Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 23 218
  • 746
  •   2
Отговори
Добре дошли!

Заповядайте в четиридесет и седмата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към предишните теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23, #24, #25, #26, #27, #28, #29, #30, #31, #32, #33, #34, #35, #36, #37, #38, #39, #40, #41, #42, #43, #44, #45 и #46.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата дискусия, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема и – по тази причина – е останал без отговор, от страна на останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet

# 1
Благодаря за новата тема!
Карз, такива кремове, които да обезболяват, но не загряват или охлаждат са от сорта на диклак, фелоран, тендивал.

# 2
Благодаря за темата!

ММ има 2 дискови хернии, последно така лошо го е стягало преди няколко години, но сега едвам мърда. Не може да се наведе, като легне го боли, като седне го боли, като се изправя и мърда също. Има Дженерали допълнително здравно, осигурен е, но ЛЛ е в друг град. Къде може да отиде днес или утре и да получи помощ? Представям си някоя инжекция в кръста, за да го отпусне...

# 3
Спешното на някоя болница в близост.

# 4
Здравейте! Имам следната подутина отстрани на езика. Посетих двама УНГ казват, че няма нищо притеснително - прехапано вероятно. Усещам лек дискомфорт и щепене може би, но от постоянно кривене на езика да го гледам започна ципичката отдолу да ме наболява. Пуснах секрет- няма открити бактерии. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Притеснява ме да не е опасно…

# 5
Не знам за подутината, но този език е адски обложен, само да отбележа. Аз, както знаят редовните читатели на темата, редовно се оплаквам от филма по повърхността на моя, ама това на снимката е много висока степен на облагане.
Трябва да се търси причината за тази патология - може да е свързано и с подутината, за която питаш.
Освен това, вземи си пособия за почистване на езика и го третирай всеки ден.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 11:45 от Гърне без похлупак

# 6
Не знам за подутината, но този език е адски обложен, само да отбележа. Аз, както знаят редовните читатели на темата, редовно се оплаквам от филма по повърхността на моя, ама това на снимката е много голяма степен на облагане.
Трябва да се търси причината за тази патология - може да е свързано и с подутината, за която питаш.
Освен това, вземи си пособия за почистване на езика и го третирай все ден.

Почиствам всеки ден. Смуках и различни хапчета заради това облагане нищо не помага. Бактерии няма открити и всички УНГ сякаш се отказаха. Казват, че това са просто папили

# 7
Това е (вероятно) някаква форма на "hairy tongue". Ако си от Пловдив, отиди тук, за да се консултираш за лечение.

# 8
Това е (вероятно) някаква форма на "hairy tongue". Ако си от Пловдив, отиди тук, за да се консултираш за лечение.

Много ти благодаря, в този линк/страница открих точно каква е тази подутинка!

# 9
Този сайт наистина е много полезен. Преди време попаднах на него по случайност. Макар да съм от София, мислех да посетя специалистите там, като имам път към Пловдив. Изглеждат надеждни.

# 10
Гърне, каква е страницата за езика, че не ми зарежда?
Моят от години вече е много странен, но зъболекарката и УНГ-то казват, че било нормално и се срещало често.
Скрит текст:

Когато го покажа на някой обаче и изпадат в тотален шок 😂 и не познавам друг такъв човек (май)

# 11
Приятно ми е да се запознаем.Grinning И моят е същия. Няма да качвам снимка.

И при мен нещо не се отвори страницата.

# 12
Мини, а имаш ли оплаквания? При мен от известно време понякога имам парене при хранене (не с пикантни храни) и все едно афтички на върха на езика, но видимо не е като афта, просто ми пари и ми е неприятно. Трябва да почна да го почиствам по-старателно май...

# 13
Нямам такива оплаквания, Ella.
Ако има значение, преди го почиствах с четка. Ползвах от тези, които от задната страна има за четкане на език. После преминах на електрическа и сега ползвам само вода за уста сутрин и вечер, без четката за езика.

# 14
Момичета, не знам защо линкът не ви се отваря. При мен работи безпроблемно (сега го пробвах пак), а явно и при потребителката по-горе.
Ето го отново: www.oralpathology.info/wp-content/uploads/2014/06/OralPathology-LECTURE-14.pdf - като го отворите, първоначално ви излиза фотос на липов (?) цвят, след това трябва да скролнете надолу, за да видите описание на различните състояния, свързани с патологиите на езика.

Това, от което се оплаквате, май също е сред тях. Пише, че се казва Lingua Plicata (Lingua Scrotalis). Обаче, май в този случай не се прилага лечение, поне според сайта. Иначе, има и други интересни факти за това състояние - погледнете дали вече страницата ви се отваря.

Общи условия

Активация на акаунт