Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 48 889
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Сега бях на гинеколог за профилактични изследвания, не целя все още бременност, но лекарката ми каза, че е възможно да ми свършват яйцеклетките. Понежв и показах изследванията на половите ми хормони. Аз тъкмо навърших 26 и нямам деца. Каза ми че може би няма да имам свои, ако не побързам?
FSH 5.30
 LH 2.71
Изпрати ме да изследвам АМХ

# 196
Референти стойности на лабораторията?
Здравейте! Сега бях на гинеколог за профилактични изследвания, не целя все още бременност, но лекарката ми каза, че е възможно да ми свършват яйцеклетките. Понежв и показах изследванията на половите ми хормони. Аз тъкмо навърших 26 и нямам деца. Каза ми че може би няма да имам свои, ако не побързам?
FSH 5.30
 LH 2.71
Изпрати ме да изследвам АМХ

# 197

След 6 месеца прием на Инофолик Комби и 2,5м на Див Ям
На 4тия ден от МЦ.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 16:58 от Ренирен

# 198
И допълнете на кой ден от цикъла са правени изследванията.

# 199
Не съм специалист ,но не виждам нищо притеснително при тези изследвания.
Прогестерона във фоликуларна фаза е нормално да е с по-ниски стойности ,естрадиола според мен е много добре ,Лх и ФСХ сам норма,но това не е показател на този етап ,че има вероятност от преждевременно изчерпване на резерва. Пуснете АМХ и Инхибин тези изследвания най-добре могат да покажат състоянието на резерва.

На 4тия ден от МЦ.

# 200
Прогестерона във фоликуларна фаза е нормално да е с по-ниски стойности ,естрадиола според мен е много добре ,Лх и ФСХ сам норма,но това не е показател на този етап ,че има вероятност от преждевременно изчерпване на резерва. Пуснете АМХ и Инхибин тези изследвания най-добре могат да покажат състоянието на резерва.

На 4тия ден от МЦ.

Благодаря! Тя каза че не е нужно да чакам цикъл, може по всяко време да го пусна? И за Инхибин ли се отнася?

# 201
Пуснете АМХ с Инхибин Б заедно ,той се използва успоредно с АМХ за оценка на резерва.

На 4тия ден от МЦ.

Благодаря! Тя каза че не е нужно да чакам цикъл, може по всяко време да го пусна? И за Инхибин ли се отнася?

# 202
Ако становището е само на база тези изследвания, значи намерихме още един лекар, който трябва да си скъса дипломата.

# 203
  • София
Скрит текст:
Здравейте.
Дали тези изследвания показват ир?
Скрит текст:
Здравей!
На 60 мин. няма ли КЗ и Инсулин?!... те също са много важни.
Според мен имаш ИР.

Имам само КЗ на 60 минути - 7.44
При ИР е много важен Инсулина на 60 мин.
КЗ на 60 мин. е висока, нещо инсулина не успява да я държи в оптимални граници.
Консултирай се с Ендокринолог.

# 204
Дано намери такъв ендокринолог, защо това, което пише по учебниците им е, че на втори час КЗ трябва да е до 7,8. Или с други думи, "ела пак, като си вече с диабет, сега ти няма нищо".

# 205
Скрит текст:
Здравейте.
Дали тези изследвания показват ир?
Скрит текст:
Здравей!
На 60 мин. няма ли КЗ и Инсулин?!... те също са много важни.
Според мен имаш ИР.

Имам само КЗ на 60 минути - 7.44
При ИР е много важен Инсулина на 60 мин.
КЗ на 60 мин. е висока, нещо инсулина не успява да я държи в оптимални граници.
Консултирай се с Ендокринолог.

Консултирах се, по негови думи нямало нищо, но ще се консултирам и с друг. Може и повторно да изследвам, нещо не е както трябва…

# 206
Моето мнение е, че имаш съвсем начална степен на ИР. Ако намалиш ВХ и увеличиш движението, това трябва да е достатъчно за нормализиране на резултатите. Да правиш отново и отново това ужасно обременяване не те приближава към оптималното здраве.

# 207
Моето мнение е, че имаш съвсем начална степен на ИР. Ако намалиш ВХ и увеличиш движението, това трябва да е достатъчно за нормализиране на резултатите. Да правиш отново и отново това ужасно обременяване не те приближава към оптималното здраве.

А ако пусна само HOMA индекс, без да правя обременяване, или е безсмислено?

# 208
Не е информативен. За какво са ти още изследвания? И сега се вижда, че инсулинът върви висок.

# 209
Не е информативен. За какво са ти още изследвания? И сега се вижда, че инсулинът върви висок.

Ами знам ли и аз… все пак ще направя консултация и с друг ендо. Същевременно ще намаля и въглехидратите. Благодаря много! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт