Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 255
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте!
Преди 2 месеца правих изследвания - захар 6,08; инсулин 8,24; гликиран хемоглобин 6,16.
От известно време устата ми съхне, особено сутрин. Меря си захарта от 1-2 седмици сутрин у дома с глюкомер и доста варира- няколко сутрини 5,8 ,после веднъж 7,8 и  след това мегду 5,9 до 6,2. Вчера пак 7,8.
Трябва ли да се притеснявам и пак да пускам изследвания и дали е възможно глюкомера да дава грешни данни?
Благодаря.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 00:36 от ехк

# 736
Точно това и аз щях да напиша за ковида и да наистина доста хора изтъкват гърлото в момента.
Има ли вирус с гърло в момента? Около мен е пълно с болки в гърлото и отпадналост.

Аз бях така, може да е ковид.

# 737
ехк ,и захарта и инсулина са ти високи.Потърси ендокринолог и се поинтересувай за инсулиновата резистентност.

# 738
И гликирания хемоглобин е висок, за диабет са всички стойности.
Вземи мерки!

# 739
Накой със стомашни проблеми и лека Т има ли? Да каже този пък вирус колко време държи, че на 24-ти сутринта ме сви стомах, вдигнах Т и жестоко ме разтресе. След един парацетамол бях добре. На следващия ден нищо, вчера всичко ок през деня и вечерта пак стомашни болки и Т с адски студ. И леко разстройство през цялото време. Леко, защото почти нищо не ям.

# 740
  • В страната на мечтите.
Звучи ми като типичния летен вирус, който още не си е тръгнал заради горещото време. Хубавото е че минава за около 2 дни.

# 741
Той хич не си тръгва с топлото време. Миналата година го изкарах Декември.

# 742
На мен ми е дискомфортно на корема вече втора седмица. Минах през Р и повръщане, а тези дни имам позиви сякаш много ми се ходи до тоалетна по голяма нужда и ме свива корем, обаче нищо...

# 743
А нещо да върлува с главоболие? Вече няколко дни остра, пронизваща болкаа и в ушите чак отива. И в същото време всичко ме изнервя наоколо.

# 744
А нещо да върлува с главоболие? Вече няколко дни остра, пронизваща болкаа и в ушите чак отива. И в същото време всичко ме изнервя наоколо.
ПМС?

# 745
ПМС?

И аз залагам на ПМС. Аз около 10 дни преди МЦ не съм човек.. днес ми е втори ден и от вчера съм с тъпо и гадно главоболие и шум в ушите, които не се повлияват от болкоуспокояващи, също и гадене и апатия. Направо жив ужас.

# 746

Общи условия

Активация на акаунт