Дисниленд Париж - тема 5

• 34 114
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Ние имаме резервация за нощувки в Париж.И днес реших,че мога да изненадам мъжете.

# 496
Честита Коледа! Бъдете здрави, безкрайно обичани, щастливи, успешни, изпълнени с късмет!

Моля за съвет относно трансфера от/към CDG - Magic Shuttle, TGV, друго? Кое е по-удачно?  Разликата в цената общо ни е 20 евро.
Кацаме в 9:10 по разписание, мисля, че на Терминал 1. Ще нощуваме в района на Val d'Europe. Не мога да се ориентирам от Терминал 1 кой транспорт е по-удобен и на коя спирка да слезем.
За TGV "проблемът" е, че влакът е в 9:45. Дори и да кацнем в 9:10, ще имаме ли време да го хванем? Следващият влак е в 12ч.
За Magic Shuttle ако купя билети, избирам ли час или отиваме на спирката му и първият по време, пръв по право?

Благодаря много!

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 07:32 от fifi_0421

# 497
Здравейте с дете на 2 годинки удачно ли е дс се ходи 😃

# 498
  • Пловдив
Ние бяхме с дете на 2. Забавлявахме се всички много. Зависи от детето и от вашата нагласа.

# 499
С толкова малко дете забравете за екстремните съоръжения. Препоръчвам ви да разгледате в аванс подходящите за 2-годишни деца и да прецените дали ще е удачно за вас.

# 500

Не. Според мен за двегодишно дете Дисниленд е изключително натоварващо преживяване заради многото шум, хора, светлини и прочие. Да не говорим, че детето нито разбира, нито помни, нито може да оцени мястото.

Синът ми се оказа в Дисниленд на две години и десет месеца по принуда заради леля си, която пък беше на 13 години. Нито си спомня нещо от посещението, нито нищо. На седем години пак посетихме парка и беше съвсем различно.

# 501
С една дума - зависи Simple Smile
Зависи от детенцето и от вашата нагласа. Лично аз смятам че посещението с 2 годишно е по-лесно от това с 3-4, че дори и 5 годишно. Всичко ще му е интересно и забавно, НО има деца които не обичат шум и хора, за тях не би било подходящо. Както и е ясно, че детето нищо няма да помни от това посещение, то си е за родителите. Simple Smile Относно екстремните атракции, мисля има опция да се сменят родителите - тоест единият чака с детето докато другият, се вози, после се сменят. Не съм много запозната, не съм се възползвала. Лично аз бих си завела 2 годишното дете с кеф, но осъзнавайки, че ще се съобразявам малко или много с него. С дъщеря ми бяхме за 1ви път когато беше на 3г и 4 м., изкарахме си невероятно, НО не сме напускали Fantasyland и Main street, не сме ходили до студиата, просто се съобразих с нейните възможности. Но тя издържа цял ден, включително и илюминациите. Бяхме без количка! Затова отново казвам, че зависи от вашата настройка и от детенцето. Simple Smile

# 502
Изобщо не, според мен също. Нито ще помни нещо, нито ще може на по-готините атракции да се качи. Обикновени въртележки има и на много други места, без да се чака по 30-40 минути за една врътка. Не забравяйте, че толкова малки деца е трудно да мотивираш да чакат дълго време.

# 503
  • Варна
Според мен, ако някой отива с две годишно, най - вероятно изобщо не отива заради детето. Тоест отива за себе си. Сега има възможност, сега отива.  Изобщо не е проблем детето, ако искаш да се забавляваш. След години пак ще повторите, ако ви хареса. Ние това лято бяхме с дете на година и половина. За екстремните се редуват ме. А на някои атракции нарочно минавахме по един, че имаше отделна опашка и ставаше бързо . Мъжът ми по принцип не е много екстремен, но за сметка на това аз много се забавлявах. Когато бяхме за първи път най-голямата ни дъщеря беше на 6,5 год. Нищо не помни от тогава, ама съвсем нищо. Аз много харесвам парка, а и тази година бяхме и в хотел на Дисни и беше страхотно. Вече правя планове за 2024 или 2025 година пак да ходим.

# 504
  • София
Чета, чета, и се чудя за един цял ден кое можем да посетим, което е най-интересно? Няма да спим в Дисниленд, а в Париж, и максимум един ден можем да отделим. Баща и две деца, които обичат екстремните забавления, и една майка, която ще си умира от ужас дори и само да гледа препускащи влакчета и стръмни въртележки. Какви билети трябва да си вземем?

# 505
  • Варна
Ако не са скъпи билетите, аз бих взела за двата парка. В студията има две атракции, които си заслужават и са интересни за по големи (според мен). Най - добре си изтеглете приложението и там разгледайте къде какви забавления има. Според мен за един ден могат да се обиколят всички атракции, които са за по - големи и са екстремни.

# 506
Здравейте!
Засписвам се, за да следя темата. Благодаря за всички ценни съвети, които споделяте! Живот и здраве през м.април и нашето семейство ще посети Дисниленд за 1 ден. Исках да ви попитам от къде намирате подробна информация за атракциите? Инсталирах си приложението, но там има по няколко снимки, като не винаги може да се прецени колко екстремна е тази атракция. Взели сме билети за 1 парк,  като мислим това да е основния парк. Децата са на 15 г и на 11 г,  но не обичат силно екстремните атракции.

# 507
Smile777,
Аз ги гледах в YouTube, за да преценя дали ще им допаднат, дали са екстремни.

# 508
  • Пловдив
Има си приложение на Дисниленд. Свалете си го, има карта на целия парк, описание на атракции , ресторанти, всичкоЬ

# 509
И аз се ориентирам в Ютюб, а в приложението и на сайта на Дисни наистина снимките не са достатъчни, но има информация за допустим ръст и години на ползващите,  освен това са категоризирани абсолютно ясно, вярвайте им Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт