Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 419
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Ще помоля Денис да ми разясни според нея резултатите ми смята ли ще влизам в менопауза и имам ли наистина остаряли яйчници и нямам ли надежда да оправя нещата

# 421
  • София
Здравей, denis!
Бременна съм в края на 5 месец, може ли коментар на тези изследвания на жит.жлеза? Притесняват ме резултатите на ТАТ и МАТ, тъй като са почти в горна и долна граница.
Скрит текст:

Здравей!
Добре са. МАТ е малко на горна граница, но си е в рефер. граници. ЩЖ може да е реагирала на "нещо" ?! - пролет е, полени,...  бактерия, вирус...храна... , които тялото е "засякло", но само това - нищо повече. Провери и за дефицити, вкл. селен, цинк, мед, вит. Д, желязо, феритин.... и т.н.
Ако искаш се консултирай с Ендокринолог, но според мен няма нищо притеснително.

Лека и спокойна бременност!

# 422

Здравейте! Може ли коментар на изследванията? Правени са на 3 ден от МЦ! Благодаря предварително Simple Smile

# 423
Здравейте,не знам дали съм в правилната тема, но се надявам някой да ми отговори. Вторник 3.05 имах чхг 100 и прогестерон 45,490 ng/ml, нямах възможност на 48 часа да го изследвам и се боцнах днес 9.05 - чхг 1462, но прогестерона е паднал на 38,120. Не трябва ли да се качва? В 4 седмица и 4 дни съм. Благодаря предварително.

# 424
Най-добре е като отидете на преглед да го обсъдите с АГ.

# 425
Най-добре е като отидете на преглед да го обсъдите с АГ.
Ходих на преглед, видя се много много малко сакче,точица. Но за 4 седмици и 5 дни толкова. Докторката не обърна внимание на падналия прогестерон,но на своя глава след седмица мисля пак да го изследвам.

# 426
Здравей, Денис, това са изследванкя от днес. Моля за отговор и според теб какви други изследвания би трябвало да направя и в кой ден се правят. Предварително благодаря.

# 427
Привет denis,

6 месеца след раждане, си пуснах някои изследвания и те моля да коментираш следните резултати:

Гликиран Хемоглобин ( HbA1c )      5.30   % (NGSP)   4.0 - 6.0 (6.0 - 6.5 повишен риск за диабет)
Insulin ( Серумен Инсулин )      3.39   mU/l   2.60 - 25.00
Глюкоза ( Glucose )      4.27   mmol/l   3.60 - 6.10

TSH ( Тиреотропен Хормон )      3.030   mIU/l   0.300 - 4.200

# 428
Здравей denis, много ли е зле, ако направя изследване на 4ти ден от МЦ? 3тият се пада в ден, В който лабораторията не работи.
Скрит текст:
Назначени са ми LH, LSH, тестостерон, ДХТ, кръвна захар и ПКК (оплаквам се от косопад)

# 429
Бих посъветвала и щитовидните да пуснете заради косопада... Инсулин също, не само глюкоза, и гликиран хемоглобин. Денис може би ще допълни и още неща, аз за тези се сещам на първо четене.

Здравей denis, много ли е зле, ако направя изследване на 4ти ден от МЦ? 3тият се пада в ден, В който лабораторията не работи.
Скрит текст:
Назначени са ми LH, LSH, тестостерон, ДХТ, кръвна захар и ПКК (оплаквам се от косопад)

# 430
Само едно уточнение за щитовидните хормони - изследват се на чист ден.

За косопад може да се провери и за дефицити - желязо, феритин, ЖСК, мед, цинк, селен, В12, фолиева киселина.

Тълкуването на LH и FSH е най-точно на 3-ти ден, но като няма възможност, а и сигурно имате направление и не може да се изчака за следващия месец.

# 431
А, защо щитовидните хормони се правят на чист ден? Ендокринологът ми твърди, че нямало значение. Последният път поради незнание от моя страна направих изследване на ТСХ по време на цикъл и стойностине бяха в небесата. Дали има отношение това, че го направих на НЕчист ден?
😒

За косопад може да се провери и за дефицити - желязо, феритин, ЖСК, мед, цинк, селен, В12, фолиева киселина.

Тълкуването на LH и FSH е най-точно на 3-ти ден, но като няма възможност, а и сигурно имате направление и не може да се изчака за следващия месец.

# 432
Нито Начев, нито Тодорова някога са ми казвали подобно нещо. Винаги са казвали - единствено да бъде сутрин на гладно и без да е пит хормона.

# 433
  • София
А, защо щитовидните хормони се правят на чист ден? Ендокринологът ми твърди, че нямало значение.
Скрит текст:
Последният път поради незнание от моя страна направих изследване на ТСХ по време на цикъл и стойностине бяха в небесата. Дали има отношение това, че го направих на НЕчист ден?
😒

Защото, физиологично, нивата на ТСХ, по време на М. ( при нормален МЦ) може да са по-ниски , а е добре да се проверят до какви нива достига ТСХ.
М. е средно 5-7 дни, ако през останалите дни на МЦ те са високи, това рефлектира върху нивата на  другите хормони.

Нито Начев, нито Тодорова някога са ми казвали подобно нещо. Винаги са казвали - единствено да бъде сутрин на гладно и без да е пит хормона.
Ок., тогава си слушаш лекарите - ние с лекари никога не спорим, нито се опитваме да оспорим техните назначения.
Някой пита - ние отговаряме. Все пак и ние четем и се информираме постоянно и на тази база си имаме съответното мнение.
Ако не ни питат - няма да отговаряме Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 18:33 от denis.

# 434
Следващия път ще си направя експеримент и ще пусна по време и след цикъл, наистина ми е много интересно. И защо ендокринолозите не го казват, не би било редно, но не съм и изненадана… благодаря за имформацията!

Общи условия

Активация на акаунт