Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 535
  • 444
  •   1
Отговори
# 105
Нищо толкова невъзможно за разбиране няма с трудовите колективи - просто ходят болни, или са под карантина и продължават да работят, тези, които могат  да работят от къщи. Където не може има много отсъстващи. В нашия голям супермаркет гледам, че са две каси от шест и една продавачка търчи да обслужва месото и сиренето.  В училище нали същото се опитаха да направят - докато окапаха болни. Сега пак същото, да се надяваме, че толкова скоро не повтаря. Но все още има много болни и непреболедували, та не знам какво присъствено ще излезе.

Румка според мен е невъзможно да се поставя двойка за отсъствие от тест, особено, ако детето има бележка, че е болно. Може да остане без оценка, но не и да се постави двойка. Това сигурно е против правилата.
Ние сме добре сравнено с Румка. На моето дете при отсъствие по болест на практическа работа поставиха служебно 4? Не можело без оценка. Госпожата била отсъствала също по болест и била закъсала с броя оценки на дете за срока.
А иначе от понеделник са ПО. Дано е по- дълго и да не повтаря толкова скоро вирусът учителите, че първия срок масово и много дни отсъстваха в нашето училище.

# 106
Здравейте приятели! И аз се включвам по темата имам дете 2 клас.. постоянно сме болни преди ваканцията последната седмица в клас бяха само 5 деца по-предишната 7 деца.. Има деца които 3седмици не присъстваха една от тях е моята точно сега взеха умножение и деление хал хабер нямат.. Защо точно 1-4 клас са присъствено не разбирам!! Едно, че остават назад друго все болни все антибиотици..

# 107
  • София

Понеже от 1. до 4. клас училището по съвместимост играе и ролята на забавачка. Родителите трябва да работят...

# 108
  • Ямбол
Скрит текст:
705966 - напълно те разбирам. На моето петокласниче му насвяткаха двойки, загдето отсъствал по време на контролни. А детето ми беше много болно, постоянно кашляше и беше невъзможно да ходи на училище. Нито да го изпитват, нито да играе физическо, нито нищо. И понеже му написаха двойките, се видях принудена да го изпратя за едната класна работа на училище. 
В резултат, по математика РП има оценки: 6 2 6.
Защото двойката е за неприсъствие на контролното.
Скрит текст:
В деня, в който се върна, беше изпитан писмено, и му поставиха 6.  Обаче срочната му оценка е 4 (нищо, че месец по-рано спечели медал по математика).  Нередно е това нещо! За 5ти клас - как да е - срочните оценки не са проблематични. Но за 12ти клас не вярвам да не са проблем.

А  в резултат на другата двойка, която получи служебно, там оценката е също занижена.

Скрит текст:
Така че, аз реших, че ще водя диалог с всеки учител поотделно. Писах на всички в Школо, че е много болен. И им предложих да им изпращам снимани домашни, упражнения, каквото поискат. Но с молба да не му пишат повече служебни двойки.  И за мен настана още по-голям ужас: тъкмо се върна в училището полу-здрав, полу-болен: и след няколко дни всички станахме карантина.

Та - моят съвет към теб е: подходи индивидуално с всеки учител. Пиши им в Школо. Поискай им телефоните. Или говори с канцеларията, или с класната. Всички учители са и хора - и някои се отнасят човечно. Но, както се вижда, не всички. Това е,  което аз можах да направя.

Скрит текст:
А за потребителката, която пита как да го накара 5класникът да влезе в час:
Моето дете е на същата възраст. Той влиза в час, когато се сети. На моменти се отплесква и забравя че е време да влиза. На моменти отива за "малко" да си вземе нещо от стаята докато е в междучасие ... и какво да ти кажа, все нещо му се случва. Не е да го прави нарочно, просто - момченцата на тази възраст са заблеяни.
Скрит текст:
Аз - имам на телефона си Приложението Тиймс. И когато им звъннат за събрание - винаги чувам. И ако не ми е пред очите за да го видя, че е влязъл - звъня. Какво да правиш - не е лесно, но и той събра някакви отсъствия, защото не е присъствал на проверката в началото на часа.
Имам въпрос към това изложение, в което ми се струва, че има противоречие. Така наречената от теб служебна двойка, кога е написана, когато е отсъствал с документ за отсъствия или когато се е "отплесквал"?
Ако някой е трябвало да бъде в час и не е предал контролно, значи е предал празен лист, на който се пише двойка.

# 109
  • София
Вярно, че дисциплината при ДО много трудно се поддържа, но от друга страна децата трябва да са в клас и да внимават, да спазват графика. Момченца или момиченца, в пети клас са достатъчно зрели, за да си спазват разписанието на часовете. Само ние като родители ги оправдаваме, че са заблеяни, то от възрастта и всичко, но като са на училище, значи са на училище и ако е нужно се навиват аларми, звъни се по телефона, следят се нещата. Веднъж или два пъти - как да е, но ако е системно това заблейване, вече не е добре. Учителите също имат право и са длъжни да спазват нещата, защото и тях могат да ги проверят какво и как се случва.

# 110
  • Най-красивата страна
При нас на заблеяните,които закъсняват им пишат закъснения и отсъствия.
Но това се случва много рядко.
6 клас е дъщеря ми.

Ние започваме втория срок всички присъствено.
Ще видим до кога...

# 111
  • София
И моят син е разсеян петокласник, но стриктно си влиза в часовете навреме, като сам отговаря за това, включително за ставането сутрин - наглася си алармата, сам става, оправя се и влиза в час. За цялото ДО от 2020 насам има само едно закъснение - беше се успал един ден. Отделен въпрос е колко активно внимава в час, когато е сам пред компютъра.

# 112
  • European Union
И при мен едното дете е стриктно, но на другото все трябва някой да му стои  на главата. Еднакво ги гледам, но децата са различни.

Аз пиша отсъствия в първата минута на часа. Действа като аларма на ученици и на родители. Когато влязат в час, изтривам отсъствието (в първите 20 минути е възможно).

# 113
Здравейте приятели! И аз се включвам по темата имам дете 2 клас.. постоянно сме болни преди ваканцията последната седмица в клас бяха само 5 деца по-предишната 7 деца.. Има деца които 3седмици не присъстваха една от тях е моята точно сега взеха умножение и деление хал хабер нямат.. Защо точно 1-4 клас са присъствено не разбирам!! Едно, че остават назад друго все болни все антибиотици..

Кати го е обяснила, но да допълня. На една немалка част от родителите не им е ясно, че ДГ свършва при постъпване в първи клас. За тях училището не е основно образователна институция, а място "за гледане на децата". Ако може някой да ги гледа 24/7/365 би било идеално. Има много такива група във фейсбук. Може да се прочетат всякакви бисери. За това децата1-4 клас се оставят присъствено, докато не се тръшнат до крак. Не се търсят други варианти, просто училището е като забавачница.

# 114
Работеща майка съм не седя в къщи със мъжа ми някак си оправяме, но не е лесно съгласна съм там. Обаче нищо не е по-важно от детето ми и във двата варианта седим вкъщи предпочитам здраво дете, а не болно..Те началните класове като ДГ все са болни, вторник отсъства един болен четвъртък още трима гледам края на седмицата всички са със същите лекарства😬  Октомври месец бяхме с делта сега изживяхме и омикрон започна пак от малката след нея аз сега мъжа ми..

# 115
Няма как в начален курс да стоят на дълго ДО - страдат навици, знания, структура, всичко. И не, не е защото повечето родители считат училището за забавачка. Освен, че хората работят, децата също имат нужда от своя среда и от авторитети извън дома. И не, не всички са по три месеца болни.
Продължавам да не разбирам защо се настоява за всеобщо ДО, а не си оставите само вашите деца на такова. Имате избор, възползвайте се. Няма нужда всички здрави да стоят пред лаптопите заради единични случаи на тревожност.

# 116
Няма как в начален курс да стоят на дълго ДО - страдат навици, знания, структура, всичко. И не, не е защото повечето родители считат училището за забавачка. Освен, че хората работят, децата също имат нужда от своя среда и от авторитети извън дома. И не, не всички са по три месеца болни.
Продължавам да не разбирам защо се настоява за всеобщо ДО, а не си оставите само вашите деца на такова. Имате избор, възползвайте се. Няма нужда всички здрави да стоят пред лаптопите заради единични случаи на тревожност.

Не съм за за дълго ДО.. Но според мен точно е сега момента, миналата година нищо ни нямаше сега имаме нужда, но точно те решиха, че няма..

# 117
Моето е 5клас, момче, отговорен е за сега от 3ти клас се оправя напълно сам с ДО. Не е закъснявал за час никога, сам си става и се оправя. Пише си домашните, сам се включва и в допълнителните си курсове, знае си графика и кой ден какво има. Но моят си е ученолюбив, много отговорен е от малък.
Тази година му е доста трудно, но успя да си запази отличния успех от началния курс, сам си наваксва с домашните и изпуснатите уроци, а при него бяха много. На 15 септември си счупи крака много лошо и лежа 15 дена, неможеше изобщо да пише, само слушаше в часовете през компютъра, след това още 30 дена с гипс, пак сам пред компютъра. 2 месеца минаха докато той тръгне на училище. В ново училище, с нов клас, децата вече се бяха опознали. Тези 2 месеца, бях плътно до него четяхме и учихме, когато можем. От 4години учи ходи на школа по математика. От там учителите му адски много ни помогнаха, със всички предмети, не само с математиката.
Като се върна на училище първата седмица получи 23 оценки, спукаха го от изпитвания, входни нива и т.н. той всичко беше изпуснал. Беше му много трудно, но лека полека навакса. Изкарахме и ковид скоро, но те бяха тъй или иначе ДО, сега няма търпение да тръгнат в понеделник, той тъкмо се опозна с децата.

# 118
Работеща майка съм не седя в къщи със мъжа ми някак си оправяме, но не е лесно съгласна съм там. Обаче нищо не е по-важно от детето ми и във двата варианта седим вкъщи предпочитам здраво дете, а не болно..
Всички предпочитаме това. Но защо не се възползвате от възможността да оставите детето си на ОРЕС? Тя не е отменена. Излиза, че хем не се възползвате от дадената ви възможност, хем се оплаквате. Или искате всички да минат дистанционно, за да не се отличава вашето дете като бяла врана?

# 119
  • София
Не съм за за дълго ДО.. Но според мен точно е сега момента, миналата година нищо ни нямаше сега имаме нужда, но точно те решиха, че няма..
И понеже на вас сега ви е "момента", всички трябва да са на ДО?

Общи условия

Активация на акаунт