Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 664
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Долче, а маслената риба вкусна ли е?

Здравейте, някъде в тази тема някой беше правил палачинки от яйца и крема сирене, на принципа на въздушния хляб ли е - белтъци и крема сирене? Може ли рецептата, защотот не успях да я намеря.
Ами на око си ги правя. Яйца с крема сирене, разбивам и правя тънки палачинки. Слагам повече крема сирене, че да ми е гъстичко. Цели яйца съм ползвала.

Оф, тая нощ ми се схвана крака. От мързел така ще е. Днес освен тибетците, вечерта си почвам малко силови. Не мога повече.
Иначе вчера се изложих.
Скрит текст:
Майка ми направи сърмички. Хапнах 2 с кисело мляко, че исках пак чесън да бодна.
Ама после реши да направи питки със сирене. Ми опитах. Исках да видя как ми е вкуса. Дегустирам си разни неща.
Вечерях си по режима.
Сега ми едно отпаднало малко. Иначе нямах сухота.

# 511
Не знам, Елора, не сме я опитали още. Като опитам, ще кажа дали се е харесала. Дано да не е с много кости...🤔
Sway, споделяла съм по-назад пропорциите, мисля, че бяха 4 цели яйца и 150 грама крема сирене- без разбиване на белтъците на сняг. Ще потърся пак.
Ето ги:
https://mytasteforliving.com/bg/breakfast/keto-pancakes-two-ingredients

# 512
Ок, чакам доклада Grinning

Впрочем то и Джереми май е с ковид. Беше писал в темата за хаши, че не му е добре и никакъв го няма Confused

# 513
От това дето виждам на работа, като че ли всичко наред го кара тоя ковид и не подбира... Ваксинирани по 2 и по 3 пъти, преболедували, всякакви идват, то колкото и да не се занимавам аз с тях, пак чувам всеки какво разговаря докато си купува предписаните неща. Хубавото е че повечето са с леки симптоми и го карат повече като настинка, лошото е че сегашният доста ходи и по децата. И кой каквато добавка чул по телевизия и вестници, тича да си я купи, тия хора се побъркаха... сефте чули че витамин Д било хубаво да се взема, юруш там, с всичко останало е същото. Ние тук май поне с тия неща сме напред, ако не друго.

# 514
Аз си имах среща с ковид още през ноември 2020 г, оттогава не съм боледувала (май всъщност никой вкъщи не е боледувал). ММ, както и ваксинирани приятели го караха сега през януари за първи път, а чувам, че доста хора го карат за втори и за трети път...🙄 Общо взето, от близките ми...който не изкара ковид "заедно с мен", го кара сега...
Днес пак съм с минусче и КЗ на гладно пак е над 6... 🤡 Като не отслабвам, имам хубава КЗ. 😆 Та точно при отслабване не се впечатлявам от глюкомера...😉
Обмислям фаст на 16-ти, има Пълнолуние. Според различните източници, пада се около 19 или 20 ч. Някой друг ще ми прави ли компания? 😜😃

# 515
Аз все изпускам тия луни Grinning
Иначе фаствувам като ми е муза.
Дано се сетя. Бих спретнала кратко фасче без вечеря.

# 516
На мен тази фаза ми е тамън, ако хапна към 18, защото зверствата ми с основното хранене са около 20 часа.
Долче, подсети в темата да се пробвам 😕.
Днес ходих до Берьозката, защото вчера се бях начантила до ушите, да си взема квас на промоция.
Два литра плюс още два за 4 лева.
Не бях опитвала, четох уж сутринта за ползите.
Отивам аз , два броя Квас- ТАРАС. Така се казва.
И сега да видите шилето как си е шиле. Чета, че съдържа ГФС и пак ги взех, пуста далавера 😡.
Изпих и една чаша у нас, и още ще пия, прилича на колата на вкус.
Чак утре ще меря кз .
Толкова ползи прочетох за тази напитка, че реших да рискувам.

# 517
Аз още не съм го карала китайския вирус или ако съм, не съм разбрала.
Въобще за 3 години откакто практикувам режима, не съм имала респираторно. Сега, каква точно е причината за този "феномен", само мога да гадая.

# 518
Здравейте! Напоследък често навестявам темата. Аз съм с ИР, приемам Глюкофаж xr вечер. Опитвам да правя 24 часови фастове, но се чудя, дали няма да се навредя, заради хапчето. Иначе лекувам и хипертериодизъм, с наднорменото тегло. Коментарите Ви ме карат да се замисля по -дълбоко над проблемите ми. Много силно се надявам в скоро време нещата да влезнат в някакви релси. Проблемът при мен е тотално обездвижване.
За сега изключих всички въглехидрати и се чувствам добре.

# 519
При мен абсолютно никаква пречка нямаше за фаст+ Глюкофаж XR (когато още го приемах). 🙂 И с глюкомер мерих...Не вярвам да стигнеш до хипогликемия, по принцип Глюкофажът по-скоро предотвратява хипогликемиите.

# 520
Глюкофаж се приема само с храна.
Не виждам никаква логика да се приема по време на фаст.

# 521
Tays,  хвърли го в мивката тоя КВАС ТАПАС. Само захар е. Един път си взех и изпих половин литър наведнъж. Ами после 3 -4 дена не успях да вляза в релси. От бирата е  два пъти по -зле това нещо.

# 522
Глюкофаж се приема само с храна.
Не виждам никаква логика да се приема по време на фаст.
Елора, че предната вечер или обяд, заедно с храненето си го пиех Глюкофажа с удължено освобождаване. А след това фастче. 😉 Къде съм казала да се пие на гладно? /макар пе имаше и няколко пъти, когато съм го пила горе-долу на гладно, само с кафе със сметана/малко мляко или 30-40 гр кашкавал или парченце масло...не съм имала проблеми дори така, но и нямам свръхчувствителен стомах/

# 523
Аз да си кажа Joy
Веднъж го взех почти без никаква храна и ми стана много лошо.
Иначе като го пиех фастове не съм правила, но не съм пила хр. Тогава нямаше.
Но съм имала плодови дни. Малко ми се е вило свят, ама то от плодовете, не от това, че предния ден два хапа съм пила.

# 524
Елора, просто твоето хапче се е усвояване бързо, веднага /доколкото е възможно де/. А другият Глюкофаж (XR) се освобождава бавно и затова не съм усещала никакви дискомфорти. Друг е въпросът, че и с двата вида Глюкофаж има момичета, които са писали и споделяли тук, че така и не са свикнали и са имали странични ефекти...

Общи условия

Активация на акаунт