Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 168
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте, нормална ли е миризмата на желязо на адаптираното мляко за кърмачета?

# 616
  • Sofia
Някой знае ли дали Натаспинът е съвместим с кърмене?

# 617
Момичета,

Колко време след като съм си пръснала Олинт в носа, мога да кърмя? Знаете ли?

# 618
  • Sofia
Момичета,

И аз имам същия въпрос, само че за Муконазал. С адски запушен нос съм и вече не издържах и се пръснах. Сега се чудя след колко време мога да кърмя. Трябва ли да прескоча едно кърмене и да се изцеждам вместо това?

# 619
Момичета,

И аз имам същия въпрос, само че за Муконазал. С адски запушен нос съм и вече не издържах и се пръснах. Сега се чудя след колко време мога да кърмя. Трябва ли да прескоча едно кърмене и да се изцеждам вместо това?

Много е гадно така.... Страшно хубаво ми е, че кърмя, ама разболея ли се - само един парацетамол и това е.

В момента съм с ковид. Запуши ми се носа и уж можа да пръскам олинт или виброцил, но все пак много се притеснявам ... В e lactancia не го дава като много безопасно ....

# 620
На мен като бях болна по Великден ми изписаха Олинт на дежурен кабинет. Казаха, че като е локално приложението почти нищо няма как да достигне. Аз мислих, мислих и накрая си го смених с Narivent, това ми беше предписано за отпушване на носа по време на бременността, става за бременни и кърмачки, пише го и в листовката.

# 621
  • Sofia
Утре ще попитаме за нещо подходящо за кърмачки, но сега се напръсках с каквото имаме вкъщи. Надявам се, че от един-два пъти няма да се отрази на бебето.

# 622
Ох, Наривента е слаба ракия. На мен запуши ли ми се - се запушва МНОГО хардкор...Ще пръсна и аз преди да легна, 'щото няма иначе заспиване ... И ми казват всички да съм нон-стоп с маска. Аз едвам дишам.. а маската ме досъсипва....

# 623
Здравейте отново след известна пауза.
Все още кърмя своя тодлър ( година и седем месеца вече) и всичко е наред принципно. НО. Все пак имам планове да го отбия наесен. Предполагам, че през лятото не е удачно, предвид, че той не е фен на водата и основният начин за хидратиране е кърменето. Съответно кърменето се увеличи значително през последните месец-два. Вече дори не изяжда предишното количество храна, а иска да си " доцоква" след хранене. Имам усещането, че нещата вместо да вървят към отбиване, са по-скоро в регрес - отказва се от храната вместо от млякото. Не съм убедена доколко за него е добре това, особено като виждам, че започва да има и силни предпочитания към храните. Не знам и какво е правилното поведение в тази ситуация от моя страна. Дали да продължавам да кърмя на поискване или да се опитвам да отклонявам някои от опитите му и да предлагам храна или вода в замяна. Доскоро имахме правило извън къщи да не се кърмим, но вече и него не спазва. Не знам какво да правя. Моля за съвет.

# 624
Ох, Наривента е слаба ракия. На мен запуши ли ми се - се запушва МНОГО хардкор...Ще пръсна и аз преди да легна, 'щото няма иначе заспиване ... И ми казват всички да съм нон-стоп с маска. Аз едвам дишам.. а маската ме досъсипва....
Правете инхалации с лайка и сода. И пръскайте изотоничен разтвор на морска вода повече. Това правих при запушен нос. Маска пробвах да нося, не се получи. Задушавах се, а беше зима. Сега в жегите, не ми се мисли.
Сещам се за бонбоните Кофлет, но тях ползвах като бременна. Не зная стават ли за кърмене. Билкови са, но от кои билки, не съм гледала.

# 625
До колкото знам Виброцил са окей, но можело да доведат до по-висока активност на бебето. Аз лично съм си слагала от тях, но само 1-2 пъти при крайна нужда. Стеримар е окей. Може да ви се струва, че няма ефект, но продължавайте да пръскате и ще реши прпблема.

# 626
Един аптекар ми даде Колдисепт силвър като бях зле с носа. Става и за бременни и кърмещи, при мен много бързо ми оправи носа. Буквално от течащ като водопад и без да мога да дишам за ден почти спря, а за 2 вече нямах нужда от нищо. Вкъщи като бяхме с Ковид не съм носила маска, така или иначе човек е заразен далеч преди симтомите, а и тази маска освен че те души, каква работа да свърши при толкова тесен контакт с бебето? Малката ми дъщеря, демек кърмачето се зарази, голямата, не. При все не носене на маска и абсолютно стандартна хигиена без белини, дезинфектанти и всякакви крайности, които чета, че се практикуват в дома при болен. Бързо оздравяване!

# 627
Благодаря, момичета!

В момента пръскам със Силвъртус ( подобно на колдисепт-а е) и фитоназал. За през нощта, АКО видя голям зор, ще пръсна със Олинт детски. И си взех Авирон рапид - по-добре късно, отколкото никога 😂...

Радева, права си за маската, но така ме наплашиха да си слагам... Но направо с мъжа ми се побъркахме...През нощта ми беше страшен дискомфорт. Ясно ми е, че дребоса ще го хване , само да мине леко...

# 628
Здравейте,
Бебето ми е на 8 дни. В родилното дохранвах по малко, но от както сме вкъщи само кърмя. Имам чувството, че не правя нещо както трябва. В момента, в който го сложа на гърда, бебето ми суче 10-15 мин. и заспива, следователно не е нахранено и не се оригва след ядене. Моля за съвети.

# 629
Справяте се чудесно. Точно така се случват нещата с кърмените бебета. Wink
Спокойно, щом спинка, значи се е наяло. Ако много се притеснявате, предлагайте по- често да суче. Всяко детенце се храни различни дълго, не е общовалидно, че трябва да седи по 40 Мин на гърда, за да се нахрани. 10-15 мин звучи съвсем нормално.
При кърмене не се гълта толкова много въздух, както при хранене с шише и не е нужно да се оригват бебенцата.

Успех и честит бебок!

Общи условия

Активация на акаунт