Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

  • 21 606
  • 744
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 045
Добре дошли!

Заповядайте в тридесет и втората поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към старите теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23, #24, #25, #26, #27, #28, #29, #30 и #31.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата тема, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема и – по тази причина – е останал без отговор от страна на останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet


Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 08:45 от Гърне без похлупак

# 1
  • Мнения: 11 929
Благодаря за новата тема!

# 2
  • Мнения: 379
Хоп троп и аз тук Simple Smile

# 3
  • Мнения: 72
Влезе ми парче краставица в кривото гърло. Сега усещам, че по-трудно дишам. Какво може да се направи? Преди време ми беше влезнало малко парче краставица около 5мм, влезнала през кривото гърло, беше ми много зле, не знаех, че това ми се е случило и се чудих какво ми става, трудно дишах, след около 4 месеца го отхрачих много трудно. Сега е 1 см. И ме е страх какво ще се случи.

# 4
  • Мнения: 10 387
Ти сериозно ли? Е как пък всеки път краставица? Не знам дали нещо може да стои 4 месеца в кривото гърло. Дано някой по-компетентен се изкаже. То прашинка да ти влезе и ще се издушиш от кашлица, та какво остана нещо да заседне и да стои там. На доктор трябва да се отиде. На гастро или УНГ.

# 5
  • Мнения: 72
Предишното парче, което ми беше влезнало преди 2 или 3 години, излезе много трудно. Аз тогава дори не знаех, че ми е попаднало парче краставица, вече беше умекнало от топлината в тялото, леко разкъсано, но докато излезе беше ад, мислех че ще се задуша, извадих го с бронхиалния секрет храчки. Дори беше на няколко части, едната част беше разкъсана и продълговата, явно е запушвала каналче в бронхите. Истинско чудо е, че не съм получила инфекция. Постоянно бях задъхана и не ми стигаше въздухът. Усещах, че имам нещо, и усещах, че нещо ме сърби от вътре. Сега като си спомня и направо ще умра от паника.

# 6
  • Пеликания
  • Мнения: 2 506
Еми отиде до спешното или утре при личния лекар. Няма знам какво друго ще те посъветват тук.

# 7
  • Мнения: 674
Благодаря за темата🍀
Както бях писала преди 5 дни започнаха да ме болят сливиците..е те минаха ,но след тях почна едно дразнене на гърлото ,днес е по-слабо ,но забелязвам ,че са тръгнали налепи.Смуча хапчета за гърло ,пих някакви хапчета .. от както застудява времето постоянно имам проблеми моля кажете какво да направя.Преди време ходих на 3 различни УНГ и всеки ми казва,че съм добре ,сега нямам температура или някакви други оплаквания ,но забелязвам, че доста бавно минава .

# 8
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 7 482
Благодаря, че писа. От 2 дни аз съм с такива симптоми, явно прихванах нещо от детето, което ходи на градина. При него симптоматиката е само леко запушен нос, не се е оплаквало от болно гърло. Ще ходя да си купя тест от аптеката след малко, че не се знае.

Имала съм хронични проблеми с гърлото, ходих да ме огледат с един по-специален уред преди време и лекарят каза, че имам нещо като раничка някъде там. Той на място ме маза с нещо и каза да продължа с Тантум верде, ако не мине за 2-3 дни, да ходя пак да ме маже. Е мина ми. Иначе с Гранофурин се мажа, също помага за гърлобол.

# 9
  • Мнения: 6 045
Благодаря за темата🍀
Както бях писала преди 5 дни започнаха да ме болят сливиците..е те минаха ,но след тях почна едно дразнене на гърлото ,днес е по-слабо ,но забелязвам ,че са тръгнали налепи.Смуча хапчета за гърло ,пих някакви хапчета .. от както застудява времето постоянно имам проблеми моля кажете какво да направя.Преди време ходих на 3 различни УНГ и всеки ми казва,че съм добре ,сега нямам температура или някакви други оплаквания ,но забелязвам, че доста бавно минава .

Моят съвет е да си пуснеш гърлен секрет. Възможно е да излезе някаква бактерия.

# 10
  • Мнения: 1 241
Контактен, на който не са се обадили от РЗИ може ли да отиде до лаборатория за да се тества?

# 11
  • Мнения: 9 776
Контактен, на който не са се обадили от РЗИ може ли да отиде до лаборатория за да се тества?

Звънят на болните, не на контактните. Ако не е посочен като контактен, е свободен да ходи където си иска.

# 12
  • София
  • Мнения: 3 763
При болки в гърлото пробвайте гаргара със Сандрин.

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Здравейте, Момичета,
имахме годишни медицински прегледи в работата и 3 показателя в кръвната ми картина ме смутиха, а именно леко увеличени на HCT, MCV и MCH.  Тези дни ще мина до личната,  но искам да ви попитам - според вас има ли основание за притеснение. Пия ужасно много вода, над 3 лира на ден, живея много активно и се храня здравословно, не очаквах да имам цели три показателя извън норма Thinking  Много Благодаря!

    WBC       7.08       G/L    3,5-10,5   
     NEU %    61.80       %    44-76   
     NEU #    4.38       G/L    2,0-7,8   
     EO %       1.80       %    0,00-6,00   
     EO#       0.13       G/L    0,00 - 0,700   
     LYM%   31.10       %    20-40   
     LYM#       2.20       G/L    0,6-4,1   
     MO %       4.60       %    3-13   
     MO#       0.33       G/L    0,2-1,5   
     BASO %    0.70       %    0,00-2,00   
     BASO #    0.05       G/L    0,00-0,2   
     RBC       4.47       T/L    ж.3,7-5,4 м.4,2-6,2   
     HGB       151       g/L    ж.115-150 м.130-180   
     HCT   H    44.20       %    ж.35-44 м.37-55   
     MCV   H    98.80       fl    80-97   
     MCH   H    33.80       pg    26-33   
     MCHC    342       g/dl    300-360   
     RDW       12.70       %    11,5-15,0   
     PLT       213       G/L    140-440   
     MPV       10.40       fL    7,4-10,8   
     PDW       22       fL    8,3-25   
     PCT       0.22       %    0,12-0,50

# 14
  • Варна
  • Мнения: 409
Горгона медуза, нищо ти няма, никакви основания за притеснения според мен.... .
Хемоглобина ти е на горната граница на нормата, съвсем логично е и зависимите от него показатели да са на горната граница или малко над нея.
Не знам какво е това здравословно хранене но може би то е причината, явно не е много балансирано, надявам се да не се сърдиш вероятно е залитащо към някакъв вид орторексично.
Направи ревизия на този "здравословен начин" на хранене и вероятно показателите ще влязат в норма.
Намалиш ли леко хемоглобина и другите показатели ще влязат в рамките на референтните стойности.

Ако си около 50 кг.,...... и два литра вода са достатъчни.
Ако пиенето на три литра вода не е спонтанно, а е целенасочено/насилствено без усещане на нужда, няма смисъл...
При хора които пият вода под нормата, показателите които при теб са леко над нормата, при тях са леко под нормата, това съм го чувала от лекари не е моя констатация.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 00:49 от VassiLea

Общи условия

Активация на акаунт