Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 733
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Тhe whoosh effect или нещо подобно беше това...😃
Освен това, всеки човек сваля кг по различен начин. Аз започвам винаги от талията и коремната област, после започвам да свалям равномерно отвсякъде, но от бедра и ханш свалям по-трудно.🤪 Имам приятелки, които първо свалят от бедра и дупе, а много по-трудно от лице, шия, ръце и корем/талия...Да не говорим, че с ИР човек може да натрупа кг и на нетипични за него места...
Пристигнали са ми витамините, не знам кога ще мина през куриер да ги взема...

# 301
Чета ви сега назад, зелена със спанак ям, напоследък взех айсберг и пак спанак. С магданоз. Рукола скоро не съм взимала, добра идея е.
И зелен боб от замразения.
И на мен взе да ми писва, така ми се яде хубав домат...

Кафетата вече твърдо са ми две. Сега ще пробвам да мина на едно, че да играя с кортизола.

Спането ми е голям дерт.

fillme, и на мен ми се яде баница с кайма, но могат да си го позволят само ветераните в темата.
Доматен сок не е лоша идея ... ама как е най-добре да се направи?

Не смея аз такива неща да правя. Когато много ми се прияде нещо такова хапвам по 4 хапки и толкоз, колкото да не ми е премисъл и да ме гложди сума ти време.

Още не успявам да смъкна КЗ на гладно да е под 5 винаги. Понякога имам 4,8, 4,7, 4,9, понякога 5,8. Опасно ли е да седи така, трябва ли да пия берберина /купила съм го, в началото го пих малко и после го спрях, за да видя как са нещата без него/?
След ядене не ми се вдига много, освен когато не прегреша с храна, но 7 не съм стигала, откакто съм с глюкомера. Е, по НГ след баницата не съм мерила, ако трябва да съм честна.

Някой беше питал за филмите, отворих ги с Друг браузър.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 19:35 от Минерва

# 302
Минерва, какво ти има на съня?

# 303
Това с whoosh  ефекта ми е малко странно, а го чета за пореден път. Като бях бременна, за да не задържам вода, на вечеря трябваше да ям прясна салата и месо, най-общо казано, приемах и протеин на прах. Това си беше стандартна диета за бременни, които задържат вода. Забелязала съм и по себе си, хапнех ли ориз, когато още го ядях, задържах вода и буквално ходех по-рядко до тоалетна.... и за да се отърва от водата - пържолка и салатка, а на следващия ден наставаше попикаване. Та, тази схема ми се струва сбъркана.

# 304
Аlivi, не става дума за бременни, които задържат вода. А за хора, които отслабват и обемът на мастните клетки се "запълва" временно с вода...Не знам дали го обясних добре😅, но в единия случай има обикновено задържане на вода, а във втория е налице и отслабване /като освобождаването от водата става в някакъв момент/.
Преди много години /още си го спомням 😁/ рекордът ми за отслабване за 1 нощ беше малко над 3 кг. 😃 Бях вечеряла най-обикновен фасул. Да, качвах се на стълба предишния ден да свалям някои неща от високата част на гардероба, но дори след по-интензивно натоварване или фаст не съм постигала -3 кг за ден...

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 21:32 от dolce miele

# 305
Ахаам, схванах. Не съм забелязвала такова действие при мен.. жалко. А за кг свален за една нощ направо си мечтая, да не говорим за 3 😂. При мен са по 200-300 гр.

# 306
Е, това беше все пак преди ИР...😁 А и друг път чак -3 кг не помня да съм засичала...

# 307
Аливи, това ми се е случвало три пъти в началото. Първите месеци.
Тогава не бях на фастове. Единия път беше леща, другия път от кисело зеле.
От фаст и то моя в който се лишавам от вечеря или обяд, мога и 1.5 да сваля.
Правила съм по цял ден. Два пъти, може и 3 пъти. 2 кила.
А като свалих тия сантиметри от талия и корем беше стресиращо. Защото тамън бях закупила новия гардероб. Около 5 смени на дрехи имах.
То затова минах и на втора употреба, че луднах. Нямаше как да дам за блуза 50 лв и да съм в процес на слабеене.
Колегите бяха втрещени. Единия ден идвам една, на другия ден идвам с едни тесни дънки и почти плосък корем и ченето им падна.

# 308
Сетихте ме че и аз имах 1 или 2 пъти такова нещо, поне за визуална разлика мога да говоря де, нямам навик да се меря често, а пък тегленето хич не го практикувам. Но ми се случи по същия начин - поглеждам се един ден и ми се вижда че съм се смалила откъм корем. Пак гледам, пак така ми се струва. Накрая си казвам "Да бе да, иска ти се!" и отминавам огледалото Grinning Други хора тогава нямаше дето да ме виждат всеки ден, бях безработна по него време. Та нямаше и кой друг да види такава промяна, съответно махвах с ръка и си казвах че само така ми се иска.
Действително това се разиграва по времето когато свалях тегло. Нямам спомен да съм обърнала внимание как съм се хранила точно преди това, но и аз бях настроена за много по-бавно и трудно отслабване и бях с мисълта: когато-тогава. И не съм дебнала да засичам прогрес по дни и разни такива.
Това че стана по-лесно и по-бързо отколкото очаквах си е бонус, разбира се. Но аз не съм имала завишена КЗ или други проблемни изследвания (нали не изследват инсулин профилактично) и си ме обявяваха за здрава всеки път. Съответно не съм се чувствала притисната да взема спешни мерки и подходих много спокойно. Е, кръвното ми налягане беше станало 130 на 90, а преди това беше по-скоро ниско, но това беше единственото и беше отдадено на наднорменото тегло и стреса и пак минавах за здрава.

# 309
Момичета,някоя пила ли е Меглюкон? Обиколих цяла Варна,за да го намеря,в само 1 аптека имаше 1 бройка и ми казаха,че никой не го пиел това лекарство и чак се стреснах,а ендото ми не иска да ми го смени.Уж било по-изчистено и се пиело само по 1 таблетка с удължено освобождаване.

# 310
Не могат ли да ти дадат еквивалент в аптеката? Като го няма никъде, трябва да се смени, или да не се пие.

# 311
Момичета,някоя пила ли е Меглюкон? Обиколих цяла Варна,за да го намеря,в само 1 аптека имаше 1 бройка и ми казаха,че никой не го пиел това лекарство и чак се стреснах,а ендото ми не иска да ми го смени.Уж било по-изчистено и се пиело само по 1 таблетка с удължено освобождаване.

На лекарката ти мозъкът и е изчистен. Ама от гънки.
Ти каза ли и, че в целия град не можеш да го откриеш? Ако е така, то наистина тази е за един хубав скандал.
Проверих го. Съдържа метформин като останалите.
Метфогама го дават мисля доста по-изчистен и от глюкофажа.
Обади се на лекарката и и кажи или да ти го сменя или тя да ти го намери като се прави на три и половина.

# 312
Привет, моля за съвет. Един час след хранене с глюкомер отмерва винаги 6, 6 и нещо, макс 7.2 Вчера вечерта ядох супа топчета една купа и си позволих и 1 филия ръжен хляб + 1 брой краставица. Един час след това с глюкомер мерих беше 9.2 Полудях, защото до сега такова висока стойност не е било никога. На какво се дължи според вас, има ли значение , че е било късно вечер към 20.30?

# 313
Не могат ли да ти дадат еквивалент в аптеката? Като го няма никъде, трябва да се смени, или да не се пие.
В аптеката по принцип нямат право да заменят генерично, редът е нова рецепта от лекар с друг препарат. Знам че го правят понякога и някъде, но не е редно и би било нарушение.
Меглюкон е от скоро, на нашия пазар само Глюкофаж беше с удължено освобождаване. Иначе като гледам милиграми едни и същи има от двата препарата. Най-много лекарката да има уговорки с представителите да предписва точно Меглюкон, не е толкова рядко срещано.

# 314
Да и аз така си мисля,че има уговорка и за това държи да е точно този препарат.Обадих му се,обясних му,че съм обиколила града,но пак не пожела да го смени.Ново било,хубаво било бла бла...звъня на дистрибутора да пита къде го има и ме прати.Това обаче на мен ми е за последно да отида в другия край на Варна(Владиславово) с малко дете и да ангажирам мъжа ми да излиза от работа. Говорих с личната,каза сега да си го изпия,щом съм си го купила и ако искам след това щяла да ми напише рецепта за Метфоргамма.

Общи условия

Активация на акаунт