Паническо разстройство - 64

• 23 605
  • 784
  •   1
Отговори
# 15
Лекарството ще помогне да се успокоите, да не плачете, да не сте в отчаяние, но... Само с него няма да стане! Гледната точка е сбъркана.
Как така заради мъже ще искате да си приключвате живота? Защо смисълът на живота е да има някой и да не сте сама? Обричате се на голямо нещастие с това.
 След развода тръгваме с идеалистична представа, че ни чакат чудеса и още на първата сопа сме аут... Ето тогава е истинският развод! Сменете си фокуса, имате много неща, близки, за които да се хванете в момента, а можеше и да ги няма....защото аз ги нямах когато бях във вашето състояние...
Хора, Животът е прекрасен и трябва да се живее!!! Затова сме тук, да се борим за това, защото по рождение сме длъжни да го търсим това щастие и да го живеем този живот. Не накрая да теглим чертата и да сме го изкарали в ревове, депресии и ПА. Теглете една майна на всичко, излезте сред хора, дишайте чист въздух, радвайте се дори на слънцето как пече. По-силни сте от демоните си!
Съгласна съм с Вас,че можеше да нямам дори близки на чието рамо да се опра и съм благодарна за това.Но не намирам смисъл в живота като нямам партньор,сама нямам какво да правя.Наличието на партньор ми дава смисъл.Нямам никакви приятели,защото всички са във връзка и не им се занимава с мен.Не знам накъде да поема и как да изляза от това състояние.Нямам среда,където мога да се запозная с нови хора,а не съм в състояние дори работа да си намеря.Знам,че звуча много отчаяно,но единствено тук мога да споделя мъката си.

# 16
  • SF
Аз те разбирам, но някаква работа трябва да можеш да намериш. В малко селце ли живееш?

# 17
Аз те разбирам, но някаква работа трябва да можеш да намериш. В малко селце ли живееш?
Разбирам,че трябва да намеря работа,в голям град съм.Но в момента изпадам в ужас да съм сред хора,треперя цялата и не съм в състояние да работя.Затова се надявам чрез лекарствата да се стабилизирам.

# 18
Време е нужно. Съжалявам, но няма да стане за ден, два, или седмица. Постоянство трябва, и не пресирайте нещата, ще се справите.
И комбинирайте с психотерапия задължително, тези липси, които искате да запълвате с мъж, трябва да се отработят. Просто си дайте време, нещата се се оправят.

# 19
Ако се разходите до някое онкоотделение много бързо ще намерите смисъла и най-малкото нещо около вас и ще му се радвате.
Не трябва щастието ви да зависи от друг. Утре ако се появи този човек ще се вкопчите в него и ще си съсипете връзката от вашата зависимост. Имате работа.... , терапевт, книги, филми и всичко, което ще ви помогне да осъзнаете, че вие сте достатъчно щастлива и силна и сама! Че енергията си идва от вас, а не като бацил да се залепяте и да черпите от друг, да сте притурка към него. Това не е самоцел на живота, а най-прекия път към провал и депресия. Работете по мисленето си!
Казвам го с пълната отговорност на човек, минал през това. Бях на дъното... А днес направо ми е бели кахъри, че нямам мъж. Вярвай ми няма друг вариант на спасение. Имай доверие на живота си, че всичко ще бъде наред! Ти си човекът, който ще се изправи и изтупа, а не някъв мъж да идва да те спасява и осмисля съществуването ти. И когато си готова и завършена той сам ще се появи 😉

# 20
Съгласна съм с Калина! От личен опит казвам и аз, не е задължително да е във връзка човек, за да е щастлив. Сменете си подхода, начина на мислене. Направете си едно инвитро, родете си дете и си гледайте живота. Ако е писано, ще имате и връзка. Но не се вкопчвайте във всеки, това отблъсква хората. И това от личен опит. Гледайте оптимистично на нещата, намерете си хоби, вземете домашен любимец.

# 21
Ако се разходите до някое онкоотделение много бързо ще намерите смисъла и най-малкото нещо около вас и ще му се радвате.
Не трябва щастието ви да зависи от друг. Утре ако се появи този човек ще се вкопчите в него и ще си съсипете връзката от вашата зависимост. Имате работа.... , терапевт, книги, филми и всичко, което ще ви помогне да осъзнаете, че вие сте достатъчно щастлива и силна и сама! Че енергията си идва от вас, а не като бацил да се залепяте и да черпите от друг, да сте притурка към него. Това не е самоцел на живота, а най-прекия път към провал и депресия. Работете по мисленето си!
Казвам го с пълната отговорност на човек, минал през това. Бях на дъното... А днес направо ми е бели кахъри, че нямам мъж. Вярвай ми няма друг вариант на спасение. Имай доверие на живота си, че всичко ще бъде наред! Ти си човекът, който ще се изправи и изтупа, а не някъв мъж да идва да те спасява и осмисля съществуването ти. И когато си готова и завършена той сам ще се появи 😉
Разбирам Ви,но като съм сама нямам с кого да изляза където и да е.Имам чувството,че всички знаят,че съм сама и съм безполезна.Нямам какво да правя сама.Дните ми са празни и безсмислени.Явно наистина мисленето ми е сбъркано.

# 22
Нали казахте Бургас. Слагате си слушалки и се разходете покрай морето. Имате парк...
Хората по селата да не би да имат място за разходка. Насилете се малко и ще видите как ще се почувствате по-добре. А като се разходите, че се уморите, после ще ви се спи. Те нещата са свързани.
Пазарувайте, направете една баница за семейството. Бързо, лесно, но сплотява.
Аз се насилвах, за да върша повече неща, да минава времето.

