Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 258
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Здравей, Денис!
Кратка предистория: Преди година след профилактичен преглед при гениколог ми откриха много висок Пролактин(над 990 при горна реф.граница 460) изследван на 3 ден от МЦ. Тогава решиха, че е нещо моментно и нямам причина за притеснение. Но в рамките на една година започнаха да ми се появяват други симптоми които показват че нещо с мен не е наред (косопад който не се повлиява от абсолютно нищо, задържане на вода и някаква форма на затлъстяване без да покачвам килограми... нереалистични болки и отоци в краката ненормални предвид възрастта ми и т.н.)
За това сега съм се захванала да си направя всички необходими изследвания в правилните дни от МЦ (по съвети от тук) и с резултатите тръгвам по ендокринолози. Но понеже съм нетърпелива да чуя твоето мнение, ще помоля за коментар на резултатите, които имам до момента.
Извинявам се за дългия пост!
На 26г. съм тежа 56кг. като съм висока 166см.

1вите са на 3ти ден МЦ
2рите са на чист ден

Благодаря предварително!🙏

Добавям и тези изследвания.

# 601
Здравейте, леко тъпи въпроси имам. Преди месец и половина бях при д-р Начев и поради желание за забременяване и високо tsh ми предписа 25мг л тироксин и контрола след 45 дни.
Утре мисля да отида, но изведнъж се замисих две неща: трябва ли да си пия хапчето преди излседването и при Начев ли трябва да отида за изследване или да го пусна в друга лаборатория и само да му занеса резултатите?

Къде трябва да се изследваш нямам идея...но изследването се прави без да си пила хапчето, на гладно и без кафе. След като ти вземат кръв може да го изпиеш

# 602
здравейте на 37 съм и правим опити за бебе, моля запознати да да споделят ок ли са нещата според изследванията. Правени са 3 ти ден от цикъла на 21 вия ще пускам и други. Имам час за гинеколога чак за 20 ти юли.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 12:00 от Елена Нейчева 671245

# 603
здравейте на 37 съм и правим опити за бебе, моля запознати да да споделят ок ли са нещата според изследванията. Правени са 3 ти ден от цикъла на 21 вия ще пускам и други. Имам час за гинеколога чак за 20 ти юли.
Скрий си личните данни - вижда ти се ЕГН. За изследванията някой по-компетентен да каже.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 14:09 от Sunshinegirl84

# 604
Sunshinegirl, коригирай и ти Simple Smile

# 605
Готово, извинявам се, не го съобразих Simple Smile

# 606
Денис може би е някъде на заслужена почивка и затова не пише Simple Smile ако не е - й пожелавам да отиде скоро. 
Аз от клуба на трудно забременяващите вече съм в клуба на пресните мами и определено форумът и конкретно темите на денис  много ми помогнаха. Благодаря ! 🙏🌷
Родих преди ок.40 дена, кърмя активно и тъй като ще си пускам кръвни изследвания (пкк, желязо, феритин, б12 - имам вродена анемия)  се чудя какво друго мога да изследвам на този ранен етап - хормони  щит.жлеза например, инсулин (имам дискретна ИР)...нещо друго.

# 607
  • Варна
Здравейте,
Може ли да ми кажете нещо за издаванията ми?
Благодаря много!

# 608
Здравейте,
Може ли да ми кажете нещо за издаванията ми?
Благодаря много!
.  Здравейте, добре са. 🙂

# 609
  • София
Здравейте!След два месеца прием на Л-ТИРОКСИН 50mg
Може ли да помоля за мнение на изследванията?

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 20:23 от Viki_rumenova

# 610
Здравейте,
45 дни след раждане бях с ТСХ 0,0086 и ми спряха хормона. В момента това са резултатите ми, пак ще започна еутирокс, в понедленик съм на консултация.
Искам да попитам какво значи моят резултата на ТСХ рецепторни антитела?

За година и половина имам огромен успех в намаляването на ТАТ и МАТ.

# 611
Blue girl, моля те сподели на лични как намаляш ТАТ и МАТ.

# 612
Може ли и на мен да пишете, как постигате намаляването на ТАТ и МАТ.

# 613
Ще напиша тук отговора ми.
Не знам и аз как го постигнах, но много се зарадвах. Открих си Хашимото януари 2021/ ТСХ 142, ТАТ 692, МАТ 245 / и тогава спазвах Безглутенова диета, но след това забременях и си хапвах всичко в нормални количества. Не знам тайната за намаляването им, за жалост. Всеки ден правех разходки из природата, а може и самата бременност да ми е повлияла така / нали казат, че бебето лекува майката/. Аз вярвам в такива неща. През цялата бременност пиех мултивитамини за бременни Vitamin code /RAW/ и отделно омега с DHA и EPA /не знам дали правилно ги изписвам/.

# 614
Аз също съм с Хашимото, Тат и мат изследвах само два пъти и за година бяха намалели и двете с по 200 единици някъде. След това въобще не съм ги пускала. Ендокриноложката ми беше предписала селен си спомням, но със сигурност не съм го приемала през цялото време.

Общи условия

Активация на акаунт