Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 664
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
darkmoon- от половин до 1 кг най-често е задържане на  вода....не се кахъри........аз една сутрин се събудих зверски подпухнала.....дали не бях яла печени ядки предния ден...не помня, но си знаех че беше от нещо конкретно........Съчувствам ти искеренно за липсата на сън.....аз не издържам изобщо без сън.....малката като беше бебе се будеше нощно време сигурно до 3 год възраст....но аз спя като пън.....а ММ много леко и все той ставаше.....та не усетих кой знае колко бебето Simple Smile

Елора нормално е да чувстваш дискомфорт....все пак е Ковид.....има наистина странни симптоми.....но при инцидентна повишена КЗ няма такива.....то трябва да е много зле положението, и да поддържа висока глюкоза доста време, че да стигне до симптоматика.....просто си почивай Simple Smile..или почвай тибетците...да се раздвижиш .....

Намерих буркана от заквасената сметана в съдомиялната.....странно...по принцип не мия буркани, мислех че съм го изхвърляла.....на Алфатар е...но се съмнявам да е от сметаната.....прекалих последните дни аз с експерименти......и нормално да се вдигне КЗ.....

# 496
Елора, точно заради ковида е тази сухота. Аз чак се бях учудила колко ми са сухи езика и бузите отвътре в устата. Имах чувството, че са абсолютно сухи. През ноща се будих да пия вода и имах чаша до себе си с вода. Може и от АБ да е било, че и езика ми беше бял. Захарта  и тя ми се се вдигна.
Да ви питам добре ли е според вас вечер от 18:30 до 20:00 да се ходи на фитнес?

# 497
Може, ще видим.
Даже станах по-рано. Събуждах се, пийнах малко вода, винаги имам до себе си шише.
Ама не помогна, накрая станах и като си пих топлата вода всичко мина. Сега даже слюноотделям повечко  като че ли.
Най-ми беше сухо небцето.
Какво е това АБ?

Азара, правих си тебетците. И вчера също.
Даже се чудя от понеделник или вторник да почна малко силови вечерта.

# 498
То вече едва ли не всичко го броят че може да е симптом на Ковид, щом Елора се оплаква от скука, я броим че го кара леко и чакаме да се похвали че е вече навън Grinning
Зависи дали пиеш достатъчно течности, отоплението какво е - знам че едва ли си го сменила тия дни, но пък друг път не си стояла по толкова време в тия помещения вкъщи. Ако се изсушава въздухът от отоплителните уреди, гърлото се усеща сухо, няма как. Хеле пък с такъв вирус, вероятността да поспи човек поне през част от времето с отворена уста не е малка. И аз не вярвам да е от висока КЗ. Пий си повечко течности и така, ще се оправиш. Може и парченце масло да подържиш в устата, да се разтопи бавно.
За разбъркани хормони след Ковид - не че е невъзможно ама ти си знаеш вече как се наместват, дори и да има такава работа. Само евентуално за щитовидните ако имаш съмнения бива да ги провериш, да не би да се наложи корекция в дозата хормон която вземаш, ама за останалото не мисля че има какво да се прави. Връщаш се в нормален режим като оздравееш и ще се нормализираш и ти с времето. Малко повече витамин Д ще ти трябва може би, при повечето хора спада при такова боледуване.

# 499
  • Пловдив
Filme пробвай плодовете да са обяд или до ранния следобед, казвам го като друга бременна, мен ендокринологът ми го даде като съвет. Тогава няма да се отразява така върху стойността на КЗ, може и след плода да се разходиш. Аз също вечер не ям плодове, гледам да приключа до 2-3 часа с тях и предпочитам портокал, киви, мандарина, боровинки, малини. Но ако ти се прияде много нещо непозволено хапни, разходи се, или както са посъветвали момичетата избери с една идея по-здравословен вариант. Не се мъчи, че после може да стане по-зле. Аз например бях яла питка, домашна с масло и брашно, не устоях, след това от края на квартал Смирненски в Пловдив до вкъщи - на бул. Мария Луиза пеша. Вечерта богата салата и айрян, не бях и гладна, захар сутринта 4,8, слава богу не беше скочила много. Колкото и да сме стриктни се случва да ти се прияде. Виж ако е баница от вън т.е. не домашна не бих яла, не си заслужава. Както и всички останали пакетирани неща, или готови торти и т.н.
Режимното хранене не е толкова скъпо, просто човек решава за какво да даде парите си, аз вкъщи купувам месо и риба, зеленчуци, плодове, кисело мляко, кашкавал, сирене, тук-там леща, булгур, киноа, чиа, нахут, които стигат за дълго време, не ги ползвам толкова често, а разнообразявам, за мъжа ми хляб и сладко, но под формата на хубав шоколад или един пакет хубави бисквити, които знам че яде, повече не, той е сутрин си взема една с кафето, няма нужда от друго сладко. Не вземаме чипс, солети, газирано, други сладки неща, сосове, пици и т.н. които са доста скъпи всъщност и  не ни излиза бог знае колко. Мисля меню за седмицата, за мъжа ми да има веднъж поне картофи и ориз ( казвала съм той е 60 кг. не го лишавам от тези неща), месо и за двамата, за мен броколи, други неща, които знам че няма да хареса много. Звучи сложно, но всъщност не е, месото и рибата ядем и двамата.

# 500
Течности си пия, аз не пропускам, пиянде съм, водно.
На парно съм, ама е мижаво и пускам и конвектор на моменти.
Не мисля, че е от отоплението.
Може от кз, може от спане с отворена уста.
Иначе вчера преди да си легна си пръснах от спрея за гърло. Може и той да е виновен, знам ли.

# 501
Много зле ми се отразява липсата на качествен сън,но няма какво да направя,търпя.С бебе е така...сега му растат на малкия кучешките зъби и е някакъв ад,по цяла нощ през час се буди и реве,става на кошарата,абе разбирате ме.
darkmoon_mИ аз съм по същия начин с моята дъщеря. Тя милата и на сън се опитва да си слага ръчичките в устата, толкова я дразнят тези зъбки. И тъкмо се почувствам по-добре един ден и след една нощ накъсано спане, пак не ми е добре на другия ден Sad

# 502
Много зле ми се отразява липсата на качествен сън,но няма какво да направя,търпя.С бебе е така...сега му растат на малкия кучешките зъби и е някакъв ад,по цяла нощ през час се буди и реве,става на кошарата,абе разбирате ме.
darkmoon_mИ аз съм по същия начин с моята дъщеря. Тя милата и на сън се опитва да си слага ръчичките в устата, толкова я дразнят тези зъбки. И тъкмо се почувствам по-добре един ден и след една нощ накъсано спане, пак не ми е добре на другия ден Sad

Хоп и аз като вас. Снощи спахме, ама онази вечер от 2 до 5 сме будували.

Елора, може в спрея да има нещо алкохолно примерно и затова така.
Аз да те питам планк кога горе-долу започна да правиш по една минута? Че аз от 3 седмици правя, но все още до 30 секунди издържам.

# 503
Jupiter, не съм Елора, но се оказа, че аз още от първия път направих около минута планк. 😄 А бях подготвена, че няма да издържа и 20 сек (бях чела, че някои хора издържат едва по 13 сек). Така че може би е разлипнонпро всеки. 🙂
Момичета, разбирам ви за недоспиването. Аз и сега не спя чак нормално, но в никакъв случай не мога да го сравня с принудителното събуждане и будуване покрай детето...😬
Скрит текст:
При дъщеря  и беше с всички "екстри"- ранно никнене на зъби, кърмене почти 3 г. и 8 месеца/на всичкото отгоре се будеше ужасно често и за това и ми "разбиваше" буквално съня- а тя си заспивале после веднага, аз докато се унеса и тя вече се будеше отново😱). Освен това, при дъщеря ми имаше и "night terror"- будеше се с ужасни писъци и ридаеше насън "Мамоооо", "Не, нееее, не...." и разни неразбираеми брътвежи (на една позната детето, на 3 г, една вечер така спейки беше поискало да излезе навън, даже беше стигнало до вратата...в 3ч посреднощ). После се започна с трудното заспиване вечер, по 10 пъти ставаше, за да провери дали и аз съм си легнала /аз пък я чаках да заспи/, уж да пие вода, уж огладняла, до тоалетна да отиде и всякакви такива измишльотини...🙂 С 2 думи- малката функционираше чудесно и с по-малко сън- за разлика от мен. 😄
Но, за сметка на това, е страшно енергично и усмихнато дете, боледува много рядко и без усложнения- даже тъкмо направи 2 години откакто не е боледувала, пу пу. И гледам да се радвам на тези неща.
Елица, на някои им е добре да спортуват по това време, на други не. То зависи и какво точно е натоварването.
Ние не отопляваме изобщо стаите в която спим. Имаме влагоабсорбатор, който уж вдига температурата с градус-два, но този ефект е осезаем предимно през лятото, когато има горещини.
Елора, нормално е да има вариации в КЗ заради ковид. При мен беше изявено по-скоро след ковид...Не ми беше скучно, защото почти през целия ден спях (беше ми студено от температурата), по-голямата част от нощта се чувствах добре, гледах някакви филмчета, пиех чайчета...Това, че ти е скучно, може би наистина означава, че го караш леко. 😃 /то и моето боледуване от ковид го считам за сравнително леко/.

# 504

Елора, може в спрея да има нещо алкохолно примерно и затова така.
Аз да те питам планк кога горе-долу започна да правиш по една минута? Че аз от 3 седмици правя, но все още до 30 секунди издържам.
Възможно е.
Аз имам слаби ръце, но започнах да издържам повече след въвеждането на лицевите.
Преди тях с голям зор можех минута. После с лицеви мога, но не го правя. Имам прищипан улнарен нерв и предпочитам по 35 секунди, 4 серии или 3.

# 505
Аз също съм със слаби ръце. Изобщо не мога една лицева да направя .
Мога да кажем със зор пет, ако съм на колене 😀

# 506
Нищо, прави пет. Виж клипчета как се правят. Има значение разположението на ръцете.
Ако трябва цяла седмица прави 3 серии по пет. Само че ще видиш как след няколко дни ще ги вдигнеш.
И аз бях така.

# 507
Елора, бързо оздравяване 😊
Аз се чувствам добре. Само дето отслабнах, но дано се спра.
Мислех да си пускам контролни изследвания, но пак имам много стрес и най вероятно ще са завишени и се отказах.
Чета ви като имам време момичета 😊

# 508
Да дам отчет за скумрийката- вкусна беше, и малкото капризче одобри. 😉 Салатата беше от моркови и червено цвекло и малко черита:

П. С. Трицветните черита бяха намалени, да не решите, че все такива ям. ☺😜

# 509
Здравейте, някъде в тази тема някой беше правил палачинки от яйца и крема сирене, на принципа на въздушния хляб ли е - белтъци и крема сирене? Може ли рецептата, защотот не успях да я намеря.

Общи условия

Активация на акаунт