хапваме и пак заспива. Сутрин обаче, като се събуди към 8-9, разбира се е гладна, съответно се кърмим. Тъй като е спала цяла нощ, ококорва едни големи очи и не иска да заспи до към 1 на обяд, по което време вече е преуморена и няма успокояване. Единственият сигурен начин да заспи е на гърда, а тя е готова на всеки 30 минути - 1 час да яде.

Разбира се, вече минахме през това познати да ми казват, че ми е нехранителна кърмата; че детето стои гладно и затова не иска да заспи и затова търси толкова често да суче. Моля за съвети, проблем ли е да заспива на гърда? И как да увелича времетраенето между две хранения? Иначе пълни много памперси на ден, между 8 и 10. Мерси много Simple Smile

# 509
Най-нормалното нещо на света е бебето да заспива на гърда! За мен беше и много лесно и приятно. Бебето е току що родено, няма нужда да му разреждате храненията, изчакайте да порасне малко. Хранете на поискване 😊

Общи условия

Активация на акаунт