Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 250
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
Като затворя очи имам чувството, че нещо ме отнася на една страна.
Ако съм застанала в по-странна, изкривена поза, пак.
Легнах. Същата работа.
На какво може да се дължи?

# 16
Вертижен синдром.
Пий В комплекс.

# 17
Отвори ми се сега, Гърне. Благодаря! Аз не се оплаквам, но определено ще ми е интересно да прочета материала.

# 18
Вертижен синдром.
Пий В комплекс.
Мисля си... Приемам глюкофаж. Може ли да имам недостиг на витамин В при тези оплаквания?
Абе... Неприятно е да не се чувстваш добре Sad

# 19
Когата се уморя много от работа през деня, вечерта започва да ми се вие свят, краката ми се преплитат и като че ли ще залитна или припадна. Една вечер загубих равновесие и паднах изведнъж на колене. Натъртих си коленете. Като талпа паднах. Също така ми стяга главата и се появява силно пулсиращо главоболие. Като седя на стол или съм легнала, имам чувството, че има земетресение. Много съм слаба под 40 кг., с анемия, при която стабилизирах хемоглобина и останалите показатели, свързани с анемията, като 3 месеца приемах желязо. Не знам защо ми става така вечерно време и нямам сили за нищо? Едва се оправям да си взема душ, да оправя банята, да се навечерям-като дори от преумора не ми се яде, да си оправя леглото.

# 20
Какво работиш? Преди жегите случвало ли се е? Физическо натоварване имаш ли, храниш ли се добре? Мен жегите много ме уморяват, хем че съм далеч от ниско тегло и анемия, но някои вечери направо ми става зле от умора и то предимно заради жега, не толкова заради натоварване..

# 21
  • София
За анемията ми се струват малко 3 месеца прием на желязо. Аз пих 1 година, и сега периодично пия, защото за 3 месеца вдигам показателите, но като спра, до 3 месеца пак съм ги смъкнала. Попълних и дефицита на вит. Д, вдихнах и кортизола и всичко това доведе до малко повече енергия и сили.

# 22
Вертижен синдром.
Пий В комплекс.
Мисля си... Приемам глюкофаж. Може ли да имам недостиг на витамин В при тези оплаквания?
Абе... Неприятно е да не се чувстваш добре Sad
Метформинът пречи на усвояването на б12, лесно е да се стигне до дефицит. Ако установиш такъв и вземеш добавки, гледай да не са хапчета които поглъщаш а да се усвояват през лигавицата на устата - спрей, капки, подезични таблетки. Там метформинът не пречи на усвояването.

# 23
Имам проблем със стомаха си. От дете е издут. Не говорим за подкожни мазнини, а просто никога не съм имала плосък корем. Тренирала съм за корем, дори да излязат плочките, той си седи издут.
Не пия газирано, не пия сокове, не ям тестени (ако ям е изключително рядко), намалих сладкото без ограничения, млечни продукти ( разбрах, че имам лактозна непоносимост към прясно мляко, така че сега се случва изключително рядко да пия по едно фрапе). Уринирам си, дефекирам си ( даже по няколко пъти на ден). Не говоря за газове - усещала съм се кога съм се издула от газове или запек например. И не съм с наднормено тегло, даже от няколко месеца съм 46 -47 кг ( най-многото през целия ми живот е това). 1,56 съм висока. Винаги съм си хапвала нормално, даже повече от другите хора на моменти. На работа даже ме бъзикат, че само хабя храната 😀. Като цяло съм слаба и то не защото го искам, а такава си ми е структурата. Предполагам, че като малка нашите са ме преяждали и са ми раздули стомаха. За тях да си слаб значи си болен, ако си пълен си здрав (то така и не им св е получило да ме ‘налеят’ ). Имам активност през деня, ако например съм била дневна или почивка задължително имам ходене поне 10-15-20 хил.крачки на ден. Понякога си правя домашни упражнения вкъщи.
Сега лятото дори нямам толкова апетит, от жегите, но си приемам доста вода.
Идеи как да го ‘прибера’? След като съм така откакто се помня.
Комплекс ми е, искам да съм като другите жени с плосък корем. Да са мазнини ще ги сваля, ама не са. Да са газове и прочее, с това редовно ходене на ден, няма как да ги задържам. Аз ако не ходя един ден съм със запек. 😀

# 24
Диабекан може ли да се пие ако нямаш някакво заболяване, например за потискане на апетита? Гледам, че не е лекарство, само хром, канела и магнезий. Има ли някакви противопоказания?

