Паническо разстройство - 64

• 23 604
  • 784
  •   1
Отговори
# 30
Аз бях в подобна ситуация на вашата. След 6 годишна връзка се разделихме и не намирах смисъл в нищо. Абсолютно нищо. Приятели ме каниха на разходка, но аз излизах и просто чаках да се прибера. Какво правих вкъщи ли? Нищо. Самонавивах се и се самосъжалявах. Тогава не потърсих помощ както сте направила вие. Седях в тази дупка дълго време. Интересното е, че баща ми тогава беше купил една книга, която доста ми помогна. Не знам дали наистина е толкова хубава, дали на мен тогава ми е повлияла положително, но със сигурност промених малко мирогледа си тогава и лека полека издрапах от дупката.
Робин Шарма - Монахът, който продаде своето Ферари.
Ще видя да намеря книгата и да я прочета.Как успяхте да излезете от това състояние освен с помощта на книгата?И колко време продължи?

# 31
Отново пиша понеже от скоро страдам от ПА. Може ли да се отразят на кръвното налягане.. постоянно кръвното ми е 100/80 и даже и събиране на границите...

# 32
Паник атаките вдигат временно кръвното - емоционално кръвно се нарича.
Няма как да го сваля. С какъв апарат мерите това кръвно? С помпа, или с тези електронните?

# 33
Паник атаките вдигат временно кръвното - емоционално кръвно се нарича.
Няма как да го сваля. С какъв апарат мерите това кръвно? С помпа, или с тези електронните?
Помпа..

# 34
Ниско кръвно не е последствие от паническа атака, нито от тревожност. Търсете причината другаде.

# 35
Ниско кръвно не е последствие от паническа атака, нито от тревожност. Търсете причината другаде.
А може ли да е следствие от стрес

# 36
Sunshine, приемате ли достатъчно вода, да не сте дехидратирана? Пробвайте да пиете поне по 2 литра вода дневно.

# 37

Не мисля. Но то всичко от е от стрес, така че - кой да знае… пуснете разширени изследвания. Консултирайте се с лекар. Въпреки, че кръвното не ми изглежда опасно. Сигурна ли сте, че го мерите правилно?

# 38

Не мисля. Но то всичко от е от стрес, така че - кой да знае… пуснете разширени изследвания. Консултирайте се с лекар. Въпреки, че кръвното не ми изглежда опасно. Сигурна ли сте, че го мерите правилно?
Да.. и при личната ми беше 100/80.. постоянно пия айрян със сол и пак пада. .. правих ПКК всичко е в норма.. утре следват изследвания за щитовидна както и витамини Д,Б12 и прегледи при невролог и кардиолог.. от вече седмица съм болничен понеже не мога да отида на работа

# 39
Ами моето постоянно е 100/70, не бих казала, че е ниско, особено ако сте и млада жена/момиче. Личната какво казва?

# 40
Ами моето постоянно е 100/70, не бих казала, че е ниско, особено ако сте и млада жена/момиче. Личната какво казва?
Каза ми очевидно събираш границите

# 41
Здравейте!
Пиша в темата по повод дъщеря ми - 25г.
През последните години тя се опитва да се бори с Паническо разстройство. Безуспешно.
Имаше натоварени моменти със завършване на висшето образование, изпити, започване на нова работа, смята на работни места.
Очеведно стресът й дойде вповече. Защото ПА зачестиха толкова много, че тя се видя принудена да се обърне към психиатър и психолог.

От десетина дни приема Бифлокс и Грендаксин.
Засега няма никаква промяна към по-добро.
Може би дори промяната е  по-скоро към влошаване..........
Оплаква се, че има проблеми със съня, които и тя не знае как да определи - събуждала се по няколко пъти на нощ, паникьосана...
Тя живее сама, което никак не помага. Снощи сме заспали на включен телефон. Disappointed

При нея по принцип има често безсъние. Отделно от това става много рано за работа, защото пътува, има дълъг и изморителен ден.
Аз имам теория, че тази преумора и недоспиване влошават нещата и се получава омагуосан кръг, но на този етап не иска да напусне работа и няма друг начин.

Видях, че и двете лекарства причиняват безсъние като странична реакция. При Бифлокса има и проблеми със съня от друго естество и също чувство за паника.

В такъв случай как се очаква тези лекарства да помогнат за съня и ПА????

Психиатърът днес й е казал да намали следобедната доза на Грендаксина, пък да започне Атаракс вечер. Но тя се притеснява как ще става сутрин в 5:30, защото по това време става за работа.........

Моля, който има опит да сподели!

# 42
Здравейте!
Пиша в темата по повод дъщеря ми - 25г.
През последните години тя се опитва да се бори с Паническо разстройство. Безуспешно.
Имаше натоварени моменти със завършване на висшето образование, изпити, започване на нова работа, смята на работни места.
Очеведно стресът й дойде вповече. Защото ПА зачестиха толкова много, че тя се видя принудена да се обърне към психиатър и психолог.

От десетина дни приема Бифлокс и Грендаксин.
Засега няма никаква промяна към по-добро.
Може би дори промяната е  по-скоро към влошаване..........
Оплаква се, че има проблеми със съня, които и тя не знае как да определи - събуждала се по няколко пъти на нощ, паникьосана...
Тя живее сама, което никак не помага. Снощи сме заспали на включен телефон. Disappointed

При нея по принцип има често безсъние. Отделно от това става много рано за работа, защото пътува, има дълъг и изморителен ден.
Аз имам теория, че тази преумора и недоспиване влошават нещата и се получава омагуосан кръг, но на този етап не иска да напусне работа и няма друг начин.

Видях, че и двете лекарства причиняват безсъние като странична реакция. При Бифлокса има и проблеми със съня от друго естество и също чувство за паника.

В такъв случай как се очаква тези лекарства да помогнат за съня и ПА????

Психиатъра днес й е казал да намали следобедната доза на Грендаксина, пък да започне Атаракс вечер. Но тя се притеснява как ще става сутрин в 5:30, защото по това време става за работа.........

Моля, който има опит да сподели!

Здравейте,

Аз също се боря с паник атаки от няколко години. Пробвах с какво ли не с билки, лекарства за успокоение който са без рецепта. Истината е, че имах леко подобрение, но така и на успях. За това посетих психиятър и той ми обясни проблема и ми назначи терапия. Накратно и рабираемо ми каза, че са ми изчерпани запасите на серетонин(хормона на щастието). В селдствие на това има неправилана комуникация между невротрансмитерите и мозъка подава сигнали към тялото и го подготвя за отбрана. Назначи ми антидепресант инхибитор на обратното захващане на серотонин (SSRI). Като ме предопреди, че най-вероятно в началото на лечението, ще имам странични ефекти. Аз получих всичките който са описани в чести, а и не толкова чести. Също ми каза, че може да се влоши състоянието ми в началото на лечението защото се получавал ефекта на серетонинов синдром. Нивата в мозъка с ниски и при приеменето определента доза го има този ефект. При някой хора хапчето започвало да действа и да има желаният ефект още от третия прием. При мен не беше така започнах да имам леки облекчения чак на петата седмица от началото на терапията. И все още имам едно сърцебиене, което на моменти се проявява. От всичко, което съм изчел и съм коментирал с хора, които имат тези проблеми. Разбрах, че най-важното е да не се отказвате и да спазвате терапията която са назначили. В никакъв случай, да не намалявате или увеличавате дозата по своя преценка. Дайте кураж на дъщеря си първата стъпла я е направила. Кажете ѝ, че в началото ще е трудно, но да не се обезверява и отказва. Ако нещо я притеснява, да се свърже с психиятъра и да сподели всички симптоми. Може да се наложи, да ѝ повиши дозата защото моят лекар ми обясни, че при някой хора. Ензимът, който усвоява и разгажда лекарствоото работи по-бързо. Сътветно лекарството стои по-малко в организъма.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 14:08 от halio

# 43
Всичко, което сте описали за дъщеря Ви е нормално. В началото 90% от хората получават странични ефекти. Гадното е, че се очаква подобрение, а в началото получаваш само усложнение на проблема.

Безсънието, съпроводено с будене и плашене е често срещан феномен. Може дори да се получи и точно обратното след това. Да се чувства страшно изморена. Първите 2-3 седмици е като влакче на ужасите.

Накрая важното е, че ще се почувства добре, само да премине през този първоначален ужас.

Ако страничните ефекти са много големи, лекарите изписват успокоителни за в началото.

# 44
Къде е Георгий? Май от дълго време не се е включвал.
Той най- удачно би обяснил динамиката на лечение с медикаменти

Общи условия

Активация на акаунт