В момента чета ... 74

• 42 153
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
W,не съм се засегнала.
Явно няма да прочетем твоите предположения.

# 586
Как да ги прочетеш, като нямам такива. Както съм написала назад. Всъщност имам някакви, но какво от това. Важното е какво е написала или не авторката. Въпросите, които написах в скрития текст са тези, които си зададох, защото не намерих отговор в книгата.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 14:24 от W

# 587
  • София
И мен ме чака "Камък, ножица, хартия", ама и още 4 нови от Озон и днес 3 нови от Сиела. Тези предишни промоции също. Та не знам кога ще стигна до нея. Хората се запасяват с бензин, а з с книги. Simple Smile

# 588
"Бащата на другия" - много топла, човешка и затрогваща книга. Прочетох я заради отзив в някоя от предишните теми - мисля, че на Минерва беше, и съм много доволна - остави ми чувство на умиротвореност и спокойствие.
Разказва се за едно голямо иранско семейство и отношенията вътре в него. Затова как по-чувствителните деца попиват всяка вибрация от близките си, която доловят и са огледало на случващото се помежду им и как ключът към преодоляването на трудността е да да почувстваш любов и да се довериш. Затова как децата в крайна сметка не стават, каквито им казваме, че трябва да бъдат, а такива, каквито им казваме, че са и как неумението да показваме и изразяваме любов е препятсвтие пред всички хубави неща, които бихме могли да получим и да направим за себе си и тези около нас. Напълно чудесна книжка, препоръчвам от сърце.
От същата писателка имам и "Моята орис" и се чудя дали направо да не продължа с нея.

# 589
Завършвам Манюня - четиво, което успява да разведри и усмихне. Може да се прелиства и заедно с друго заглавие, защото са кратки и весели истории за детството на две малки момичета и техните първи срещи със света на възрастните…

Нарине Абгарян ми харесва като автор и се радвам, че започнах с нейния Симон.
Предстои ми Зулали и съм с големи надежди да ми допадне.

# 590
  • София
Райна, изобщо не се чуди,а продължи с "Моята орис". И двете книги са забележителни,като "Бащата на другия" ми хареса една идея повече Simple Smile

# 591
За два дни прочетох "Жълтата птичка пее". Тягостна история за войната и обикновените хора. Мисля да се насоча към нещо по-позитивно, че и настоящите събития в Украйна ме депресират.
Почвам "Свекървата". Нямам спомен как се е озовала у нас. Или размяна, или импулсивно пазаруване по намаления, но сигурно съм прочела нещо за нея в темата.
"Свекървата" е супер, на мен ми допадна и то много, изчетох я на един дъх. Имах тук там забележки, по спомен, но търпими.
"Бащата на другия" и "Моята орис" ми бяха харесали много и двете.
Продължавам си с "Лебедова песен", за ден и половина стигнах 250-та страница, бързо върви.
Паралелно започнах една докторска "Докторе, боли" от Адам Кей, 2017 г., издадена 2021 г., случайно я хванах от библиотеката, много е готина. Аз обичам книги на медицинска тематика, много даже. Наистина е съчетание между хумор и ужас, както пише и на корицата.

# 592
Четох малко от “Облакът Кукуландия” на английски, хареса ми и реших, че искам да я имам и в библиотеката си, затова я поръчах в превод (да могат и други близки да четат), ще чакам да пристигне и това е следващата книга, която ще чета.

# 593
Тя има и българска връзка, беше ми интересно да разбера повече, но не я поръчах днес. Ще остане за следващата промоция.

# 594
Има, един от героите, макар и с небългарско име е такъв “ младия българин Омеир, родом от Родопите, ”

https://m.dnes.bg/knigi/2022/02/02/antyni-doer-pytuva-iz-vreme-i … andiia.519083/amp

# 595
Влизам да се отчета с ''където пеят раците'' на Дилия Оуенс..хвана ми интереса, да видим нататък как ще е..

# 596
У4М бешеее много добра психокримка, даже бих искала да го видя и на филм. Сега ще я карам лежерно с фентъзи.

# 597
  • Русе
В момента чета и съм до средата
Бих казала, че е интересна. Заплетена и а си мислиш , че е ясно ,,коя е,, и следва да разбереш,, как ,, , но пак си в задънена улица.
Имам и втората му книга ,,Нищо не може да те заличи,,.  Трудно ми е дори да определя мистерия, трилър, психотрилър или криминален роман е или от всичко по-малко.

# 598
Приключвам "Малки жени" , след това следва "Червен глад".

# 599
  • Mostly in my mind
Завърших "Миракъл Крийк". 3 от 5. не е като да не сме чели подобни сюжети. Не ми хареса кой знае колко.
Започвам "Злодеянието".

Общи условия

Активация на акаунт