Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 629
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • :)
Здравей, Денис, може ли твоето мнение дали имам инсулинова резистентност? Благодаря ти предварително! 🌷

# 286

Здравейте. Може ли коментар? 2 месеца приемах по 5 капки от витамините на Смарт хит.  Паузата преди изследването е 15 дни. Според вас какви витамини трябва да пиемам и в каква доза, за да има подобрение? Към момента няма такова. Не съм изследвала фолиева и хомоцистеин, защото те ми бяха в норма.

# 287
Здравейте!Правим опити за бебе.Резултатите ми от изследванията, които АГ ми каза да си пусна са следните:
TSH - 1.960 (реф. 0.350 - 5.000)
FT4 - 17.02 (реф. 9.15 - 23.86)
Anti tpo /MAT/ - 7.51 (реф <34)
LH - 2.83 (реф. 2.4 - 26)
FSH - 7.09 (реф. 3 - 20)
Естрадиол - 85.2 (реф. 46 - 607)
Тестостерон - 1 (реф. 0.12 - 1.78)
Пролактин - 198.5 (реф 90 - 523)
DHEA-S - 9.3 (реф. 2.68 - 11)
Имунореактивен инсулин - 11.43 (реф. 3.21 - 16.32)

Изследванията са пуснати на 4ти ден от цикъла.TSH и пролактин ниски ли са?Как ви се струват останалите хормони?Моля за мнения 😊

# 288

Здравейте. Може ли коментар? 2 месеца приемах по 5 капки от витамините на Смарт хит.  Паузата преди изследването е 15 дни. Според вас какви витамини трябва да пиемам и в каква доза, за да има подобрение? Към момента няма такова. Не съм изследвала фолиева и хомоцистеин, защото те ми бяха в норма.

Няма как да имаш с тези малки дози и недобри форми.
Вземи си чист В12  подезичен вариант т.е. не минаващи през стомах а през лигавица, има и спрей, таблетки и капки за нос. Като форма метилкобаламин или хидроксикобаламин. Трябва ти доза около 1000mcg - повечето подезични таблетки са толкова, или ако избереш спрей на Бетер Ю там в 4 впръсквания е 1200mcg.
Вит.Д също трябва да се вдигне още. Аз лично съм доволна от Вигантол

# 289
Здравей, Денис, пиша тук, не на ЛС, понеже информацията може да е ползена и за други. Би ли ми казала дозите на витамин Д и съответните дози на витамин К2 (ако се налага) при следните изследвания (на майка ми, братята ми и мен). Благодаря ти безкрайно Flowers Hibiscus

Скрит текст:

# 290
  • София
Здравей, Денис, пиша тук, не на ЛС, понеже информацията може да е ползена и за други. Би ли ми казала дозите на витамин Д и съответните дози на витамин К2 (ако се налага) при следните изследвания (на майка ми, братята ми и мен). Благодаря ти безкрайно Flowers Hibiscus

Скрит текст:
Здравей!
Ще посоча, поотделно за всяка стойност:
1. 52,5 ng/ml резултатът е добър, трябва да приема само поддържаща доза 1000 до 2000ME вит.Д +вит. К2 (МК-7) 120-150мкг .... ако приема добавка, Калциева формула, тя много често ги съдържа и е желателно да се пресметнат общите дози
2. 27,7 ng/ml.... вит. Д - поне 5-6000МЕ + К2  120 - 150мкг
3. 9.43 ng/ml ... вит. Д  поне 7-8000МЕ + К2  280-300мкг ........ + Калциева формула ... само да вметна тук, че този дефицит е доста сериозен и е добре да се консултира с лекар, защото при тези нива на вит. Д се дърпа калций от костната с-ма, а затова може да има някакво заболяване, някаква причина, т.е само попълване на дефицит на вит. Д не е достатъчен  ( да провери хормоните - полови, андрогени, ТСХ, Инсулин (за ИР)....те също влияят върху калциевият метаболизъм ... но са по-елементарни като причини ...... да провери за всички други дефицити на витамини и минерали) ........... ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря, моля
ПП. Ако скоро е боледувал от К19 , може да е и от това... ако е това, да провери показателите: желязо, феритин... от т.н. Железен панел/или Анемия
4. 75,5 ng/ml... тук нивата са супер, ако има перманентен дефицит - само поддържаща доза около 1000МЕ, нивата не налагат прием на К2 ( при здрав човек)
Контроли за 1., 2. и 3. след 2 месеца + 20 дни почивка.... за 4. може и есента ( след 5-6 месеца) и когато се излага на слънце ( плаж...) може да не се приема вит.Д

# 291
Безкрайно ти благодаря за всичко. Номер 3 живее в Англия и слънце не го вижда, плюс, че работи от вкъщи. Наскоро си идва и пусна някакви изследвания. Хормоните на щитовидната са добре по мои сметки, само хемоглобина му е в долна граница, но не яде много месо. Прикачвам да видиш какво има дотук като изследвания, иначе ще пусне всички други неща, които казваш.

С тези изследвания беше на лекар и лекарят му е казал, че всичко му е наред, само витамин Д да допълва. Не е боледувал от Ковид. Има някои по-ниски стойности в изследванията, които не са коментирани от лекаря - урея, креатинин в урина и в кръвните 2 показателя - не знам дали има нещо притеснително...

Скрит текст:

# 292
  • София
Безкрайно ти благодаря за всичко. Номер 3 живее в Англия и слънце не го вижда,
Скрит текст:
плюс, че работи от вкъщи. Наскоро си идва и пусна някакви изследвания. Хормоните на щитовидната са добре по мои сметки, само хемоглобина му е в долна граница, но не яде много месо. Прикачвам да видиш какво има дотук като изследвания, иначе ще пусне всички други неща, които казваш.

С тези изследвания беше на лекар и лекарят му е казал, че всичко му е наред, само витамин Д да допълва. Не е боледувал от Ковид. Има някои по-ниски стойности в изследванията, които не са коментирани от лекаря - урея, креатинин в урина и в кръвните 2 показателя - не знам дали има нещо притеснително...

Скрит текст:

Hug
Местоживеенето като причина, е добър вариант - дано да е от това.
Хормоните на ЩЖ са добре.
Хемоглобинът е нисък и може да има дефицит на желязо и ако е така - по-трудно се попълва дефицита на вит. Д  ... трябва да приема и двата елемента - с интервал 8-10 часа
По-ниските нива на Урея и Креатинин - не са проблем. Причина може да е вида хранене....по-нисък прием на храни богати на протеин.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 16:36 от denis.

# 293
Благодаря ти от сърце Flowers Hibiscus

# 294
  • Dublin

Здравейте Денис, бихте ли коментирали тези резултати, на 43 год съм, все още с опити за забременяване.
Благодаря!

# 295
  • София
Скрит текст:
Здравейте Денис, бихте ли коментирали тези резултати, на 43 год съм, все още с опити за забременяване.
Благодаря!
Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ... при опити и желание за бебе идеалните граници са 0,5-1,0 ... при тях риска се свежда до минимум.
Нямаш Хашимото.

# 296
  • Dublin
Скрит текст:
Благодаря!
Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ... при опити и желание за бебе идеалните граници са 0,5-1,0 ... при тях риска се свежда до минимум.
Нямаш Хашимото.

Благодаря!

# 297
Здравейте ,
Ще може ли помощ за разчитането на следните изследвания ,всичко нормално ли изглежда ?Пуснати са на 3ти ден от цикъла ,като по принцип за моя цикъл това е последен ден .Имам назначени и други хормони ,но за тях до колкото четох трябва да бъдат направени на чист ден от цикъла и ще изчакам още няколко дни.

# 298
  • София
Здравейте ,
Ще може ли помощ за разчитането на следните изследвания ,
Скрит текст:
всичко нормално ли изглежда ?Пуснати са на 3ти ден от цикъла ,като по принцип за моя цикъл това е последен ден .Имам назначени и други хормони ,но за тях до колкото четох трябва да бъдат направени на чист ден от цикъла и ще изчакам още няколко дни.

Здравей!
Високи са и показват ПКЯ - проявена или непроявена, това се вижда на УЗ.
Не е страшно, не се притеснявай - това се коригира.
Много момичета изпадат в паника когато "чуят" ПКЯ/СПКЯ, а това е много погрешно, защото ако има някъде проблем, който създава различни физиологични ( напр. на МЦ) и козметични проблеми - напр. проблем с кожата (акне, по-мазна кожа) , косата ( косопад, омазняване), качване на тегло, окосмяване и т.н. много по-лесно е да се търси и открива причината... а за нея винаги си има някакво лечение.
Най-опасни са "скритите" причини, които ти създават проблем, но не може да се открие откъде идва той.

На чист ден - най-добре това да е около О., напр. ако си с МЦ 28 дни това е около 14-ти ден от МЦ, ако си с 22 дни това е около 8-9 ден, при 32 дни е около  18 ден ... или от дължината на МЦ вадиш 13-14 дни и получаваш предполагаемия ден на О.

# 299
Здравейте, момичета!
Как бихте коментирали завишен МАТ (но в граница) + нисък феритин? Симптоми - косопад от доста време + умора.
Останалите щитовидни хормони са в норма, желязото също.

Общи условия

Активация на акаунт