Медицинска сестра - сръчност?

• 3 310
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Сръчността се развива.
Ще имаш материали за трениране, а също можеш и сама да си поръчаш. В алиекспрес съм виждала на прилични цени.

# 16
В кой град смяташ да кандидатстваш?

# 17
В кой град смяташ да кандидатстваш?

В Русе.

# 18
Изисква се минимална сръчност. Сръчността се развива. С практиката ще усвоиш нещата. Подготви се, че в началото ще има доста пукнати и неулучени вени, това е част от процеса. С времето ще ставаш по-добра, бърза, прецизна. Съвет от мен, внимателно наблюдавай другите сестри и лаборанти как бодат, какви движения правят, как захождат, как залепват, ако щеш. Много е полезно. Ти като видиш как е на теория (има разминавания с практиката, особено при онкологични пациенти), като видиш другите как го правят, ще пробваш как на теб ти идва (като спазваш правилата,естествено) и ще си изработиш свой модел на работа.

# 19
  • София

Иска се сръчност. При това много. Разбира се, ако нямаш някакви специфични проблеми с фината моторика, тя се тренира.

# 20
  • Sofia
Хайде сега, няма да става хирург.

# 21
  • София

Ще става сестра, не санитарка.

# 22
Хубаво е, че си задавате този въпрос-дали физически бихте се справили. Не всички подхождат така отговорно. По- реалистична представа за възможностите си бихте получили ако ви преценява човек с опит в тази професия или близка до нея. На ваше място бих отишла в самото учебно заведение, за да се уверя от личен опит. Може да потърсите най-добрия преподавател точно по практическата част, да предложите заплащане за времето, което ще ви отдели и като споделите притесненията си, да ви тества. Това е много по-добре, отколкото да изгубите години в изучаване на професия и после, когато вече е късно, да разберете, че сте си прецакали. Зная, че не е обичайно да се постъпва така, но пък веднага може да получите отговор на въпросите си.

# 23
А вече имате ли висше образование? Защото май не може да кандидататвате, ако имате завършена държавна поръчка.
Успех!

# 24
А вече имате ли висше образование? Защото май не може да кандидататвате, ако имате завършена държавна поръчка.
Успех!

Имам бакалавър от частен университет, така че мисля, че би трябвало да мога държавна поръчка. Благодаря!

# 25
Изисква се известна сръчност, но всички движения се отработват и стават рутина в един момент. Сестрите учат по 4 години, от първата ходят на практика, имат страшно много часове. Но първо ще ви пуснат да се упражнявате на манекени, после една на друга, след това ще гледате преподавателите и работещите сестри какво правят. Аз съм мед.специалист, с доста стаж по специалността си  и от опит мога само да ви посъветвам да дадете всичко от себе си за да не пропускате упражнения и часове от учебната практика. Това си е занаят и винаги има какво да се открадне от по-възрастните. Не всички са добронамерени и отзивчиви, но питайте, гледайте, наблюдавайте внимателно дори разговорите между пациенти и персонал.

# 26
Успех!

Имам бакалавър от частен университет, така че мисля, че би трябвало да мога държавна поръчка. Благодаря!
Наистина ли има такава забрана. Аз също искам да кандидатствам за мед.сестра и то защото обмислям след някоя година да се преселвам в чужбина. Харесвам професията, а и е ценена навсякъде по света.
Като имам магистърска степен от СУ обаче това дали ще е пречка изобщо или просто теябва да си платя образованието в МУ. Също така, ако мога да използвам темата да попитам колко тежък е приемния изпит и дали е възможно да се издържи от човек, който е бил ученик преди 20 г. и никога не е използвал в работата си биология и химия.

# 27
Държавна поръчка може да бъде само веднъж за степен. Платено може да изкараш, колкото искаш.

# 28
Има някои студенти мед сестри, второ платено висше, които са сключили договор с болница за работа след завършването, а в замяна болницата им плаща скъпото платено обучение. Проучете тази възможност.

# 29
Ако не ти прималява при вида на чужди страдания и кръв, ще се справиш. Аз не мога да гледам кръв на друг човек, изпадам в някакво състояние аха да припадна и поради това никога не мога да бъда мед.сестра.

Общи условия

Активация на акаунт