Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 173
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Здравей, Денис. Днес ми е десети ден след овулация (5 дни преди цикъл) и ми излезе ЧХГ 6,55, а прогестерон - 49,74 nmol/L.
 …

Здравей, Денис,
Днес (48 часа след първото изследване) ми излязоха ЧХГ 21,31 и прогестерон 60,79 nmol/L. Остават ми три дни до цикъл.

Здравейте отново, ако на някой му е интересно, ето как се развиха нещата при мен: започнах утрогестан по препоръка на доктора ми; в деня на очаквана менструация (вчера) си пуснах трето ЧХГ и прогестерон в друга лаборатория в чужбина. Резултатите са: ЧХГ - 22,1; прогестерон - 13 ng/ml, независимо от приема (преди това беше около 19 ng/ml). Днес изчезнаха всички симптоми (гърдите ми омекнаха, гладът и лекото гадене спряха, както и сънливостта). Загубих и тази бременност. Предполагам, че няма как  резултатът на ЧХГ да е такъв заради различната лаборатория.

# 676
Съжалявам да прочета това. Кураж и не губи вяра, че следващия път ще успееш да родиш и ти свое детенце! Flowers Four Leaf Clover Flowers Cherry Blossom

# 677
Не Ви познавам, Елиза 123, но искрено съжалявам за резултата. Не се предавайте и вярвам, че мечтата Ви ще се сбъдне 🍀

# 678
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис. Днес ми е десети ден след овулация (5 дни преди цикъл) и ми излезе ЧХГ 6,55, а прогестерон - 49,74 nmol/L.
 …

Здравей, Денис,
Днес (48 часа след първото изследване) ми излязоха ЧХГ 21,31 и прогестерон 60,79 nmol/L. Остават ми три дни до цикъл.

Здравейте отново, ако на някой му е интересно, ето как се развиха нещата при мен: започнах утрогестан по препоръка на доктора ми; в деня на очаквана менструация (вчера) си пуснах трето ЧХГ и прогестерон в друга лаборатория в чужбина. Резултатите са: ЧХГ - 22,1; прогестерон - 13 ng/ml, независимо от приема (преди това беше около 19 ng/ml). Днес изчезнаха всички симптоми (гърдите ми омекнаха, гладът и лекото гадене спряха, както и сънливостта). Загубих и тази бременност. Предполагам, че няма как  резултатът на ЧХГ да е такъв заради различната лаборатория.
Много съжалявам. Дано следващия път да е успешен
При бременност - ЧХГ и Прогестерон нарастват успоредно
Ако има проблем с бременността и все пак имплантацията е почти завършена ( но ембриона напр.. е загинал) - прогестерона започва да пада, но ЧХГ може, все пак, леко да се повиши, да се задържи висок... и едва след прогестерона започва да пада.
Затова, винаги си следете и Прогестерона.
Ти, сега, веднага, за да не минава време, е добре да провериш ТСХ, Т3 и Т4, В12, ФК и Хомоцистеин и Пролактин ... причини, които лесно могат да се контролират... за да избегнеш риск или да го сведеш до минимум при следваща бременност.

# 679
Благодаря, Денис. Всички тези неща ги следя и са добре, само пролактин не съм проверявала.

# 680
Денис, колко време след стимулация мога да изследвам хормони? Стимулацията ми започна на втори ден от цикъла, продължи 12 дни, после ден почивка и на следващия беше пункцията, което е точно преди една седмица. Вероятно още не са се наместили хормоните, но не знам колко време да изчакам.

# 681
Здравейте, може ли коментар за моя цикъл на 3 ден от започване, като днес са правене и цикъла вече е само зацапване. Прилагам снимка. По конкретно ме интересува ниска ли е стойността на естрадиола.

