Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 519
  • 444
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз не разбирам, някой се съмнява, че хора крият и стаяват истина, за да не се наложи да се тестват под натиска на колегите си и да не излязат принудителна карантина ли? Естествено, че го правят, що за въпрос, капка морал няма, щом опре до личното неудобство да си карантина, заедно с цялото семейство. Въобще не виждам къде е чуденето, то си е просто обществена тайна.

И да се върна на темата, как се чувстват присъствено посещаващите ви ученици от промяната на смяната с началото на втория срок? Аз срещам сериозно количество МРЪН от шестокласника, който искал да си е дистанционно, за да "учел" от леглото :/

# 151
Моят шестокласник, въпреки че е втора смяна и обичайно не му стига времето, е супер щастлив да е наживо. Излезе един час по-рано, за да ритат със съученици на двора. Аз също преподавам наживо няколко дни - замествам колежка в 8 клас, направо вчера ми се летеше от щастие - какви хубави, отговорни деца, работят в екип, не шумят, явно уцелих клас 😃, такова удоволствие да работя с мотивирани млади хора!

# 152
Моите започнаха първа смяна, засега е зор ставането. Но ще почнем да лягаме около 22 часа, за да смогваме.
Вашите деца в колко часа лягат, когато са 1ва смяна?

# 153
Румка, моите са винаги първа смяна.
Лягат в 21.30,заспиват до 22.00,че стават в 6.30 ✌️
Случва се да имаме празник или да догледаме някой филм до 23ч.... Ако е инцидентно, не е проблем, но ако стане серия от няколко вечери веднага проличава липсата на достатъчно сън ✌️
Децата са 1 и 7клас.

# 154
  • Sofia, Bulgaria
Моята дъщеря сега втория срок е втора смяна (шести клас и са "на живо"). Всеки ден ще е до 6,30 ч.
Въпреки че си ляга късно и и беше проблем ранното ставане, предпочита да е сутрин, ама няма как - училището е на двусменен режим. В 22.00 ч. никога не се е случвало да заспи. По нейни думи заспива към 11.30. Ставаше първия срок в 6,50 и естествено неведнъж съм мърморила за недостатъчното сън, но тя твърди че и да си легне, не може да заспи по-рано.
Поне сега няма да става чак толкова рано.

# 155
Моите започнаха първа смяна, засега е зор ставането. Но ще почнем да лягаме около 22 часа, за да смогваме.
Голямата сама си ляга, все пак е вече 9 клас. По-късно от 22.30 не съм я видяла да стои. Сутрин става в 6 за училище, сама има грижата да се събуди и подготви, не я ръчкам от поне 2 години, много ми е отговорна и мрази да закъснява.
Дребният е в леглото най-късно 21.30, иначе не се наспива и не мога да го вдигна сутрин. Той си е поспаливичък и предполагам, че на него пък втората смяна ще му хареса, когато и ако мине на нея някога. Сега е малък и са само първа.

Моят шестокласник, въпреки че е втора смяна и обичайно не му стига времето, е супер щастлив да е наживо. Излезе един час по-рано, за да ритат със съученици на двора.
И дъщеря ми е така. Не и пречи първата смяна, радва се, че е на училище, тръгва рано-рано. Чучулига е.

# 156
  • София

Ляга м/у 11,30 и 1,30 - според както му дойде, става в 6. Ние по това време още спим. В понеделник изведе кучето, след като се изкъпа, щото почват половин час по-късно заради тестовете, но днес баща му го извежда (кучето, де). Разбира се, значително по-късно, то животинчето вчера сигурно се е чудило какво го е прихванало бати да го вади толкова рано. Мрази ранното ставане, но това е положението, откак е на училище все рано става.

# 157
Благодаря ви, че ми писахте.

Аз за моя големия имам подозрение, че ляга в малките часове на нощта. Но той знае, че сам  си е виновен, и че ако не стане на момента, в който дам сигнал, ще бъде санкциониран.
Проблемът ми е за 5класникът, че не успява да се наспи. И напоследък имат и много домашни. Например вчера не успяхме да напишем каквото имаха от вчера.

# 158
Дете 1 - става в 7:00 сега, когато са онлайн, ще става в 6:00, когато са присъствено. Ляга в диапазона 1:00-3:00, зависи от програмата. Учи.
Дете 2 - става в 7:00 за присъствено, ляга в същия часови диапазон. Не учи, гледа сериали в Нетфликс обикновено.
Не мрънкат. Или ако мрънкат, то го правят наум и не стига до ушите ми.
Не пишем домашни, всяка си пише нейните и си носи последствията от написаното.

# 159
Моите деца по- лесно стават за присъственото обучение, отколкото за дистанционното. Нищо, че в единия случай стават в 6, а в другия- в 7. Просто знаят, че ако не станат и не се оправят на време ще ме изтърват като превоз и ще трябва да пътуват с градския транспорт Simple Smile А когато са онлайн няма за къде да бързат и съответно се успиват редовно.

# 160
В Пловдив смените се въртят всеки месец, не на срок. Винаги е било така.
Които училища са на смени де.
Дребната 3клас ляга 21-21.30, става 6.00 - винаги е 1ва смяна от 8.00, но в у-ще е в 7.00-7.15 така иска
Голямото 10 клас - сега е 2ра смяна, после е на танци до 21.30, ляга в 00-01, става 9-10, зависи какво има да учи..
Като е 1смяна (7.30) ляга 23-00, става 6.30

# 161
  • София
https://btvnovinite.bg/bulgaria/razhlabvat-merkite-v-stolicata-u … -14-fevruari.html
Всички ученици се връщат в клас в София от 14.02

# 162
Най-накрая. Дано никога вече не видим всеобщо ДО, ротации и прочее недомислици.
Фран, знам, че четеш, вади шампанското❤🌹

# 163
  • София
Разгеле!!
За Фран не знам, но ще взема да взема едно просеко за довечера. Laughing

# 164
Най-накрая. Дано никога вече не видим всеобщо ДО, ротации и прочее недомислици.
Фран, знам, че четеш, вади шампанското❤🌹
Чета естествено, но съм си обещала, че с коментари по темата, която за мен е изчерпана, няма да се включвам. Гледам, че си спазвам обещанието. Sweat Smile

Шампанското отдавна го отворих и изпих, но никога не е късно за още едно. Една седмица ДО през 2022 я прежалих отвсякъде.
Надявам се повече да няма ДО. Е, само са тези по желание. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт