Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 751
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Пускам изследвания веднъж годишно, мина ли на разширения режим през ден, през два има или коктейл, или плодове, или сладолед. Със сигурност минавам 20 гр въглехидрат/ден.

# 286
Повечето пишещи тук ядем по повечко от 20 грама... Много малка част са на стриктно кето, ако изобщо остана някой вече специално в тази тема. Търси причината, нещо има което не е ОК за теб. Дали в храните, дали дефицити на едно или друго, то нормално да качваш тегло ако през ден си позволяваш алкохол или сладолед (кобминацията на тези с ВМ хранене е едно от най-вредните неща), ама все пак...

# 287
След ковида си пуснах изследвания, че продължавам да се чувствам доста зле и не успявам да оздравея напълно вече повече от 3 седмици. Изглежда много бърника по КЗ, защото откакто съм болна не съм се отклонявала от режима и даже правех доста дълги фастове и си бях почти на стриктно кето, че ми се гади като ям. Е след ден със стриктно хранене КЗ сутринта ми излезе 5.77. За щастие инсулинът е 4.64. В КЗ няма никаква логика. Днес беше доста по-ниска (4.Sunglasses. При  храната,  която ям не е нормално това нещо. Лекарите около мен не са много впечатлени - казаха ми, че ковид повишавал КЗ.

# 288
Деси, така е след ковид...странен вирус...🤪

# 289
Не е задължително обаче. Майка ми беше болна преди 3 седмици и няма отклонения в захарта. Вероятно процесите и ефектите са по-комплексни и според-зависи.

# 290
Вчера направих един експеримент. Ядох овесени ядки за закуска и кз 1:30 минути след това беше 4.1. Според вас хипоглекимия ли е?

Последното ми изследване на кз и инсулин беше декември. Кз беше 4,6, а инсулина 3.

Тази сутрин направих друг експеримент: спах 6 часа. При рефовен сън от 7-8 часа дневно поддържам кз 4.5-4,6. С нв режим. При 6 часа сън кз тази сутрин беше 5,1. Снощи ядох маруля и пъстърва. Не съм мерила кз след храна.
Освен храната и сънят влияе много на кз. От там може и гликирания да ми се върти около 5-5,2.

Това изключва ли ИР или по - скоро не?

# 291
Добро утро!
Минавам пак да измрънкам. Снощи след вечеря КЗ ми беше 5.1 и бях много доволна. Тази сутрин е 5.3 😒 явно и при мен е от съня.

Една клиентка след ковид отключи диабет.

# 292
Днес сутринта беше 4.6. Няма никаква логика, защото точно вчера за разлика от предишните 20 дни не бях толкова стриктна, ядох 3 пъти и ядох и фъстъци, и доста печени червени чушки и помело. Човек би очаквал сутринта да се събуди с по-висока КЗ, отколкото в ден, в който е ял 1 път и храната му за деня едва ли е съдържала повече от 15 гр нетни въглехидрати. Наистина странен вирус.
Аз знаех, че бърника по тези проблеми и затова съчетах залежаването в карантината с наистина стриктно хранене. През цялото време бях и на кето, и на глюкофаж, та се надявам, че няма дълготрайно да се отрази. Напълно е възможно да се “отключи” диабет. Той просто вече си е бил наличен, но ковид уврежда органите и особено панкреаса. Ако засегне напълно здрав човек, след това той няма да е с диабет, временно ще му се разбърникат стойностите, но после ще се оправи. Ако обаче от преди това тялото е имало проблем с въглехидратния метаболизъм и ковид допълнително увреди панкреаса, който и преди това не е работел пълноценно, то диабетът би се проявил по-рязко и обострено. Реално всички данни сочат, че най-застрашени са хората с метаболитен синдром, който включва диабет, преддиабет, сърдечно-съдови и ИР (която никой в медиите не коментира), но се говори за хора със затлъстяване.

# 293
Интересно, не знаех. Ковид го изкарах 2020 март, 2021 април и тази година януари, но не съм го свързвала с кръвната захар изобщо. Трябва да се прочете по темата.

# 294
Я да ви се похваля. С мъжо си направихме домашна създърма от телешки кокали, сланини, жили и месца. Не изглежда като купешката, но на вкус е същата, ако не и по-добра.

Боже, помислих го за десерт 🤣🤣🤣🤣🤣

И моите проблеми започнаха след изкаран Ковид. Започнах да дебелея адски много и да се подувам. Даже заради оттоците в краката отидох при ЛЛ. Тогава тя се усъмни в ИР и ме изпрати на изследвания... Слава Богу, че потърсих помощ заради този проблем, иначе нямаше и да подозирам за ИР. Можеше да се събудя с много по-тежка форма или не дай Боже диабет.. Въпреки че даже бях започнала кетото 2 седмици преди да науча с идеята да смъкна излишните кг. Аз ще се тествам след 2 седмици.. Свалих кг, които ми каза лекарката. Предишния път имаше напредък, ще видим сега. Не съм особено голяма оптимистка, за да не се разочаровам. Подкожни мазнини за чистене си има още доста.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 09:31 от Hurricane~

# 295
# 296
Леле, поне 10 страници съм пропуснала, връщам се да ви чета.
Вчера бях на фаст, днес ми даде - 3 кг. Най-сетне, че вече започнала да се отчайвам, мръднах. Влизам веднага да ви се похваля.

Ама талията не мърда!

Лея, аз съм с отвратителен сън. Верно ще пробвам да меря в зависимост от съня, права си, мерси много!
Средният ми сън е 6:45, имам периоди, в които го вдигам до 7:15-7:30, но ми е плитък съня и не ми е достатъчно. Нали хората, които са с дълбок сън, се наспиват с по-малко, но аз не съм от тях.

Аз цопнах тук около месец след Ковид също.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 12:41 от Минерва

# 297
По запознатите тук да питам-  какви изследвания мога да искам от личната ( направление ки се дава, нищо не знам защото до сега не съм си искала)... искам да си пусна витамини, желязо, феритин, такива неща но не знам дали влизат по ЗК и дали може да ги назначи личен лекар пък ми писна да си давам парите по лаборатории...има ли някъде пълен  списък на всичко  което личен може да назначава?

# 298
  • Пловдив
И при мен проблемите стартираха след един сравнително лек ковид, бях отслабнала от него 4-5 килограма, но после нещата станаха отчайващи - върнах килограми, та и отгоре. Подозирам, че съм имала проблем, но след ковид просто се е задълбочил.  И след обременяването нещата лъснаха доволно, глюкофаж, еутирокс, много отрезвяващо действа. Сега имам подозрения, че бях болна, искрено се надявам да няма отражения, че е крайно неподходящ момент за такива неща.

# 299
Леле, поне 10 страници съм пропуснала, връщам се да ви чета.
Вчера бях на фаст, днес ми даде - 3 кг. Най-сетне, че вече започнала да се отчайвам, мръднах. Влизам веднага да ви се похваля.

Ама талията не мърда!

Ми да, аз като говорех толкоз пъти, ама ти ми се дърпаш тука.
Време беше Grinning
Цял ден ли изкара? Пи ли достатъчно вода?
Да знаеш, че и в следващите дни пак може да смъкнеш.
То всеки път различно се сваля. Може да свалиш от задника, може от бедра, може от гръб или от корем.
Имаше една статия защо понякога уж не гладуваме, но сваляме за една нощ кила.
Аз за една нощ съм сваляла по 4 см от талия и корем.
Оказва се, че когато човек е на режим в мастната клетка мазнините изчезват, но това не значи, че тя ще се прибере. Свободното пространство се пълни с вода. И идва момент рязко се изхвърля тази излишна вода.
Така се отслабва. Един ден може 1 кило, после може 6 кила.
Понякога този момент може да се активира от хапване на здравословен въглехидрат.
Аз съм била на стриктен режим, позволих си леща и се стопих. Но това не става всеки път. Както си реши организма.

Общи условия

Активация на акаунт