Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 663
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Долче...и аз искам лунен фаст......винаги съм искала да пробвам, ама хич не съм запозната с лунните фази, не ми се рови да чета кво-що.....напомни от предния ден и се включвам Simple Smile

Аз като правих 24 фаст онзи ден метформин не съм пила/няма нужда, когато не се приема храна, и Невена го беше казала/......КЗ проверих по едно време късния следобяд...беше 4.6 ... спестих си 1 хапче Simple Smile

На мен най-накрая ми дойде...прескочи ме един месец....като говорих с моята позната, и обясних че чаках цикъла точно като бях болна преди 3-4 седмици, тя каза, че може и да е от това и по симптомите които имах тя смята че много вероятно е било ковид...днес се издъних с едно парче пица/поне е домашна/...покрай гостите....отдавам го на МЦ....няма да се глюкомеря днес.....2 дена изкарах по разходки...нацепих се от студ/много ветровито беше/.......студа май влияеше зле на КЗ......ама пък сутрешната ми е супер......до утре ще изразходя и пицата.......

Гювеча с лукчетата и свинската плешка се получи невероятен..сложих и морковче и гъбки.......Благодаря за идеята.....

# 526
Tays,  хвърли го в мивката тоя КВАС ТАПАС. Само захар е. Един път си взех и изпих половин литър наведнъж. Ами после 3 -4 дена не успях да вляза в релси. От бирата е  два пъти по -зле това нещо.
Аз само 200 гр изпих, то нещо средно между бира и кола, че и алкохол има 🤣
Мен ме хвана леко, та прочетох. Дотук съм, мерси

# 527
Да, хора, които са били на глюкофаж, не са понасяли хр.

# 528
Момичета, да ви попитам. Вече съм на втори месец от както направих промяната в храненето. На първия месец цикъла ми закъсня с 3-4 дни. Този месец ми закъснява с 6-7 и вече започвам да се притеснявам, още не е дошъл. Със сигурност не съм бременна. Някоя от вас да е имала такива преживявания в началото?

# 529
Азара, не се знае за КЗ. За някои студът е стрес, за други- жегите...😃😜
Тайс, някъде около студентските години /може да е било и малко по-рано/ с приятелките ми си смесвахме точно кола с бира. 😁 Но и лимон добавяхме. Много ни развеселяваше, а хората ни гледаха супер странно. 🤣 Но рядко. Иначе бира не пихме, само с лимон и кола минаваше. Леле, като се сетя колко сме били примерни в нашата компания...😆
Вloombug, достатъчно калории и мазнини ли ядеш?

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 15:57 от dolce miele

# 530
Имала съм, но не съм си го слагала на сърце.
То и сега понякога подранява, понякога 4 дни закъснява. Кога иска да си идва, негова си работа.
Но е факт, че след оправяне на храненето вече имам всеки месец цикъл. Че преди с месеци е липсвал. Даже 3 пъти в годината е бил налице.

# 531
Моят цикъл по принцип е "железен" /за разлика от желязото ми😆/ и дори и при най-най-ниската ми стойност на желязо си беше точен всеки месец и упорстваше. Нищо, че беше станал доста осъден...Но всеки си има различно място, където го "удря" и организмите реагират по различен начин. 🙂

# 532
Аз не съм имала цикълни проблеми, но още от началото ям стабилно мазнини и не гладувам /не броя калории, не ограничавам съзнателно - когато съм гладна, ям/.

# 533
Момичета,уточнявам,  за Глюкофаж, да, с удължено действие е. Вечерям, пия си хапчето и не приемам храна до следващата вечер.

# 534
Момичета, да ви попитам. Вече съм на втори месец от както направих промяната в храненето. На първия месец цикъла ми закъсня с 3-4 дни. Този месец ми закъснява с 6-7 и вече започвам да се притеснявам, още не е дошъл. Със сигурност не съм бременна. Някоя от вас да е имала такива преживявания в началото?

И моя цикъл го няма последния месец. Цял месец прескочих. От 3 месеца съм на режим.
Когато трябваше да ми дойде и аз бях с Ковид, но не вярвам да е от него.

# 535
Изкуших се да ям италиански червени портокали. Всъщност, планирано беше още от петък, тогава ги купих. Много бяха вкусни. 😍

# 536
На мен пък ми идваше с по 3-4  дни по-рано, откакто минах на режим, а винаги е бил на 28. През януари почнах метфогамма, понеже ударих кз 6.8 на гладно и от тогава се върна на 28 дни. Не съм сигурна как да го тълкувам.

# 537
На мен с Глюкофаж ми подраняваше с 1-2 дни.

# 538
Определено не се ограничавам и ям достатъчно, отслабването ми е с около един килограм за цялото това време (от общо 5, които искам да сваля). Между другото, спирал ми е цикъла преди и съм била с поликистозни яйчници, но много отдавна ми мина и би било странно ако точно сега, след началото на диетата ми се появят нови кисти. А януари месец бях при гинеколожката за цитонамазка, ехографи и т.н. и според нея всичко беше перфектно тогава. Странно.

# 539
Блуми, на мен в началото като започнах режима ми се скъси определено цикъла......не е съвпадение, защото аз по принцип съм с къс/22-24 дена/ и ми идваше по на 20 дена.....точно последния месец когато изкарах вируса чаках да ми дойде, и прескочи месеца.....моята гинеколожка твърди, че е заради това/вируса/, но и всеки път като и се размрънкам за точността на цикъла, тя всеки път ми казва че е нормално след 38 год, да има такива случки. заради хормоналните промени...разбира се при всяка жена е различно, аз никога не съм имала "железен" цикъл Simple Smile т.е никога не знаех точна дата кога да очаквам, но и 2те ми бременности станаха от първия опит...планирани бяха..

Долче как се отразиха портокалите?

Общи условия

Активация на акаунт