Кралски работи и клюки - февруари 2022

• 79 948
  • 1 432
  •   1
Отговори
# 1 260
Цитат
Очаквах нещо по-интересно от червено и черно вчера и черно и бяло днес.
Винаги са облечени по протокол.
Все пак за вчера това са цветовете на знамето на Дания.
А днес и трите дами са в черно - двете с черни рокли/ едната и с чорапи, Маргрете с черно сако. Това са неща, които се стиковат предварително.
Знамето на Дания.

Вчера Кейт беше в черно и червено. Това според мен не е знамето, или греша?
Днес Мери е в черно и бяло? Това ли е знамето? Объркана съм.

# 1 261
Вчера Кейт беше с бяла блуза и червено сако.

Днес и трите дами са с дрескод в черно.

# 1 262
Според мен Мари е избралс нещо толкова носено и познато, защото не е искала да конкурира Катрин, за да може втората да изпъкне. Катрин пък облече едно сиво палто рокля и отново не показа никаква креативност в облеклото.

# 1 263
  • Някъде там
Страхотен подарък, както пише в статията, тюркоазите са фантастичен, сантиментален подарък от кралска свекърва за нейната снаха.
Много мил жест.
Едно е да ти заемат, съвсем друго да ти подарят такива красиви ценни бижута.
Лана благодаря че сподели.

Обаче Шарли винаги е облечен  много готино. И винаги добре съчетано.
Червени чорапки към якенцето.🙂
Шалчето е закрепено с бежово да се съчетае с обувчиците.

# 1 264
На него пък шалчето му е по протокол 😀

Най-протоколна е Максима! Чорлава както винаги 😂

Добро утро 🙂

# 1 265
Ох, Шарл ми е любимото бебе.😀 Много е сладък.

Аз не мисля, че е протокол да носиш цветовете на държавата, която посещаваш. Просто е знак на уважение според мен.
А за втория ден - може и да са дали цветови дрескод, понеже и трите бяха в неутралната бяло-черна гама. А може и да е просто съвпадение.

# 1 266
  • Някъде там
На него пък шалчето му е по протокол 😀

Най-протоколна е Максима! Чорлава както винаги 😂

Добро утро 🙂
Стига с този протокол и с тези тематични изисквания, че вече ги сънувам. 🤣
Шалчето е скаутското, протоколно е 😀..
И на майка му лака и той по протокола.
Максима протоколи не я ловят.
Обаче така много я харесах.
Нищо особено, просто вързана но веднага сменя излъчване.

# 1 267
Айй вярно лака. Тя не знае ли, че има протокол и Кралицата никога не носи тъмен лак?

# 1 268
А забелязвате ли интериора в двореца? Много интересни детайли има като златният и мраморен фриз (така ли се нарича?) по стените. И в типичен северняшки стил 😊
Да, забелязваме. Изгледах клипа от Лана, възприятията винаги са различни в движение. Впечатлена съм от двореца. Хем е царствено, хем уютно. Впечатлена съм и от трите дами, приятно ми беше да ги наблюдавам.

# 1 269
Айй вярно лака. Тя не знае ли, че има протокол и Кралицата никога не носи тъмен лак?
Ма кралицата (английската Wink) да си прави к'вот си иска! От какъв зор и чуждите кралици трябва да се съобразяват с нея!
Взе да става много смешно с този вечно размяткван за щяло и нещяло протокол! Протокол с главна буква Simple Smile

А сега сериозно! Не трябва да забравяме, кога го е наложила този Протокол въпросната 95 годишна днес жена! Почти всички изисквания и табута са от време оно, както се казва Simple Smile Остарели, та мухлясали. Което е съвсем нормално. Тя става кралица в началото на 50те, когато дългите червени нокти и изрусените до бяло коси да запазена марка за определени кръгове жени. Жени с неособено приемливо, хм, поведение и начин на живот! Естествено, че за една дама, при това кралица, са недопустими. Оттогава обаче толкова вода е изтекло, че днес подобни забрани са просто смешни. И както виждате, младото поколение се шари както си иска. Да не говорим, мисля си и самата й сестра Маргарет, си е позволявала доста неща извън Протокола Wink
За чуждите кралски фамилии пък съвсем! Много ги интересува тях английската фамилия и нейните порядки. Нали видяхте и на вчерашното посещение и посрещане в Дания. Елементарна учтивост и дипломация и толкова!
Интересно ми е какви са отзивите в датските и английски медии, в дипломатическите среди, в двата двора... Но май няма как да разберем.

# 1 270
  • София
Миииии, аз четох едни неща...ама се чудя има ли смисъл да ги споделям. Но с две думи - липсата на комуникация и обратна връзка, тоест някакво макар и кратко изявление или отговор на някой и друг въпрос се вижда странно на датчаните, които са свиканали на друг тип общуване с кралските си особи - да ги питат и те да отговарят на някой и друг въпрос.
И преди да скочим с вили, яхти и момичета - за въпроси, свързани с целта на посещението.

Английската преса май го била отразила бегло - но все пак има по-важни проблеми в момента. Но иначе е имало брит. журналисти в Копенхаген.
Това прочетох - може и други гледни точки да има.

# 1 271

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 13:17 от EsmeWeatherwax

# 1 272
Кралицата отлага заради ковид за втори път виртуални срещи. Няма да има ангажименти тази седмица. https://news.sky.com/story/queen-postpones-virtual-audiences-for … iagnosis-12550197
Да оздравява и да ме прощава ХМ, но ще следя президентските новини повече от кралските клюки.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 17:31 от Блу

# 1 273
  • Някъде там
Блу приемай темата откъсване от важното с което ние лично няма как да се  справим и да сме непрекъснато в час с него.

Летисия днес на откриване на международен панаир за съвременно изкуство.

София и Карл Филип днес.
Съжалявам обаче облеклото на София 🤐

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 14:47 от daviz

# 1 274
Уау, на последната снимка ми заприлича на Пенелопе Крус, която аз много харесвам. Особено като млада.

Общи условия

Активация на акаунт