Паническо разстройство - 64

• 5 900
  • 264
  •   2
Отговори
НЕ сте добре дошли в тема 64!
С пожелания за по-малко тревоги и паники, повече радост и здрав разум!

Линк към старата тема:
Скрит текст:

# 1
Аз вече не знам какво да правя, стресът ми е извън нормите за годините ми, но знам че отдавна възраст няма за много неща! Учестен пулс, задух, стряскане от най-малкото, нервиране от най-малкото, изобщо.., шарен живот!

# 2
Джанъм, мерси за новата тема 🌹
Аз си продължавам с намалянето на Клонарекса и до месец се надявам да съм то спряла и дано не се влоша пак и повече да не го пия. Утре съм на ЯМР, заради очите и ми е супер притеснено.

# 3
  • SF
Възраст за нещата никога не е имало. Има подходяща възраст, но никой не се съобразява с това.
Някои хора се раждат с по-прегоряла нервна система. Впечатляват се и от пеперудката, която лети около тях и усещат как се мести въздухът. Нищо не могат да направят. "Успокой се, споко!" не помагат. Даже дразнят още повече. Ситуацията е напечена, трябваха се мисли нещо бързо, да се действа, а някой ни успокоява и приспива. Не стават така нещата! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 4
Запис в новата тема с благодарности на Джанъм!
Желая все повече спокойни дни!

# 5
Имали ли сте усещането,че не ви свърта на едно място?Не мога да седна спокойно за 5 минути да правя нещо...голямо мъчение е

# 6
# 7
Здравейте,
От скоро лекувам паническо разстройство със Золофт. В началото получих почти всички странични ефекти от Золофт. Основните ми симптоми сега са сърцебиене, гадене и виене на свят. Лекаря ми назначи да вземам по 50 мл. Получих лек ефект чак на петата седмица след започването на приема. Отидох на вторичен преглед и лекаря ми вдигна с още 0,25 мл. половинка. Каза ми, че по-бързо разграждам лекарството и ефекта е трябвало да дойде много по-рано. Въпроса ми е след третият ден с добавената половинка се появи пак гадене и виене на свят. Питам се дали е заради покачената доза или Золофта, не действа.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 12:20 от halio

# 8
Добър ден. Снощи писах в старата тема но беше затворена за това днес пиша тук. Може ли от паник атаки да не можеш да стоиш прав на едно място защото имаш чувството че ще залитнеш.. или се дължи на друго

# 9
Интересува ме само чрез лекарства ще ми се промени ли начина на мислене,защото в момента както споменах съм на дъното и не знам как изобщо ще избягам от тези кошмарни мисли дори да постъпя за лечение в клиника.Защото ако не стане с лекарства как да си променя начина на мислене?

# 10
Sunshine889,
Да, може!
Аз бях точно така - замайване, чувство, че всеки момент ще припадна и всякакви подобни "екстри".
...........................................................................

П. П. Аз пък моля, ако някой е пил билковите таблетки Алора при безсъние, би ли споделил мнение?

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 18:43 от Lirena

# 11
Ще се успокоите, и ще ви се промени мисленето. Сега сте напрегната, заради състоянието ви, и е нормално да мислите лоши неща. Комбинирайте с психотерапия, и опитайте малко да се успокоите. Но първо изчакайте лекарствата да ви стабилизират.

# 12
В началото на лечението е нормално да изпитвате засилени симптоми на.. всичко, което ви тормози. Замайвания, гадене, притеснение, депресия, порочният кръг, който се завърта е много плашещ с началото. Защо лекарите предписват успокоителни в началото? Защото именно тези симптоми карат хората да изпаднат в този порочен кръг на отчаяние докато започнат да работят антидепресантите.
Когато се успокои психиката ще изчезнат и мислите, притеснението и тревогите. Без да разберете как ще искате отново да излизате и да излезете от тази дупка, в която сте изпаднала.
В ютуб има много клипове, които обясняват, че антидепресантите в началото хората се чувстват по-зле дори отколкото са били и след това се подобряват.
Get worst before get better.

# 13
Sunshine889,
Да, може!
Аз бях точно така - замайване, чувство, че всеки момент ще припадна и всякакви подобни "екстри".
...........................................................................

П. П. Аз пък моля, ако някой е пил билковите таблетки Алора при безсъние, би ли споделил мнение?

Здравейте не вършат работа няма смисъл от билкови таблетки и подобни

# 14
Лекарството ще помогне да се успокоите, да не плачете, да не сте в отчаяние, но... Само с него няма да стане! Гледната точка е сбъркана.
Как така заради мъже ще искате да си приключвате живота? Защо смисълът на живота е да има някой и да не сте сама? Обричате се на голямо нещастие с това.
 След развода тръгваме с идеалистична представа, че ни чакат чудеса и още на първата сопа сме аут... Ето тогава е истинският развод! Сменете си фокуса, имате много неща, близки, за които да се хванете в момента, а можеше и да ги няма....защото аз ги нямах когато бях във вашето състояние...
Хора, Животът е прекрасен и трябва да се живее!!! Затова сме тук, да се борим за това, защото по рождение сме длъжни да го търсим това щастие и да го живеем този живот. Не накрая да теглим чертата и да сме го изкарали в ревове, депресии и ПА. Теглете една майна на всичко, излезте сред хора, дишайте чист въздух, радвайте се дори на слънцето как пече. По-силни сте от демоните си!

Общи условия

Активация на акаунт