Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 718
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Натка, най-интересно е, когато се оплаче някой, че не може да спазва режима, защото...нали...не може да яде толкова много мазнини...😃 Сякаш гребем мас направо от буркана и на всяко ядене задължително хапваме по 1-2 лъжици...😁

# 376
Всъщност е нормално състояние - защитен механизъм, в отговор, най-често, на прекалено високите нива на въглехидрати в диетата и излагането на хроничен стрес.

# 377
Аз първа страница мога да я рецитирам Simple Smile Толкова пъти съм я чела.....защото понякога съм разсеяна и чета между редовете....та затвърждавам Simple Smile
И аз като Нати....чувствам се ужасно добре.......в началото, когато ми сложиха диагнозата Диабет.....бях толкова уплашена.....цяла нощ ревах в болницата...та 3 дена ми беше подуто лицето.....сестрите ме питаха какво ми има....а като чуех че някой ме нарича новооткритата диабетичка....ми се приплакваше още повече..........СЕГА вече.....след като подхванах режима....свалих кг....ми да ви кажа....изобщо не ми пука за диагнозата.....чувствам се така сякаш съм си "продала душата на дявола".......заради свалените кг.....ако можех да избирам....пак това щях да избера......от преди да забременея не съм изглеждала така/е сега съм малко по-сбръчкана...ама.../ Щях да си ходя дебела и да се крия в нас....да не ме гледат хората.......Преди време показвах снимката, която качих тук с ММ на фитнес инструктора...а той ме пита: Това синът ти ли е?.............................Sad((((((

# 378
Натка, най-интересно е, когато се оплаче някой, че не може да спазва режима, защото...нали...не може да яде толкова много мазнини...😃 Сякаш гребем мас направо от буркана и на всяко ядене задължително хапваме по 1-2 лъжици...😁
Имах такива изказвания от колежката, на която предложих да пробва такова хранене за известно време. От добра душа предложих че си има оплаквания, не че ми е зор да проповядвам наляво и надясно.
Оо, не можела тя толкова мазно да яде, то щяло лошо да й стане. Е колко мазно ям бе жена, нали ме виждаш щото ям обяда си на 1 метър от тебе? Но тя с това хранене е запозната основно щото е чела в групата на Узунов, та кой знае какви неща е видяла там, то да плюе в пазва човек и да поръси светена вода.
Иначе ме вижда че си ям напълно нормална храна - просто без хляб, ориз, картофи, без десерт.
Азара, на мен и диагноза не са ми слагали, щото не стигнах до ендокринолози. Изследвах инсулин по моя си инициатива, след като случайно попаднах в една от първите теми от тази поредица. Зачетох се от любопитство, от него си имам в излишък. И се разпознах в почти всичко описано. Отне известно време да изчета каквото беше изписано в темата до момента, рових и търсих и допълнително неща, кандърдисвах се, абе не знам и аз какво чаках. Нали си бях свикнала каквато бях станала, то не беше година и две да съм била на тоя хал. Та по времето когато реших че вече със сигурност ми трябва изследване, вече бях и убедена че искам да направя такава промяна. А това е голяма работа, да вярваш в това което правиш. Нататък стана толкова лесно, че ми иде да си лепна сама два шамара че не го направих години по-рано.

# 379
Я да ви питам нещо.
Според брат ми да се тренира когато човек е болен било вредно. Казва, че от спорта падал имунитета.
Мислите ли, че е вярно.
Утре мисля да почна поне тибетците сутринта.
И след 2-3 дни силовите.

# 380
Мисля, да най-общо казано. Освен ако не се чувстваш във форма и ти се тренира истинси, разбира се. Ако го правиш просто, за да не скучаеш или да не "изпускаш", аз бих си спестила.

# 381
Много ме хваща саклета така като седя.
Вече от няколко дни почти нищо не правя и лудвам. Аз съм си свикнала.
Утре поне тибетците ще почна.

# 382
Ем пробвай, ако се чувстваш добре, но ако е само от скука, намери си някакво друго занимание по-добре.

# 383
И аз съм на мнението на Миоки.
Азара, този фитнес инструктор много нетактичен...🤣🤣🤣
Ето ги моите добавки.🙂 Има някои щуротии в залепените инструкции на български 😆 Като Б 12- дневна доза 50 мкг (да се взима по 1/4 таблетка- а таблетките са всяка по 1000 мкг)...за фолиевата киселина пише, че таблетките се делят на две и се взима по 1/2 таблетка- а те са толкова малки и в същото време дебели, че не могат да се делят (и делителна черта нямат)...😃 Надявам се да нямам мутации /харесала съм си и фолат за по-нататък, но тази фолиева к-на беше изгодна на промоцията/.

# 384
Долчеее, маникюрът е топ както винаги Heart

# 385
Азара наистина си постигнала много и не трябва да обръщаш внимание на такива коментари.
Само ме хвана много яд като четох историята ти назад по страниците и видях, че кардиолога не е реагирал когато захарта ти вече е била над 6 на гладно... Това трябва всеки лекар с елементална обща култура да миже да го види. Какви са тия нашите доктори, просто понякога ме хваща толкова гняв срещу някои от тях. Знам, че има и свестни и добри, ама аман, значи Expressionless

# 386
Май има разлика в етикета от 2020 насам. 😄

# 387
Елора,покрай мен доста хора бяха болни от корона и на всичко до един докторите забраняваха да тренират,за да не товарят допълнително организма си. Освен нещо лекичко за раздвижване 😊
Това с мазното и аз съм го чувала,както и че финансово скъп този режим.

# 388
Той че може да бъде скъп - може. От теб си зависи.
Ако държиш да се изхранваш със сьомга, авокадо, пасищно месо от млади теленца и агънца, пресни боровинки целогодишно и прочие каквото се сетиш - да, скъпо е. Ако бъркаш и печеш някакви глупости с бадемово брашно през ден, също е скъпо.
Ако решиш да сравниш с повечето колички които виждаш в супермаркета - пълни с фафли, кроасани, безалкохолни, хляб, бисквити и всякакви неща дето хората ги ядат редовно и дори не се наяждат с тях... ами всъщност спестяваш даже Grinning Голяма файда че основното им хранене излиза по-евтино щото са си напълнили стомасите я с картофи, я с хляб, я с ориз или паста. Те изяждат неща за поне още толкова пари измежду храненията.
Така че си е въпрос на гледна точка. Може да бъде скъпо, а може и да не е чак толкова. То вече всякаква храна е скъпа де, за съжаление цените ме изненадват на всяко пазаруване. Но не е задължително такъв режим да те разори, в сравнение с по-стандартно хранене.

# 389
Долче сложи ето тази сметана назад

Бях я видяла в лидл, ама не я взех. Другия път.
Изглежда ми малко количество. Мисълта ми е за колко кафета стига и като се отвори държи ли дълго време в хладилника?
Еми хубаво де. Днес малко тибетци за раздвижване.

Общи условия

Активация на акаунт