Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

  • 21 773
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 18 539
Така е, захарта бива метаболизирана от бактериите. На същия принцип е и сиренето. След подсирването, от млечната захар остават само следи.

# 166
  • Мнения: 652
Здравейте, записвам се да ви чета, темата е много полезна, благодарности!

# 167
  • Мнения: 32 228
Ряпата, алабашът и морковите с вкус на туршия ли стават (кисели)? 🙂 При дивата ферментация...Само 2 вида зеле май съм правила досега...
Междудругото, имам лека мускулна треска отзад на пръстите, на десния я усещам повече. Явно съм задвижила вчера при изкачването някои мускули (стълбите бяха по-ниски и се изкачвах с по-бързо темпо- даже ми беше приятно- та леко се изненадах днес). 🙂

# 168
  • Мнения: 2 162
dolce miele, да стават си кисели и си имат своя си вкус. Слагам вода от чешмата и една супена лъжица с връх сол на един компотен буркан. Оставям го в кухнята и след няколко дни е готова.

# 169
  • Мнения: 32 228
А топлиш ли водата?

# 170
  • Мнения: 2 162
Не, директно студена от чешмата. Ако се залее с вряла ще се избият дрождите и бавно и трудно ще тръгне ферментация. Може да е до 40 градуса водата.
Здравейте, записвам се да ви чета, темата е много полезна, благодарности!
На правилното място си 🙂

# 171
  • Мнения: 17 345
Искам да опитам да ферментирам нещо и аз, защото миналата година нарязах зелка, дори един пластмасов бидончик си купих, прозрачен, за целта. Но беше пълен провал операцията.
Та  ако, да кажем, нарежа червено цвекло и го залея , слага ли се капачката на буркана, отваря ли се, докато процесира там.

# 172
  • Мнения: 32 228
Тайс, правила съм зеле в емайлирана тенджера. Нарязано зеле, вода със сол, обърната порцеланова чиния (не е задължително да е такава, просто предпочитам да не използвам пластмасови), капак отгоре. Всеки ден или по няколко пъти дневно (като се сетя) размачквах и разбърквах зелето директно с чисти, измити ръце. Предполагам, че може и с лъжица или друго, но мисля, че не трябва да е метално...Мисля, че и цвекло ще стане по този начин...може би без размачкването с ръце и с дървена лъжица, че цапа. 😄
Днес пак си правих бадемови палачинки за обяд, за вечеря- тиквички на кубчета, задушени с малко вода и после в мазнина до консистенция на едро пюре (намачках с лъжицата), после добавих импулсивно и малко грах, подправки. А, и 2 кебапчета пуснах да се готвят в тази смес. 😁

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 20:45 от dolce miele

# 173
  • Мнения: 17 345
Аз дръсках буркана всеки ден, отварях го, за да усетя има ли миризма, бях гледала клипче на една рускиня, та не слажих вода, щяло да пусне. Да, бе, да, остана солено, твърдо и миризливо и го изхвърлих, защото реших, че вече е отровно.
Ще пробвам така , Долче, в тенджера , може и в две с два зеленчука 👍

# 174
  • Мнения: 5 615
Дива ферментация от книгата на Деница Георгиева (Healthy with Deni) “НВХ за всеки ден бързо и лесно”

Скрит текст:
На мен ми се получават точно както ги харесвам и когато преценя, че им стига киселия вкус ги прибирам в хладилника. Докато ферментират им слагам “капачка” от марля с ластик на гърлото на буркана, след това прибирам с капачка в хладилника.

# 175
  • Мнения: 32 228
Тайс, не си спомням дали кипвах водата със солта- но вероятно да, за да се разтвори...🤔 Повечко сол, като саламура...При всички случаи, трябва да не е много гореща, когато се налива към зеленчука...С двата цвята зеле ми се получава цвят, наподобяващ червено цвекло.
Днес пак си правих бадемови палачинки за обяд, за вечеря- тиквички на кубчета, задушени с малко вода и после в мазнина до консистенция на едро пюре (намачках с лъжицата), после добавих импулсивно и малко грах, подправки. А, и 2 кебапчета пуснах да се готвят в тази смес. 😁

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 18:54 от dolce miele

# 176
  • Мнения: 17 345
Беки, много благодаря, ще се пробва.
Долче, една съседка слага зеле, тя разтваря също морската сол в литри вода, ама то това вече зеле от бидон си е висш пилотаж.
Ние с мм много помогнахме тази година хората да си свършат зелето  🤣

# 177
  • Мнения: 2 162
Беки, много благодаря, ще се пробва.
Долче, една съседка слага зеле, тя разтваря също морската сол в литри вода, ама то това вече зеле от бидон си е висш пилотаж.
Ние с мм много помогнахме тази година хората да си свършат зелето  🤣

Зелето в бидон е лесно. Няма нужда от пилотажи. Има 3 основни съставки вода, сол и зеле. Сложиш ли ги друго не ти трябва. Всяка година вкъщи правим по 1, 2 че понякога и 3 бидона.

# 178
  • Мнения: 32 228
То и в тенджера е лесно. 🙂 Хем лесно за разбъркване, хем става повече от буркан като количество...

# 179
  • Мнения: 17 345
Ще опитам, много вече ми писва без салати.
Сега съм намерила едни консерви зелен боб на Дерони, без захар и други щуротии, и това ми е гарнитурата. Чери домати, червено цвекло, пфуууу, аман и зима, и чудо. Зелени салати не проядох и това е то. Ни марули, ни рукУли ям

Общи условия

Активация на акаунт