# 25
  • Sofia
От скоро следя няколко консултантки на добавките фитлайн и те твърдят,че от много зеленчуци и пресни салати се подувал корема 🤔
Вече не знам на кое и кой да вярвам…освен захар и брашно,отричат се плодове,фрешове,месо,яйца,ядки,млечни…. 😤

# 26
От скоро следя няколко консултантки на добавките фитлайн и те твърдят,че от много зеленчуци и пресни салати се подувал корема 🤔

Ами, съдържат фибри - които, иначе, са много ценни за организма. Но - да - от тях коремът може да се подуе.

# 27
Подуването на корема от зеленчуци и салати е временно, докато човек не отиде до тоалетна по голяма нужда 😄 Същите докарват и газове, а Азара твърди, че няма оплаквания от такива. Не е разумно да се спират, понеже може пък това да доведе до запек, което гарантирано ще я подуе повече.

Азара, възможно ли е да ядете твърде много солено? Задържането на вода води до подуване на корема. Но и то само по себе си е временно състояние и не е нещо, което цял живот си го носите.

Също така: какво значи, че Ви е издут коремът? Коя част от него е издута - тази в областта на стомаха или по-скоро тази в областта на слабините? При прекомерното ядене на зеленчуци и сол, се издува онази част, която покрива стомаха. Ако просто не сте плоска в областта на слабините, това не е непременно проблем, който трябва да решавате.

П.П: Отслабването само в конкретни части на тялото е невъзможно на практика. Ако някой Ви пробутва разни програми за отслабване "само в корема", "само в краката" и т.н., гарантирано Ви лъже. Тялото работи като едно цяло, не може да се изолират части, които "да отслабват" самостоятелно.

# 28
Подуването на корема от зеленчуци и салати е временно, докато човек не отиде до тоалетна по голяма нужда 😄 Същите докарват и газове, а Азара твърди, че няма оплаквания от такива. Не е разумно да се спират, понеже може пък това да доведе до запек, което гарантирано ще я подуе повече.

Азара, възможно ли е да ядете твърде много солено? Задържането на вода води до подуване на корема. Но и то само по себе си е временно състояние и не е нещо, което цял живот си го носите.

Също така: какво значи, че Ви е издут коремът? Коя част от него е издута - тази в областта на стомаха или по-скоро тази в областта на слабините? При прекомерното ядене на зеленчуци и сол, се издува онази част, която покрива стомаха. Ако просто не сте плоска в областта на слабините, това не е непременно проблем, който трябва да решавате.

П.П: Отслабването само в конкретни части на тялото е невъзможно на практика. Ако някой Ви пробутва разни програми за отслабване "само в корема", "само в краката" и т.н., гарантирано Ви лъже. Тялото работи като едно цяло, не може да се изолират части, които "да отслабват" самостоятелно.
Аз нямам нужда да отслабвам в корема, подкожните мазнини там са минимални. Но както казах и да тренирам корем, плочките са някак повърхностни? Корема не е плосък.
Търся снимки, ама единствено ми излизат или подут (газове) или с мазнини. Нито едното е.
Ако видите снимки на alcohol belly да речем, че се доближава до това😀 само че аз алкохол не пия често. 1 път в месеца даже и по-малко.
Сол не консумирам много, слагам съвсем малко, даже в 90% от случаите манджите ги правя почти безсолни.
Да е хормонален проблем, ама аз съм така от малка. Помня, че брат ми даже ме бъзикаше.

Подобно на този мъж е. Ако си стегна корема изглежда добре, ама постоянно ли трябва да съм със стегнат корем? 😀 чудя се дали не е нещо от самата ми стойка, от малка вървя поизгърбена.

# 29
Тъкмо мислех да го напиша, ама вече сте го споменали, може да е от прекалено извита дъга на кръста, лордоза.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 14:31 от moonriver

Общи условия

Активация на акаунт