# 682
  • Sofia
Здравейте отново, дойде време да пусна прогестерона, а заедно с него беше назначено и TSH. Изследванията са правени на 21 ден от МЦ по препоръка на лекаря, а според теста за овулация също се падаше да е този ден (7 дена след положителен тест). Забелязвам, че и прогестерона е доста завишен, което малко ме притеснява на фона на високият инхибин от изследванията, които бяха направени в първата половина на същия МЦ. Лекарката тогава не видя нищо притеснително на ехографа. Може ли коментар и по тези резултати?

# 683
  • Пловдив
Денис, моля за мнение. Изследванията са на 1ви ден от МЦ. В предходен месец имах стимулиран опит, който канселирах преди пункция-тръгна само 1 фоликул да расте(само да вмъкна, че от предходния цикъл имах 1зф и киста,които по време на стимулирания цикъл Зф изчезна, а кистата намали размера си, от 16 ден за 10 дни приемах дуфастон 2х1 табл). В приложените изследвания -Е2 е завишен като една от възможностите е защото е тръгнал да расте 1дф и съответно при стимулиран опит той ще изпревари евентуално другите ф, които ще растат и няма да са подходящи за пункция. Въпросът е -струва ли си да направя изследванията и в утрешния ден, ако евентуално причината за този Е2 да е нерезорбирала все още киста, която да се резорбира междувременно? Съответно да мина на УЗ в утрешния ден за брой антрални и размери?

# 684
  • София
Денис, колко време след стимулация мога да изследвам хормони? Стимулацията ми започна на втори ден от цикъла, продължи 12 дни, после ден почивка и на следващия беше пункцията, което е точно преди една седмица. Вероятно още не са се наместили хормоните, но не знам колко време да изчакам.
Кои хормони?! С каква цел?!

Здравейте, може ли коментар за моя цикъл на 3 ден
Скрит текст:
от започване, като днес са правене и цикъла вече е само зацапване. Прилагам снимка. По конкретно ме интересува ниска ли е стойността на естрадиола.
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не - вижда се на УЗ)
Е2 дори е висок... трябва да е на долна граница ... може да е висок от ПКЯ?! Лекаря ще прецени.

Денис, моля за мнение. Изследванията са на 1ви ден от МЦ.
Скрит текст:
В предходен месец имах стимулиран опит, който канселирах преди пункция-тръгна само 1 фоликул да расте(само да вмъкна, че от предходния цикъл имах 1зф и киста,които по време на стимулирания цикъл Зф изчезна, а кистата намали размера си, от 16 ден за 10 дни приемах дуфастон 2х1 табл). В приложените изследвания -Е2 е завишен като една от възможностите е защото е тръгнал да расте 1дф и съответно при стимулиран опит той ще изпревари евентуално другите ф, които ще растат и няма да са подходящи за пункция. Въпросът е -струва ли си да направя изследванията и в утрешния ден, ако евентуално причината за този Е2 да е нерезорбирала все още киста, която да се резорбира междувременно? Съответно да мина на УЗ в утрешния ден за брой антрални и размери?
Здравей!
ФСХ е висок, Е2 - също... най-вероятно има ЗФ, но от този ЗФ не може да има О.
Не е възможно на 1-ви ден от МЦ да има ДФ... ако е имало ДФ през миналия МЦ и не е имало О. - то той се превръща в ЗФ ( ако е запазил размерите за ДФ).
Не зная, кой какво ти е обяснявал, но това, с ДФ, който да изпреварва други - не е вярно.
По-добре да те видят на УЗ, за да се установи размера на този ЗФ и дано той да търпи обратно развитие, защото в противен случай, създава проблем на МЦ, новите Ф. и респ. да се образува ДФ и да има О.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 12:41 от denis.

# 685
Здравейте, Денис,

Прилагам резултатите, на 4ти ден от цикъла:

# 686
  • София
Здравейте, Денис,
Скрит текст:
Здравей!
Посочвайте и някакъв ориентир за годините... не е задължително да е точен... нещо като 20-25-30-35-40г....

ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ.. предполагам, защото той трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4. ТАТ и МАТ са добре, но ако не вземеш мерки, може да отключиш Хашимото, което не е много Ок.
Пролактинът е висок - най-вероятно от високия ТСХ... ако ТСХ влезе в норма и Пролактина, най-вероятно, предполагам, ще падне.
ФСХ е висок, ако си над 40 г. е нормално, донякъде, но ако си на 20 г. - не е и може да показва, че нещо пречи, потиска яйчниковата функция - напр. да има ЗФ, който търпи обратно развитие... или киста - лекар трябва да прецени... чрез преглед на УЗ. Ако не вижда нищо, високия ФСХ може да показва и проблем с ЯР ?! Без годините е трудно да се правят дори предположения. ФСХ може да е висок и ако си с един яйчник?! - това е добре да се спомене... защото причините са най-различни?!
Провери за всички възможни дефицити - на витамини и минерали... постоянно ги коментираме... може да направиш и тест за ИР?! - ако имаш индикации за това

# 687
Правя последен опит да получа странично мнение от тук присъстващите. #600
Здравей, Денис!
Кратка предистория: Преди година след профилактичен преглед при гениколог ми откриха много висок Пролактин(над 990 при горна реф.граница 460) изследван на 3 ден от МЦ. Тогава решиха, че е нещо моментно и нямам причина за притеснение. Но в рамките на една година започнаха да ми се появяват други симптоми които показват че нещо с мен не е наред (косопад който не се повлиява от абсолютно нищо, задържане на вода и някаква форма на затлъстяване без да покачвам килограми... нереалистични болки и отоци в краката ненормални предвид възрастта ми и т.н.)
За това сега съм се захванала да си направя всички необходими изследвания в правилните дни от МЦ (по съвети от тук) и с резултатите тръгвам по ендокринолози. Но понеже съм нетърпелива да чуя твоето мнение, ще помоля за коментар на резултатите, които имам до момента.
Извинявам се за дългия пост!
На 26г. съм тежа 56кг. като съм висока 166см.

1вите са на 3ти ден МЦ
2рите са на чист ден

Благодаря предварително!🙏

Добавям и тези изследвания.

# 688
  • Sofia
Здравейте отново, може ли мнение по #682

Здравейте отново, дойде време да пусна прогестерона, а заедно с него беше назначено и TSH. Изследванията са правени на 21 ден от МЦ по препоръка на лекаря, а според теста за овулация също се падаше да е този ден (7 дена след положителен тест). Забелязвам, че и прогестерона е доста завишен, което малко ме притеснява на фона на високият инхибин от изследванията, които бяха направени в първата половина на същия МЦ. Лекарката тогава не видя нищо притеснително на ехографа. Може ли коментар и по тези резултати?

# 689
Здравейте, Денис,
Скрит текст:
Здравей!
Посочвайте и някакъв ориентир за годините... не е задължително да е точен... нещо като 20-25-30-35-40г....

ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ.. предполагам, защото той трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4. ТАТ и МАТ са добре, но ако не вземеш мерки, може да отключиш Хашимото, което не е много Ок.
Пролактинът е висок - най-вероятно от високия ТСХ... ако ТСХ влезе в норма и Пролактина, най-вероятно, предполагам, ще падне.
ФСХ е висок, ако си над 40 г. е нормално, донякъде, но ако си на 20 г. - не е и може да показва, че нещо пречи, потиска яйчниковата функция - напр. да има ЗФ, който търпи обратно развитие... или киста - лекар трябва да прецени... чрез преглед на УЗ. Ако не вижда нищо, високия ФСХ може да показва и проблем с ЯР ?! Без годините е трудно да се правят дори предположения. ФСХ може да е висок и ако си с един яйчник?! - това е добре да се спомене... защото причините са най-различни?!
Провери за всички възможни дефицити - на витамини и минерали... постоянно ги коментираме... може да направиш и тест за ИР?! - ако имаш индикации за това

Много благодаря! Flowers Rose
На 34 съм.
Какви мерки трябва да се вземат за предотвратяване на Хашимото и какви са индикациите за ИР?

Общи условия

Активация на акаунт