Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 580
  • 711
  •   1
Отговори
# 300
  • София
И за мен не е  Nomade Naturelle. Пробвах. А после едвам го издържах и бързах да се прибера и да го махна. Явно не е толкова лесно да се избере парфюм, но за мен със сигурност трябва да е 100% след тест.
След Amuage Imitation, който си подарих за РД в началото на януари ходя и пробвам, но засега нямам нова любов😉

# 301
Coach EDT, мисля че удовлетворява изискването ви.
https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-the-Fragrance-Ea … ilette-41869.html

Много харесвам Eternity monents и Quatre Boucheron. Намирам ги доста близки. Предложете подобни аромати, но ако може по- трайни, че тези бързо изфирясват 😁

# 302
И за мен не е  Nomade Naturelle. Пробвах. А после едвам го издържах и бързах да се прибера и да го махна. Явно не е толкова лесно да се избере парфюм, но за мен със сигурност трябва да е 100% след тест.
След Amuage Imitation, който си подарих за РД в началото на януари ходя и пробвам, но засега нямам нова любов😉
Еее този Амуаж е страхотен, неповторим, как да намериш любов след него?!

# 303
При една размяна, получих за проба почти празен флакон от един парфюм, но имаше в него за 3-4 фъс и за моя огромна изненада той ми хареса, но е... туберозен! 🤔 Но аз пък пръсках само на ръката тези няколко капки, които бяха останали и не знам как бих понесла такъв аромат носен на врата. Обаче, тъй като мразя това цвете, съответно не съм наясно с разновидностите му, но този парфюм ми напомня за дъвка. Тук съм срещала определението "дъвкова тубероза" и вероятно тази е точно такава. Потърсих го в нета, ето това е парфюмът
https://www.fragrantica.com/perfume/Honore-des-Pres/Vamp-a-NY-8597.html
но като за първи експеримент на тема тубероза, няма начин да дам 100€! Преди време бях установила, че Fracas е вид тубероза, която бих могла да нося веднъж на високосна година, но не го задържах когато мина през мен, а този парфюм е оприличен от членовете на Фрагрантика на него. В спомените ми, обаче туберозата във Fracas е млада, сладка и свежа, но не точно дъвкова. Въпросът ми е, има ли отявлено дъвкова тубероза от някой по-достъпен бранд, която да задоволи любопитството ми дали ще мога да нося такова нещо или само така ми се е сторило.

# 304
Armani My Way Азалия .

# 305
  • by the sea
Азалия не разбирам  термина дъвкова..но Armani My way има отявлена тубероза, как ти се струва?

Lale_Lili и аз харесвам и имам 3-4 парфюма на Gucci,забелязала съм, че италианските парфюмни брандове правят по-специфични парфюми,за мен страхотни, пак са популярни, но седят в сянка на френските например. Gucci, D&G, Bvlgari,Armani

# 306
Естествено, благодарение на туберозния му ореол, не съм пробвала My way, но той поне е лесно достъпен и съвсем скоро ще поправя този пропуск. Ще е хубаво, ако се окаже такава сладка, дъвкова тубероза. Благодаря за идеята! 🌺
А само My way или още по-добре Intense, ако не е различен парфюм?

# 307
Азалия🌺, имам малко останало количество в отливката от Essenza Nobile на Tuberosa / Carthusia
Началото е горещо сладко от сливи с канела и ванилия, леплив аромат на розова дъвка и туберозата се появява, но не е като другите туберози (примерно в Carnal Flower, Compliment, Tuberosa на Lab.Olfattivo и т.н) а е креместа, розова дъвка, цветна, канелата я балансира страхотно, има и малко смола и едва доловима роза. Мога да ти я дам, количеството мисля ще стигне за парфюмиране в два последователни дни (7-8 пръсвания има).
Цените на Carthusia са добри, а качеството им е изключително.

Никой като Някой, Poison-а е такъв, но пък е толкова красив парфюм и има хора, на които стои приказно

Lale_Lili, Gucci имат много хубави парфюми, носят се доста в България, може би само във форума не са модерни..... За няколко месеца тук забелязах как изведнъж много хора се мятат на даден аромат след красиво описание и после същия се появява често-често в размените.....
Lou Lou върху мен не стои плътен и тежък, няма ретро нотка, а е красив и интересен, включително и нотката на горящ целофан, която се появява за малко Grinning

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 18:18 от Al Georgieva

# 308
Азалия, на мен на розова дъвка ми мирише Alien Fusion, но в по-топло време, в студеното се развива различно.

# 309
Ами, скъпички са харесваните от теб туберози, Al Georgieva, чета те - ти си една от големите любителки на този аромат. Аз наистина искам нещо евтино, но да е достатъчно ясен представетел на туберозеното семейство от типа дъвка, защото съм почти сигурна, че няма да мога да го нося много и често, и няма да се превърне в любов... Та, ей така, за експеримента. Иначе благодаря за предложението ти! 🤗 Възможно е и да съм помирисвала тази тубероза на Carthusia, защото приятелка е любителка на парфюми с тубероза и помня, че имаше една Carthusia, но нямам никакъв, дори и ужасен спомен дали е била тубероза или някоя друга. 😃

bell_87, него познавам, не е това, което е във Vamp a NY. То няма как да е същото, но не е в тази посока.

# 310
  • by the sea
даже този, ако го има в Zara ще ти е още по-бюджетен, стига да ти допадне.
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Sublime-Epoque-69405.html
Разликата между my way  / intense  за мен е малка и почти незначителна, не са различни парфюми.

# 311
Азалия за "дъвкова" тубероза може да преслушаш и https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Splendida-Tubereuse- … stique-55838.html.

# 312
Супер, RedPanDa, ето, нещо такова имах предвид сякаш! Blush Скромно, но наистина знам, че е прищявка, а не внезапно пламнала любов към най-недолюбваното цвете в парфюмерията, която да остане завинаги.
BoMarina, благодаря! Hug Супер и тя е достъпна.

# 313
My Way Армани е по- хубав от интенза и е точно дъвкова тубероза.

# 314
Al, не си спомням да съм твърдяла, че Пойзън е лош парфюм! Има парфюми, които ще си останат еталон, доказали се многократно във времето. Дали са ретро или не  ми е толкова важно, достатъчно е, че ги познавам. Дали са актуални към днешния ден е друг въпрос, на който всеки е свободен да си отговори както иска според бита, настроението, спомените и ред други условия. Съвремените аромати, според качеството  и независимо от цената си, дано след време могат да се наредят  достойно  до "ретро-класиките", които спрягаме в момента!

Общи условия

Активация на акаунт