В момента чета ... 74

• 42 288
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • София
На мен Синът изобщо не ми хареса. Мисля, че 2/5 му бяха дала.

# 286
Здравейте, чета ви отдавна, но сега се разписвам. Току- що завърших Облак Врабчета на Такаши Мацуока. Чета я за втори път и отново много ми хареса.Много напомня на книгата Шогун - разказва за навлизането на чужденците в Япония, сблъсъка на източната и западната култура и философия,има малко невъзможна любов,но е включена и малко мистика и е написана с много приятно чувство за хумор. Поне първите 100 страници много се смях с героите и ситуациите. Книгата се чете много леко и бързо, само последните страници малко напомняха на любовен роман, но като цяло я препоръчвам. Сега ще препрочета и Есенен мост на същия автор, в който се описват събитията преди тези в първата част.

# 287
"Лоша кръв" на Джон Куриру ми хареса и препоръчвам. Успял е да направи от сухата материя на безброй факти един увлекателен документален "трилър".
"Един от нас лъже" не си заслужава времето.
"Всичко свършва с нас" на Колийн Хувър увлича като всеки прилично написан розов роман. Постарала се е да вкара и социални теми, които биха предизвикали интерес, но сюжетът е пришит с бели конци.
"Kim Ji Young, родена 1982" на Cho Nam-Joo прочетох, защото стана популярна и с филма по нея. Корейската е тази, която най-малко харесвам от азиатската литература, защото не обичам да чета за патриархални социални теми, а като че ли те са най-силно застъпени в нея. Ще се хареса на тези, които търсят информация за организация на обществото, фигурата на жената и традициите в (не само) тази държава.
"Магма" на исландската авторка Thora Hjörleifsdóttir не е поредното скандинавско криминале, но отново може да шокира със суров натурализъм и език. Третира темата за насилието, несигурността и болните междуличностни отношения в една връзка. Книга, която не казва нищо ново, дори не и по нов начин.
Заинтригува ме препоръката на Dez за Rock, paper and scissors.

# 288
  • на острова на мечтите
Лоша кръв я изгълтах за отрицателно време.
Сега, след малко трудно начало, Един джентълмен в Москва ме е грабнала изцяло. Много елегантно написана.

# 289
Довърших великолепната "Камък, ножица, хартия" ("Rock Paper Scissors", Alice Feeney). Бога ми, страхотна книга се оказа! Heart Eyes По-късно ще потърся и други на авторката.
Днес или утре ще започна "Един джентълмен в Москва".

# 290
  • Mostly in my mind
Дез,  много си лоша  Sunglasses само това ли? Кажи позна ли какво ще стане накрая? Теориите ти верни ли се оказаха?

# 291
Дез,  много си лоша  Sunglasses само това ли? Кажи позна ли какво ще стане накрая? Теориите ти верни ли се оказаха?

Не искам на никого да разваля удоволствието дори с най-малкия спойлер. Рядко изненадваща книга е това, а изненадите следват една след друга. Мисля, че хванах уликите които авторката е посяла нарочно, за да ги хване читателя и наостри ...очи Laughing. Мислех си, че някой няма да се върне, и това го "отгатнах" (включае особата), но най-изненадващите неща, разбира се,  не хванах.
Веднага ще я пусна в приятелския ми кръг. Не мисля, че са попаднали на нея, иначе щяха да ми кажат.
Скрит текст:
Бях сигурна, че жена му ще напише книга (заради подигравката която той и отпрати по време на вечеря). Това ми хареса.

Лолита, благодаря ти, че сподели за нея, както и на всички пишещи в темата! Flowers Rose

# 292
  • Mostly in my mind
Така е, права си, нека не разваляме със спойлери удоволствието на останалите. Просто много ми се иска да я коментирам. Joy
Аз си чета "Мирикъл Крийк". Интересна ми е, заплетен сюжет има.

# 293
Не знам за другите, ама аз вече знам коя ще е следващата книга, която ще чета. Добре, че я купих след първия пост на Лолита в темата, че с тези коментари много ми разпалвате любопитството Bowtie

# 294
То май на всички ни се ще Камък,ножица,хартия да ни е следващата 😆 момичета така ме "зарибихте" ,че сън няма да ме хване докато не я прочета!

Иначе съм на Шогун старо издание от 1984год. с Японката на корицата. Текста е като за снайперист 🧐

# 295
Аз така зарязах Махалото на Фуко в издание на Народна култура. Отекоха ми очите да я чета, ма ще се насиля или просто ще я диря преиздадена.

# 296
Здравейте! Някой който е чел ''Анатомия на един скандал'' на  Сара Вон, дали ще може да сподели мнение?

# 297
То май на всички ни се ще Камък,ножица,хартия да ни е следващата 😆 момичета така ме "зарибихте" ,че сън няма да ме хване докато не я прочета!

Веднага след "Морска порта" по препоръка на Happy Mijjj ☺
Взех я от библиотеката, заедно с "Чаеното момиче" и "Плитката" и довечера я почвам.
Някъде до средата на "Малък живот" съм и още нямам категорично мнение - не ми е особено интересна, но и безинтересна не е. Трагичната история не ме докосва, не ме кара да мисля за героите и не ме въвлича в проблемите им, с такова равнодушие е написано всичко, че имам чувството, че чета вестник.

# 298
Аз трябва първо да "изгазя" от книгите, които чета сега ("Вечерта и утрото" на Кен Фолет, една шведска психологическа за самосъстраданието + една на Дженифър Макмеън), за да мисля за следващата, но така или иначе, една от следващите вече е планирана - става въпрос за една шведска семейна сага. Другата, която съм планирала, е втората книга от трилогията на Кармен Мола (първата предстои да излезе и на български до няколко месеца)

# 299
В момента чета трета книга от поредицата за “Своенравните деца”, но като цяло нищо особено, а толкова много позитивни отзиви Unamused Не съм сигурна, дали сте ги коментирали тук (отскоро следя темата, а и книгите са по-скоро за 12 годишни) на мен единствено идеята ми харесва, затова им давам 2/5*.
Преди да започна тази поредица, четох и “Глина”, ама и тя не беше кой знае какво - 2.5/5* заради архаизмите и носталгията по отминалите времена, в които не съм съществувала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт