Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 300
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Единствено двата антибиотика за хламидии, които изпих през този период, дали е възможно заради това да не се е вдигнал ?

# 541
Здравей Денис, моля за коментар по приложените резултати, като изследването е пуснато на 3-ти ден от МЦ. Доколко притеснителни са стойностите на Е2? И каква би могла да е причината - ЗФ, киста, друго? Предварително благодаря!
Скрит текст:

# 542
Благодаря, denis!Да,на 3 ден от МЦ са правени!При прегледа гинеколога не видя абсолютно нищо,каза,че всичко изглежда добре!Като цяло нямам абсолютно никакви оплаквания,освен,че бебето се бави и качване  на килограми(явно това е причината )!😢Задължително ще се консултирам с Ендокринолог!Още веднъж БЛАГОДАРЯ

# 543
  • София
Единствено двата антибиотика за хламидии, които изпих през този период, дали е възможно заради това да не се е вдигнал ?
Ако е имало някъде възпаление... а след като това е Хламидия трахоматис, си има винаги едно скрито и безсимптомно възпаление, инфекция и т.н. ... е много вероятно и това да е причината.
Нали точно чрез възпаление на тръбите се получават и тези сраствания, които ги запушват.
Ето и една картинка, за тези които не могат да си представят, какво са сраствания и как точно се запушват тези тръби - образуват се едни тънки нишки от съединителна тъкан... по-плътни, по-ажурни... в снопове или като мрежа и т.н. ...които или стесняват лумена на тръбата или директно си го преграждат.
При извънматочна, но тубарна бременност ( защото има и други, но тази е опасната) оплодената яйцеклетка си остава в тръбата където е преградата. Сперматозоидите ако са успели да преминат и са я оплодили - има бременност ( извънматочна, тубарна), но ако не успяват - няма бременност и си е стерилитет с причина запушени тръби.

Здравей Денис, моля за коментар по приложените резултати, като изследването е пуснато на 3-ти ден от МЦ. Доколко притеснителни са стойностите на Е2? И каква би могла да е причината - ЗФ, киста, друго? Предварително благодаря!
Скрит текст:
Здравей!
Не мога да отговоря, доколко притеснителни са тези по-високи нива на Е2.
Трябва да те видят първо на УЗ.
Това, което виждам аз и моето предположение ( вече не зная, дали да ги споделям или не, че само разправии се получават, а на мен не ми се занимава и с това ) - но, ти поне питаш и за вероятна причина Simple Smile, затова ще отговоря.
Та, Е2 е висок, но ФСХ не е висок, което, ако има ЗФ или киста ( някаква), показва, че поне не нарастват... ако е ЗФ, може да търпи и обратно развитие.
За киста, ЗФ - трябва да те видят на УЗ.
Ако няма киста, ЗФ - причина Е2 да е по-висок, може да са по-високи нива на някои андрогени или по-високи нива на Инсулина.
Повтори ги няколко пъти и ако Е2 винаги е толкова висок - проверяваш другите хормони... ако си с ИР, дръж инсулина в ниски граници.
Ако имаш повече мазнини по тялото - това също може да е причина... самата мастна тъкан, продуцира/синтезира повече естроген.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 08:13 от denis.

# 544
Здравейте на всички не знам дали ми е тъп въпроса така да го кажа но искам да Ви попитам хормоналните изследвания гинеколог или ендокринолог ти назначава какво да си пуснеш и съответно после гинеколог или еднокринолог трябва да разчете тези изследвания.

# 545
Здравей Денис🙂 Искам да те попитам дали мога да пусна АмХ и Инхибин б по време на бременност с кухо яйце или трябва да мине определен период или поне един цикъл.Прочетох,че е препоръчително амх на 3ти ден от цикъла,но се интересувам от мнението ти.Благодаря!

# 546
  • София
Здравейте на всички не знам дали ми е тъп въпроса така да го кажа но искам да Ви попитам хормоналните изследвания гинеколог или ендокринолог ти назначава какво да си пуснеш и съответно после гинеколог или еднокринолог трябва да разчете тези изследвания.
Здравей!
Тези хормони, които си ги коментираме в темите за Хормоните или всеки сам си ги изследва и ако има някакви отклонения тогава отива на консултация при лекар, или ако вече има проблем и лекаря е назначил някакви изследвания ... и няма търпение да разбере какви са резултатите.
Лекар назначава изследвания, само по негова преценка ... не става по желание на пациента.
Дали АГ или Ендокринолог?1 - зависи какво точно искаш да изследваш. Някои хормони, могат да се назначават и от единия и от другия лекар  - напр. Тестостерон, Пролактин...
Има АГ които познания и по Ендокринология - напр. Д-р Владимиров

Здравей Денис🙂 Искам да те попитам дали мога да пусна АмХ и Инхибин б по време на бременност с кухо яйце или трябва да мине определен период или поне един цикъл.Прочетох,че е препоръчително амх на 3ти ден от цикъла,но се интересувам от мнението ти.Благодаря!
Здравей!
Няма да са обективни, по-добре изчакай, поне 2-3 МЦ.
АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ, защото се тълкуват заедно.

# 547
Благодаря Денис🙂

# 548
Здравейте, може ли да помоля за мнение за тези резултати.

# 549
Здравейте, приемът на Инозитол влияе ли на резултати от кръвни изследвания?

# 550
  • София
Скрит текст:
Здравей!
Имаш ИР, според мен, но и самото изследване нещо не е направено както трябва - може да не са спазени условията за него ( да си в покой и т.н.)
Според мен е възможно и да си дехидратирана - висок хемоглобин и хематокрит.
Креатининът ти е на долна граница - губиш мускулна маса, това не е добре ... внимавай с храненето си - увеличи си протеина... защото, ако това е причината ще си увредиш органите и тъканите... докато колаген, кожа, коса си е поне козметичен дефект... но, при другите може да си причиниш някое заболяване в дългосрочен план... и след това ще се чудиш откъде ти е дошло. Не искам да те плаша, просто ти обръщам внимание, да вземеш мерки за да не ти се случи всичко това.
Консултирай се с лекар... и ще чакам да споделиш, какво е неговото мнение.

Когато тялото е дехидратирано - трябва поне 5-6 дни, да приемате повече вода - поне 3-4л. на ден
Приема се по 150-200мл на 30-40 мин., напр. ... аз  пия по 300мл, защото по принцип си пия много вода и не ми е проблем по-голямото кол-во
От дехидратация страда цялото тяло - органи, тъкани, системи, червата, бъбреци, костна с-ма, бял дроб ( той е 90% вода) , мускулите (те са 75% вода) мозъка ( около 70%)  ... - всичко. Кръвта ( е 80-85%) се сгъстява както е в случая), лимфната течност и т.н. Тялото започва да задържа и повече вода в тъканите, за да компенсира и да се запасява  (при здрав човек) - т.н. оттоци  

Здравей!
Спри го за 4-5 дни, преди изследванията.

# 551
[/quote]
Здравей!
[/quote]

По принцип колко време е препоръчително да се пие?

# 552
Здравей отново, Денис, може ли коментар и на тези ми изследвания ?

# 553
  • София
По принцип колко време е препоръчително да се пие?
За Инозитола - зависи кой и за какво ще го приема.

Здравей отново, Денис, може ли коментар и на тези ми изследвания ?
Скрит текст:
Темата е за Хормони и е добре да се съобразявате, моля.

Но, така или иначе има мнение от мен - да си кажа и аз какво мисля.
Може да е имало или все още има някакво възпаление  (патогени, алергени ...) - къде, какво?!... ти си знаеш или лекар може да прецени.
Пий повече вода.

# 554
Скрит текст:
Здравей!
Имаш ИР, според мен, но и самото изследване нещо не е направено както трябва - може да не са спазени условията за него ( да си в покой и т.н.)
Според мен е възможно и да си дехидратирана - висок хемоглобин и хематокрит.
Креатининът ти е на долна граница - губиш мускулна маса, това не е добре ... внимавай с храненето си - увеличи си протеина... защото, ако това е причината ще си увредиш органите и тъканите... докато колаген, кожа, коса си е поне козметичен дефект... но, при другите може да си причиниш някое заболяване в дългосрочен план... и след това ще се чудиш откъде ти е дошло. Не искам да те плаша, просто ти обръщам внимание, да вземеш мерки за да не ти се случи всичко това.
Консултирай се с лекар... и ще чакам да споделиш, какво е неговото мнение.

Когато тялото е дехидратирано - трябва поне 5-6 дни, да приемате повече вода - поне 3-4л. на ден
Приема се по 150-200мл на 30-40 мин., напр. ... аз  пия по 300мл, защото по принцип си пия много вода и не ми е проблем по-голямото кол-во
От дехидратация страда цялото тяло - органи, тъкани, системи, червата, бъбреци, костна с-ма, бял дроб ( той е 90% вода) , мускулите (те са 75% вода) мозъка ( около 70%)  ... - всичко. Кръвта ( е 80-85%) се сгъстява както е в случая), лимфната течност и т.н. Тялото започва да задържа и повече вода в тъканите, за да компенсира и да се запасява  (при здрав човек) - т.н. оттоци  

Здравей!
Благодаря много за мнението. Като цяло възможно е и наистина да става въпрос за дехидратация, понякога пия много вода, понякога забравям и не пия. Радвам се, че и вие забелязахте, че обременяването е направено не както трябва, аз много се изненадах от тези резултати и съм на мнение, че няма как да са верни. Мерих едновременно с глюкомер и сутрешната беше 6.2,на 60мин.10, а на 120 - 6.9,да кажем че глюкомер не е верен, но все пак аз имам висока КЗ сутрин измерена преди това няколко пъти в лаборатория и е все м/у  5.9 и 6.5.Странно ми е и как този инсулин от 60 мин. държи тази захар 5.Ще видим едното какво ще каже. Иначе спазвах уж условията да няма натоварване, без пушене, без вода и течности и тн.Истината е, че обременяване то ми беше шанса да видим какво що, но за съжаление няма да свърши работа. Бихте ли ми казали щитовидните, как ви се виждат.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 18:22 от renji

Общи условия

Активация на акаунт