В момента чета ... 74

• 42 113
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
"Сделката на живота ти" е най-любимата ми от Бакман ❤ Взех си я от намалението за деня на будителите, за да си я имам, но съм я чела и преди и периодично си я препрочитам, когато имам нужда от човещина.
Утре ще взема "Десетте деца, които госпожа Мин никога не беше имала" по препоръка в темата. Шмит е сред любимите ми автори, но точно тази не съм чела и нямам търпение.

# 631
Мишчица, кажи й, че не четеш в момента.

# 632
  • Чукарландия
И аз успях да пусна поръчка от Сиела. През април ще ми ги донесат от България. Нямам търпение.

А не, че нямам какво да чета. Презапасила съм се достатъчно. 🤣

# 633
Като цяло много харесвам австралийска литература, любима ми е след английската и скандинавската.
Чета "55" на Джеймс Деларги. Нищо особено не е, но щом харесваш австралийска литература ...

# 634
Почти преполових "Мъжете, които мразеха жените". Неприятно изненадана съм от многото грешки. Забелязах една, после втора. Оттам нататък започнах да ги записвам. До момента 5. От рода на "вав" вместо "във", "вторни" - изпуснато к, памти века - написано като 2 думи. Главният герой е Микаел, но в едно изречение изведнъж е Майкъл, в следващото пак Микаел. Майкъл не се повтаря нататък. Да не говорим и за превода. В две последователни изречения преводачката е омесила, неоправдано, няколко глаголни времена. Решила съм да пиша до издателството, като цитирам страници и грешки. Няма да има кой знае каква полза, но да си знаят. Небрежна работа. Нямат ли коректор? Колибри.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 08:57 от W

# 635
  • Бургас
На кой автор е ,,Съседката,, че ме заинтригувахте?

# 636
Джак Кетчъм

# 637
Прочетох "Морска порта" днес.
Не можа да ме развълнува тази история и толкова. Последните 30-40 страници маалко ми пооправиха вкуса, но така и не можах да съчувствам на героините, въпреки описаните трудности и трагедии. Беше ми суховато написана... Оценката ми е мааалко повече от 3*, но определено далеч от 4*.

# 638
  • Бургас
Джак Кетчъм
Благодаря ти,много!
Ще се чете.

# 639
Прочетох Камък, ножица, хартия и ми хареса много, защото си личи, че е правена не само с идеята да бъде бестселър, но и с умението за това. Образцово писане за жанра и логика на ниво. Чете се скорострелно и с интерес от първа до последна страница. Личи си, че не е дебют и съм сигурна, че и другите заглавия от Алис Фини заслужават внимание.

Лично за мен, особено сред останалите тъпотии на издателството в тази категория (Перфектната съпруга; Фатална изповед; Лъжите, които изрече…), това е най-доброто им попадение наравно с Шепнещия мъж на Алекс Норт.

Сега ще прочета спойлерите и ако има нещо за добавяне, ще се включа пак.

# 640
Дочитам си "Моя мрачна Ванеса" и започвам и аз книгата на месеца 😁 ММ ми я купил от намалението на Сиела. Ще се връщам след това да чета спойлерите.

# 641
  • Mostly in my mind
Наистина предвид останалите трилъри на Сиела, човек трябва да подхожда с особено внимание към жанра на това издателство. Факт. Simple Smile

# 642
  • на острова на мечтите
Аз се нервя с Вечерята... Чета една глава и я зарязвам... След някой ден упорито се връщам да си губя времето... Странни са ми героите. Двама братя, а си говорят като шеф и подчинен...
След Един джентълмен в Москва, ми се струва просто блудкава.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 22:52 от danilu

# 643
Тъкмо завърших "Глад" на Алма Катсу. Описана е реалната история за заселническата експедиция на братята Донър. Около деветдесет души тръгват към Калифорния, но избират нетрадиционен маршрут, което ги изправя пред големи трудности. Накрая ги застига и зимата...
Историята разказва какво може да направи глада с човешката психика и предвид това, че е истинска, е доста страховита.
Според мен обаче, авторката се е престарала с художествената измислица. Все пак героите са реални хора. Някои са представени или като обратни, или извратеняци и побъркани. Идва малко прекалено и разваля историята. Свръхестествените събития също. Кото цяло не ми хареса как е разказана. Бих прочела друга книга за същия случай, ако намеря.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 01:18 от Касия

# 644
  • София
Аз съм малко раздвоена в мнението си за "Камък, ножица, хартия". Хем ми хареса, хем нещо и липсваше. Напомни ми на "Мракът в сърцето ми" и имаше една друга за мъж с две съпруги, ама коя беше? Може би "Съпругата помежду ни".

Общи условия

Активация на акаунт