Бързи здравословни въпроси и отговори – 26

 • 26 704
 • 738
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 916
Добре дошли!

Заповядайте в двадесет и шестата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23, #24 и #25.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема, и по тази причина е останал без отговор от останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet

P.S.: Надявам се да не намирате снимката на корицата за стряскаща. Grinning

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 13:16 от Гърне без похлупак

# 1
 • Мнения: 12 236
Явно не четете, има възможност да включите известяване, без безсмислени публикации.
Достатъчно е да натиснете бутон Следено.

Гарантирано, няма да пропуснете публикация.

# 2
 • Мнения: 1 656
Здравейте, ако понякога при няколко глътки вино започне схващане на челюстта, може ли да се говори за алергия? Не винаги, само понякога.
И още един въпрос , че не намирам детската тема. На какво може да се дължи силен косопад при 7 годишно момиче? Пкк е ок. Имаме час за дерматолог следващата седмица.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 17:20 от Tatti

# 3
 • Мнения: 12 236
За виното е по-скоро проблем, според мен, който идва от стабилизаторите, които са добавени. А особено в бялото вино ги има в сериозно количество. Би било алергия, ако има подпухване на носоглътката, не схващане на челюстта.

Срещу косопад, и за мен, и на децата прилагам ампули Уртикомплекс, с една кутия от шест ампули обикновено решаваме проблема. Прилагам ги на измита и подсушена само с кърпа коса, веднъж седмично, след четвъртата ампула, разреждам през по-голям период. След нанасяне не суша с сешоар, а оставям да изсъхне сама косата, въпреки, че и трите сме с много дълги коси. Добре е да направиш консултация с дерматолог, както си планирала.
Скрит текст:

# 4
 • Мнения: 217
Относно температурата да се разпиша пак. След свалянето на брекетите спадна и беше нормална няколко дни. После започна пак да се вдига по-малко като сега дори е по висока от преди. Явно няма да е и от брекетите. Продължавам да търся причината.

# 5
 • Мнения: 223
Някой знае ли от какво може да са ниски MCH, MCV. Точно под долната граница, не са чак много ниски, но на няколко кръвни картини са така. Всичко друго е в норма, дори и те на една от ПКК бяха ок. Сега пак MCV малко под долна граница, а МСН почти на долна граница.

# 6
 • Мнения: 54 723
Тези неща са важни, ако имаш анемия.
Иначе не ги гледат.

# 7
 • Мнения: 1 656
Уртикомплекс съм ползвала, благодаря! Иначе на себе си правя извлек от коприва, една седмица държа коприва в спирт и ппсле мажа в корените. Мислите ли , че е подходящо за 7 годишно?

# 8
 • Мнения: 10 292
Да не ѝ пресуши скалпа тоя спирт? Вижте първо доктор какво ще каже.

# 9
 • Мнения: 48 052
По добре плакни с водата от копривата

# 10
 • Мнения: 486
Здравейте, ако понякога при няколко глътки вино започне схващане на челюстта, може ли да се говори за алергия? Не винаги, само понякога.
И още един въпрос , че не намирам детската тема. На какво може да се дължи силен косопад при 7 годишно момиче? Пкк е ок. Имаме час за дерматолог следващата седмица.
Относно косопада,докато правите изследвания на детето,ако искате опитайте с моята рецепта.
При мен преди време започна такъв силен косопад,че не смеех да се среща.Само като прекарвах пръсти  и направо цяла топка коса смъквах.
Понеже на една позната почти и се оголи главата от такъв проблем,първо се допитах до нея.От всичко,което беше изпробвала върху себе си в крайна сметка видяла полза единствено от чесъна.Благодарение на него косата  и се беше сгъстила.
Аз обаче реших да заложа на сока от лук,още повече че открих интересно инфо в нета за точно този проблем.Добавях сока от лук към обичайната си маска от яйце,мед,зехтин и витамини от ветеринарната аптека.След четвъртата ,петата маска косата ми стана бетон.Като имам време винаги си я правя и в момента когато се реша на гребена не откривам и косъм,което пак ме учудва,защото нали уж всеки ден губим по незнам там колко си косми.
Освен това от тази маска косата ми става толкова гладичка,мекичка.Лука е силно противовъзпалителен и прави скалпа толкова чист.
Единствения недостатък е миризмата,но  поливането след баня с разреден ябълков оцет отнема  почти напълно тази миризма.

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 12 815
Защо на 7 годишното момиче не пуснете изследвания на щитовидна жлеза?

Kikimora_,пускали ли сте Суе (утайка )и Ц реактивен протеин?От колко време е температурата и болки около врата има ли?Питам,защото майка ми с месеци поддържаше температура докато се разбере какво е.

# 12
 • Мнения: 217
Защо на 7 годишното момиче не пуснете изследвания на щитовидна жлеза?

Kikimora_,пускали ли сте Суе (утайка )и Ц реактивен протеин?От колко време е температурата и болки около врата има ли?Питам,защото майка ми с месеци поддържаше температура докато се разбере какво е.

Пусках и бяха наред. Имам леки болки във врата и по точно от лявата страна(повечко) като леко подута е макар, че личната каза, че нищо и няма.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 12 815
Ами...на майка в Бургас казаха,че нищо няма.Имаше силни болки около врата,лежа в неврология,едва ли не я изкараха,че симулира.Първо утайката и Ц реактивният протеин не бяха много завишени,после доста скочиха.
Отиде сама,по свое желание в Токуда,София.Професор Боян Лозанов беше категоричен,че е подостър тиреоидит,дълго време я мъчиха с кортикостероиди(от тях температурата спадаше,иначе беше 38-38.5),накрая се наложи да я оперират и се оправи.
Държа да отбележа,че според Бургаските ендокринолози,нямаше причина за тревога,не било ендокринно заболяване.

# 14
 • Мнения: 217
Моята стига до 37.6 като вечер нямам. Подозирам, че пак може да имам бактерии в урината и за това да се е вдигнала. Утре ще правя изследвания.
Не ми се иска да ходя в болници, но ако се задържи така става вече метвърти месец и ще се наложи да вляза за по-пълни изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт