Бързи здравословни въпроси и отговори – 25

 • 28 849
 • 736
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 985
Добре дошли!

Заповядайте в двадесет и петата поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23 и #24.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема, и по тази причина е останал без отговор от останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 20:53 от Кристaлин

# 1
 • Мнения: 4 303
В аптеката скоро една жена търсеше витамини за баща си, но не знаеше какви. Аз зад нея подсказах Супрадин, но аптекарката каза, че не са подходящи за възрастни хора.
Какво мислите по въпроса?
Майка ми е възрастна жена и миналата година ги пи. Сега взех други Супра вит, но пък не знам дали от внушение или що/искаше Супрадин, ама нали чух какво каза аптекарката/ ми излиза с тезата, че ѝ изсъхвало гърлото от тях или не знам какво ѝ ставало.

# 2
 • Мнения: 4 868
Те и супрадин не действат особено

# 3
 • София
 • Мнения: 12 584
Наскоро в аптеката ми препоръчаха Супрадин за децата. Витамини като витамини. Аз предпочитам да купувам Алайв, въобразила съм си, че от тях най-голям ефект има.

# 4
 • Мнения: 54 955
Как да не стават за възрастни?
Но не са особено добри.
Ако е за предпазване от КОВИД, четох мнение на лекар, че няма значение дали си приемал витамини или не.
По-добре само витамин Ц.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 41 010
Как да не стават за възрастни?
Но не са особено добри.
Ако е за предпазване от КОВИД, четох мнение на лекар, че няма значение дали си приемал витамини или не.
По-добре само витамин Ц.
тия дето са от 500мг са ок, нали...? Т.е вместо да лапаш по 5 от мъничките да вземеш една табл. от 500мг.

# 6
 • Мнения: 4 303

DeVa, не че не стават за възрастни, а не са подходящи.
Поне аз така разбрах, че те са нещо като енергийните напитки. Дават ти тонус за малко, а по добре да си се усвояват нормално.
И предполагам, че не знам какво си/съхнене в устата, замаяност и др./ не може да се получи от една доза на ден витамини. Ама тези били други и от това е.
Не е свързано с конавируса.

# 7
 • София
 • Мнения: 5 197
Момичета, може ли пак да ми кажете онова готино нещо против херпеси ? Кое беше?
Пак ми излизат.

# 8
 • Мнения: 54 955
Снощи пак някой лекар коментираше витамините и каза, че е много важен вит.Д. По 4 капки дневно.
Аз пиех по 6, но ми свърши Вигантол-а и чакам пак да заредят. Нали уж март щеше да е?

# 9
 • Мнения: 10 353
Момичета, може ли пак да ми кажете онова готино нещо против херпеси ? Кое беше?
Пак ми излизат.

Ако питаш за лизина:
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-L-Lysine-500-mg-100-Capsules/258
Записала съм си от denis:
Първите 2-3 дни, 2 х1000мг. и след това още 10 дни 1 х 1000мг.

Ако питаш за мазило, Ацик.

Ако питаш за лекарство,  Valacyclovir.

Но ако ти излизат толкова на често, може да има причина и всичките тези илачи да замаскират.....

# 10
 • Мнения: 3 609
Да помоля за съвет и аз, от вчера имам като напрежение в гръдната кост, все едно ми се кашля и не мога да се изкашлям. Може да са някакви секрети, дишам през устата като цяло. Нямам хрема, нито други оплаквания, но пък за сметка на това съм върл хипохондрик Sad имах хрема преди 10-на дни, направо вода ми течеше от носа, но с почивка и сауни ми размина, но сега това. Иска ми се да го втечня и да го изкашлям, ще съм благодарна на съвети.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 23:33 от Захир

# 11
 • Мнения: 2 208
С това хриптене е добре да те чуе лекар.Иначе чай от подбел действа добре за всякакъв вид кашлица.Също и комбинация подбел, живовляк и градински чай/смесват се равни количества от трите билки и една чаена лъжичка от сместа се запарва в чаша вода/

# 12
 • Мнения: X
Дева, Вигантол вече има. Още миналата седмица купих от Марешки.

Уинд, аз херпесите ги моря с Ациловир. Не оставам без него. Последния път въобще не можа да избие, защото започнах да можа в мига, в който усетих, че устната ми започва да се уплътнява и да смъди. Винаги имам не разпечатана тубичка в дамската чанта.

# 13
 • Мнения: 4 868
Аз изкарах грип на 2 и 3 март. Бях със силни мускулни болки, хрема като вода и субфебрилитет. Мина ми за 2 3 дни, но от петък излезе една суха кашлица и болки в гръдната кост. Почнах да пия ацц, което ми дразнеше повече, спрях го. От вчера отново съм схваната, кашлицата стои, нямам температура, но ме болят гърдите .

# 14
 • Мнения: 3 609
само да допълня, че хрип нямам, затова го изтрих. Не знам защо така ми се стори, остава само едно неразположение в гръдната област, и кашлица няма,  нито хрема, просто аз пробвам да кашлям, за да видя дали ще ми стане по-добре.
Засега ще изчакам ден-два, но исках да ви питам, с риск да ме помислите за луда, но ходя на йога и се занимавахме последните дни с дихателни практики, при които се вдишва с корема после се довдишва дълбоко с дробовете, отделно правихме пози, които са назад-навеждащи и напрежението е точно в гръдната кост. Дали е възможно просто да е тип разтягане в тази област от нетипичното дишане и упражнения?

АЦЦ се пие при силна, влажна кашлица, при суха има сироп Тусирол, но аз за момента няма да го пия, че е малко силничък Simple Smile Пиеш повечко и направо отиваш на дискотека

Общи условия

Активация на акаунт