Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 431
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,на 36 години съм. От около 6м правим опити за забременяване Изследванията са правени на 3 ден от мц. Ще помоля за мнение понеже съм на преглед чак другата седмица,а ме човърка

# 241
ТСХ не зависи от цикъла, можеш по всяко време да изследваш. Моя съвет е да пуснеш и един инсулин на гладно, за да се провери за ИР и дали е нужно обременяване с глюкоза. За половите бих те посъветвала да отидеш при АГ да и да попиташ.

# 242
Да попитам за прогестерона - като се изследва на 21 ден, коя фаза се води овулаторна или лутеална, мисълта ми е кои граници да гледам. Аз мисля, че е лутеална, но да питам за по-сигурно

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 11:28 от mibobo

# 243
ТСХ не зависи от цикъла, можеш по всяко време да изследваш. Моя съвет е да пуснеш и един инсулин на гладно, за да се провери за ИР и дали е нужно обременяване с глюкоза. За половите бих те посъветвала да отидеш при АГ да и да попиташ.
Благодаря,Тсх е от преди 2 месеца и не помня на кой ден беше,но гинеколожката ми каза,че е ок. Инсулин съм си пускала преди 2г последно и беше ок. В четвъртък съм на преглед,но просто не ми се чакаше, защото не разбирам много,но виждам,че някои не са в нормата. Благодаря за отговора

# 244
  • София
Освен че съм в сериозен дефицит на витамин Д,другите неща как ви се виждат?
На еднокринолог съм за разчитане чак в края на месеца.

# 245
Да попитам за прогестерона - като се изследва на 21 ден, коя фаза се води овулаторна или лутеална, мисълта ми е кои граници да гледам. Аз мисля, че е лутеална, но да питам за по-сигурно
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D … D0%BA%D1%8A%D0%BB

# 246
Благодаря! Тя овулаторна е само 2 дни, правилно съм мислела.

# 247

Глюкозата е ок.  Инсулина на 120мин не трябва да расте спрямо Инсулин 60мин.  Това е признак за ИР. 

LDL завишен.  ApoB може да тествате.

# 248
Здравейте! Може ли коментар на резултатите! Благодаря предварително Simple Smile

# 249
  • София
Фазите (ФФ, ОФ, ЛФ) се определят от това, дали е имало О. или не Simple Smile
Прогестерон се изследва на 7-ми ден след О., когато е неговият пик, защото ако това не е изпълнено, стойностите нищо не показват.
21  ден може да е 7-ми ден след О. при МЦ 28 дни, ...но,  текущия МЦ, никога не се знае, колко дни ще бъде - може да има по-ранна или по-късна О. или дори МЦ да е ановулаторен - тогава няма полза от това изследване.
21-ден от МЦ може да е и ФФ, ако О. е по-късна Simple Smile

# 250
Фазите (ФФ, ОФ, ЛФ) се определят от това, дали е имало О. или не Simple Smile
Прогестерон се изследва на 7-ми ден след О., когато е неговият пик, защото ако това не е изпълнено, стойностите нищо не показват.
21  ден може да е 7-ми ден след О. при МЦ 28 дни, ...но,  текущия МЦ, никога не се знае, колко дни ще бъде - може да има по-ранна или по-късна О. или дори МЦ да е ановулаторен - тогава няма полза от това изследване.
21-ден от МЦ може да е и ФФ, ако О. е по-късна Simple Smile

Ясно. Ами който не чете преди да се изследва...един път се доверих на лекар иначе все си чета предварително. Тъкмо това чета, че също е било хубаво и естрадиол да пусна с него. Тъй като търсим нисък прогестерон и естрогенова доминатност- заради по-къс цикъл, болезнени гърди и фиброобразувание
А аз съм с цикъл  на около 24-25 дни вероятно О е била около 10-11ден  т.е. нищо не съм направила явно.
Иначе резултата излезе 26  при граници 5,82-75,9

# 251
  • София
Скрит текст:
ТСХ е добре, но Т4 е много нисък - провери Т3 и се консултирай с Ендокринолог... може да имаш и по-високи нива на rT3?!
Имаш ИР, но спазва ли изискването да си в покой между 0, 60 и 120 мин.?! - нещо не е както трябва, двете криви доста се разминават - КЗ бързо пада, но Инсулина продължава да се отделя... на 180 мин. може да си и в Хипогликемия. Консултирай се с Ендокринолог.
Имаш дефицит на вит. Д... трябва да го приемаш заедно с К2... дори и с Калциева формула, защото тази стойност предполага, че е започнала загуба на калций от тялото.... вит. Д трябва да е около 40ng/ml, поне.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на Ендокринолога, моля.

Здравейте! Може ли коментар на резултатите! Благодаря предварително Simple Smile
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ. Антителата МАТ са високи, но дали е Хашимото лекар трябва да прецени ( с преглед и на УЗ) ?!

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 14:29 от denis.

# 252
  • София
Скрит текст:
ТСХ е добре, но Т4 е много нисък - провери Т3 и се консултирай с Ендокринолог... може да имаш и по-високи нива на rT3?!
Имаш ИР, но спазва ли изискването да си в покой между 0, 60 и 120 мин.?! - нещо не е както трябва, двете криви доста се разминават - КЗ бързо пада, но Инсулина продължава да се отделя... на 180 мин. може да си и в Хипогликемия. Консултирай се с Ендокринолог.
Имаш дефицит на вит. Д... трябва да го приемаш заедно с К2... дори и с Калциева формула, защото тази стойност предполага, че е започнала загуба на калций от тялото.... вит. Д трябва да е около 40ng/ml, поне.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на Ендокринолога, моля.

Ще споделя,а каква е дозата на К2 и калций в такива случаи ?
Бях в абсолютен покой по време на изследването на един стол пред лабораторията.

# 253
Здравей, Денис. Ще може ли коментар на резултатите ми.Много благодаря!

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 20:27 от Ema87

# 254
  • ВАРНА
Здравейте !С болки съм в яйчниците ,парене и болка по време на контакт.Имам увеличени лимфни възли и в неделя ще ми правят операция на голям  липом на врата.Моля за мнение.Изследванията ми са направени на втори ден от месечния цикъл.Много съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт