Главоболие и странно усещане

• 476
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, създавам тази тема понеже не открих точно такава и предварително се извинявам.
Посещавал съм лекар но не било нищо обезпокоително, но все пак да се допитам и тук, дали някой има същия или поне подобен проблем.
От известно време 2/3 години имам следната ситуация, понеже пътуваме със семейството ми често ( често 1 в месеца) на село или някъде другаде.
По време на шофиране почвам да изпитвам дискомфорт в главата, като изтръпване и тежест и рязко ми се доспива. След което като се приберем и ми трябват 2/3 дена все едно възстановителен период, а по време на този възстановителен период освен както споменах по рано изтръпване и тежест през тези 2/3 дена се появяват болка в главата в челото и слепоочията (не силна, без нужда от обезболяващи), както и едно усещане за парене в главата.
Искам да добавя че съм шофьор по професия, но градски и всеки ден карам по минимум 8 часа но такава нещо няма, единствено като започна да пътувам извън градско.
Някой има ли идея защо се получава това нещо?
Ще съм изключително благодарен за вашите мнения.

# 1
Посетете  невролог, с подобни оплаквания ще проверят как кръвоснабдява главата ви. Ако обаче в областта на шията нещата са ок а имате нещо, което води до  "прекъсване кръвоснабдяването на главата " докато седите, тогава не мисля, че нещо може да ви помогне. Може би съдоразширяващи. При мен симптомите са подобни, но не само като пътувам с кола (не съм шофьор), Но и когато пътувам по-дълго време по принцип. И същи няколко дена ми отнема възстановяването. Да добавя че имам и наследствена мигрена.

Вероятно при вас разликата градско извънградски е в статичността на позата. А може би, ако превозните средства градско и извънградско  са различни, то разликата е седалките.

# 2
_re_ge  дава добри насоки.
Вижте  и шийният отдел за евентуални шипове и хернии.
Ако четете в телефон или книга- спрете, и вижте и вестибулкарният апарат.

# 3
Проблеми със зрението може също да дава такива оплаквания.

# 4
Офталмолог и невролог като начало.

Общи условия

Активация на акаунт