Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 264
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • В страната на мечтите.
Трансплантация се прави на хора с много сериозни заболявания, които вече с единия крак са другаде, а не на хора, които просто имат тревожност и хипохондрия. Отиди личния да ти пусне изследвания за черния дроб и ако са добре (както е почти сигурно че ще бъде), просто отиди на психиатър, защото с такава паника не се живее.

# 721
Цирозата е тежко състояние и си има симптоми. Няма как да имаш цироза и да не разбереш. В обкръжението ми двама човека починаха от цироза. Единият беше на 60+, другият около 40г. И двамата се докараха до там след системна злоупотреба с алкохол, като ти говоря от сутрин до вечер пиене. Единият остави сираче в първи клас. Списъците за трансплантация са дълги и не става просто така, защото ти си решила, че ти има нещо. Хората умират докато чакат да стигнат до трансплантация. Пиене на безалкохолно всеки ден е вредно, да, но нищо няма да ти стане освен ако не изпиваш над 3-4л. Ако пиеш по 1-2 чаши на ден не виждам проблем. Познавам хора, които не пият вода, а само газирано и сок, примерно баща ми пие вода само като е болен, да вредно е, но вече е на 60 почти и си е здрав, няма диабет, въпреки че е и наследствено предразположен, нито увреждане на черен дроб и бъбреци, а той пие поне по 2л на ден. Ти като знаеш, че е вредно и се притесняваш за здравето си, спри да пиеш газирано или намали до 1 чаша на ден. Чак да мислиш за трансплантация ми се вижда по-скоро да имаш проблем от сорта на параноя. И аз препоръчвам психиатър или поне психолог. Това вглеждане във всичко за теб и за детето прекрачва границите на нормалното, не знам как живееш в такъв стрес постоянно, че на някой нещо му има.

# 722
Прави сте да Simple Smile
Не съм имала хубав живот за да ми е цветно .
Имах мн тежка Бременност и сте прави мисля за мен но и за детето ..
Това за черния дроб го мисля и заради нея .

# 723
  • до най-прекрасния мъж
Майка ми почина на почти 82 от цироза, предизвикана от хепатит. Откриха й я пет години преди да почине. Носила я е със себе си от поне 10-12, преди да я диагностицират без особени симптоми. ММ е с начален диабет - пиеше по литър Кола на ден, има наследствена обремененост. Спря газираното, свали много кг и вече захарта му е в норма. Баща ми ядеше цял живот захар с лъжицата от буркана, отиде си от рак на почти 80 г, което няма общо с яденето на сладко. Така че...божа работа.
Погрижи се за психиката си и не си вкарвай мухи в главата. Това е по-вероятно да те разболее.

# 724
Всеки ден пия газирано и кола до момента нямам здравословен проблем с бъбреци ,жлъчки или друго.
Дали е хубаво без оплакване да ида на ехограф да ме видят ?
Само понякога усещам тежест под гърдите ?
И черния дроб да се види ,знаете ли какво се случва с увреждането на тъканите и загиналите тъкани ?
Има ли хора, които да си причиняват да пият газирано всеки ден? Освен изреденото, и зъбите ерозирит от газираното. Позволям си 2-3 пъти газирано през годината. Купувам си кенчета, но не от онези огромни бутилки по 2-3 литра.

# 725
Здравейте, имате ли представа дали от неотложен кабинет могат да издават извинителни бележки за деца, след преглед?

# 726
Има ли вирус с гърло в момента? Около мен е пълно с болки в гърлото и отпадналост.

# 727
Здравейте! Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем на кожата на гърба.Понеже съм в чужбина и на този етап не мога да посетя дерматолог, след като изчетох доста информация, мисля, че става въпрос за гъбички. Ще съм благодарна, ако може да ме посъветвате с какво бих могла да се мажа или какви домашни средства бих могла да използвам. 🥹

# 728
Прилича на разноцветен лишей, което си е гъбична инфекция. Лекува се обикновено с мазила локално, но и антимикотичен препарат през устата.

# 729
Има ли вирус с гърло в момента? Около мен е пълно с болки в гърлото и отпадналост.

Ковид почва така. Гърло, хрема температура или без температура. И аз съм така и се тествах, защото ми предстоеше събиране и излезе + за Ковид, но понеже са предимно леки симптомите, масово не се тестват хората

# 730
Благодаря Дори. От днес и аз съм заразена. Болки в гърлоти, отпадналост, лек главобол и леки болки в ушите. Утре ще се тествам. Трудно ме лепва нещо попринцип, но сега е бум.

# 731
Вземи си един бърз тест от аптеката, много е удобно. Бързо оздравяване!

# 732
Здравейте! Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем на кожата на гърба.Понеже съм в чужбина и на този етап не мога да посетя дерматолог, след като изчетох доста информация, мисля, че става въпрос за гъбички. Ще съм благодарна, ако може да ме посъветвате с какво бих могла да се мажа или какви домашни средства бих могла да използвам. 🥹
Разноцветен лишей. Прави се изследване и се предписва съответното лечение. Появяват се този вид гъбички обикновено през лятото от обилното изпотяване. С подходящото лечение и търпение изчезва.
Днес излизах и почти всеки 2-ри е болен и е с кърпичка в ръка. Страх ми беше някой да не ме зарази. Само това ми остава.

# 733
Скоро говорихме за чувството на запушен нос. При мен още е така вече една седмица. Сега се събудих от запушен нос. Пръснах муконазал и не подейства някак така бързо. Повторих и вдишах силно навътре и започнах да чувам едно  пук пук вътре в синусите сякаш дълбоко от свиване на кръвоносни съдове. Легнала не става. Трябва. ида походь права и хоп подейства и дишам... обаче съня ми отиде.
Всички колеги се оплакват от проблеми с носа в момента но те имат и бактериални инфекции и кашлица...
Направете тест за ковид, аз така започнах със синузит, обаче не ми подействаха лекарствата, които обикновено ползвам. На работа също имаше болни колежки с такива оплаквания. Реших да направя тест и се оказа ковид.

Подозирам че ми е просто набъбвала лигавицата и трябва да спра муконазала. Утре съм на УНГ и ще споделя какво е казал за този проблем със странно запушин отекъл нос но без секрет при положение че отдавна оздравях.

# 734

Аз бях така, може да е ковид.

Общи условия

Активация на акаунт