# 23
Нали казахте Бургас. Слагате си слушалки и се разходете покрай морето. Имате парк...
Хората по селата да не би да имат място за разходка. Насилете се малко и ще видите как ще се почувствате по-добре. А като се разходите, че се уморите, после ще ви се спи. Те нещата са свързани.
Разхождам се,пазарувам готвя,но не се чувствам по-добре и времето не минава.

# 24

Аз също смятам, че домашен любимец може значително да подобри положението в случая. Грижите и любовта към него ще
запълнят усещането за самота и ще Ви попречи за вбъдеще да се вманиячавате в човека до вас.
Разбирам, че искате мъж до себе си, но масово хората живеят сами, а голяма част от семействата само се водят семейства на хартия. Както са казали всички преди мен, не можем да го живеем тоя живот, чакайки някакви външни обстоятелства да се случат или наредят. Трябва да се обърнем към себе си, защото можем да променяме себе си, нищо повече.
Приоритет сега е да излезнете от състоянието , в което се намирате, защото първо че трудно ще привлечете в този момент мъж до себе си, а и да стане, едва ли ще иска да остане. Ето с моя уж сме вече 16 години заедно, и за два дни хипохондрия орева света, така не можело.
Така че избора е във Вас, приемете съветите, мислете с любов за себе си и вярвайте, че заслужавате най-доброто и си го дайте.

# 25

Аз също смятам, че домашен любимец може значително да подобри положението в случая. Грижите и любовта към него ще
запълнят усещането за самота и ще Ви попречи за вбъдеще да се вманиячавате в човека до вас.
Разбирам, че искате мъж до себе си, но масово хората живеят сами, а голяма част от семействата само се водят семейства на хартия. Както са казали всички преди мен, не можем да го живеем тоя живот, чакайки някакви външни обстоятелства да се случат или наредят. Трябва да се обърнем към себе си, защото можем да променяме себе си, нищо повече.
Приоритет сега е да излезнете от състоянието , в което се намирате, защото първо че трудно ще привлечете в този момент мъж до себе си, а и да стане, едва ли ще иска да остане. Ето с моя уж сме вече 16 години заедно, и за два дни хипохондрия орева света, така не можело.
Така че избора е във Вас, приемете съветите, мислете с любов за себе си и вярвайте, че заслужавате най-доброто и си го дайте.
Аз от години периодично изпадам в тези състояния и тези съвети не са ми помогнали...явно наистина съм луда...няма изход за мен

# 26
Ами в случая защо изобщо се хабим да пишем тук? Един милион съвети Ви се дадоха, Вие постоянно намирате нещо като оправдания, за да не опитате поне минимално нещо да промените. Поне едно благодаря може да кажете за това, че няколко човека се опитваме да измислим как да Ви помогнем, дори и от разстояние.
Истината е, че ако самата вие не положите поне минимално усилие, няма как да стане.
Иначе и аз смятам, че домашен любимец би помогнал. Обмисляла ли сте тази идея?

# 27
А как да помогнат, като вие продължавате да чакате друг да ви оправи живота? Дали мъж, дали ние със съвети, дали нова работа.... Не, не работи на тоя принцип живота. Поемете отговорност, че всичко е във ваши ръце и вие решавате как искате да си изживее те остатъка от живота си. Поставяте цели, списък със задачи. Ако трябва ежедневните задачи едно след друго отмятате първо, после големите цели, кое как искате да се случи и работете.
Какво искате да работите? - учете, четете, ходете по интервюта
Приятели и среда - срещайте се, обшувайте, спорт, хоби... Там се намират нови хора
Регистрирайте се в приложение за запознанства, обшувайте с мъже, излизайте на срещи, правете секс... И всякакви други неща, които ви показват, че изобщо не сте сама всъщност.
И четете какво пишем, вместо да отричате и упорствате. Тук хората са минали през доста тежки моменти и всеко може да ви научи.

# 28
Ами в случая защо изобщо се хабим да пишем тук? Един милион съвети Ви се дадоха, Вие постоянно намирате нещо като оправдания, за да не опитате поне минимално нещо да промените. Поне едно благодаря може да кажете за това, че няколко човека се опитваме да измислим как да Ви помогнем, дори и от разстояние.
Истината е, че ако самата вие не положите поне минимално усилие, няма как да стане.
Иначе и аз смятам, че домашен любимец би помогнал. Обмисляла ли сте тази идея?
Много съм благодарна за съветите,ще направя всичко възможно да ги приложа.Ще започна с малки стъпки да ги следвам.Оценявам всеки съвет,за който сте отделили от времето си да пишете.Моля Ви не ме оставяйте,защото нямам с кой да споделям и съвсем ще се срина психически.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 17:38 от woman_in_white1

# 29
Аз бях в подобна ситуация на вашата. След 6 годишна връзка се разделихме и не намирах смисъл в нищо. Абсолютно нищо. Приятели ме каниха на разходка, но аз излизах и просто чаках да се прибера. Какво правих вкъщи ли? Нищо. Самонавивах се и се самосъжалявах. Тогава не потърсих помощ както сте направила вие. Седях в тази дупка дълго време. Интересното е, че баща ми тогава беше купил една книга, която доста ми помогна. Не знам дали наистина е толкова хубава, дали на мен тогава ми е повлияла положително, но със сигурност промених малко мирогледа си тогава и лека полека издрапах от дупката.
Робин Шарма - Монахът, който продаде своето Ферари.

Общи условия

Активация на акаунт