Дисниленд Париж - тема 5

• 34 110
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
И аз се ориентирам в Ютюб, а в приложението и на сайта на Дисни наистина снимките не са достатъчни, но има информация за допустим ръст и години на ползващите,  освен това са категоризирани абсолютно ясно, вярвайте им Bowtie
Честно казано описанията за ръст и години не са много за ориентир. Когато бяхме миналата година на голяма част от атракциите пускат малки деца , а те никак не са подходящи . Пример давам за атракцията с костенурките , добре , че не реших да кача дъщеря ми с мен /4,6г./ аз умрях от страх , а само си представям , ако и тя се беше качила..

# 511
Абсолютно, това че някъде допускат по ниски хора, не значи, че е подходящо за деца, то си го пише от гледна точка на сигурност,че няма да изпадне някой от седалката, но си е строго индивидуално на кой какво ще му допадне. А честно казано и youtube не е съвсем сигурен, тъй като аз примерно гледах видеа и реших, че Big Thunder Mountain не е нищо особено. Оказа се, много по-скоростно, отколкото изглежда и умрях от страх за дъщеря ми (тогава на 5). После пак се возихме, но с доста уговаряне, тъй като пък на мен ми харесва хах. Та аз освен гледането на видеа, вече чета и мнения за другите по-екстремни атракции (и още не съм се навила да я кача на друго подобно Grinning ). Според мен чете и питайте, дали тук, дали във фейсбук групите, дали другаде...защото е много неприятно някое детенце да умира от страх, дори и за няколко минутки да е, да не говорим, че и лошо може на някой да му стане.

# 512
На място също можете да видите как изглеждат съответните атракции. Аз, само като видя как се въртят чашките, получавам световъртеж и няма сила която да ме накара да се кача на това. Не защото ме е страх, а защото физически не ми понася.

Ако детето е по-голямо, т.е. по-съзнателно, може само да си каже дали няма да го е страх. При последното ни посещение в Дисни синът ми беше на седем и сам си казваше дали иска или не иска да се качи. Последното лято в парка Астерикс също - 10 минути съзерцава едно влакче, след което каза, че му е прекалено екстремно и няма да се качи. Отиде на едно друго по-лайт.

По-малки деца от определеното никой никъде не си позволява да пуска, защото ако стане инцидент, паркът замина. Ръстът и годините показват, че съответната атракция е безопасна от физическа гледна точка, демек няма да се изхлузиш от седалката. Кой колко го е страх и колко му става зле, е друг въпрос.

# 513
Благодаря ви за препоръките! Чашките ми бяха фаворит, защото изглеждаха много приятни, но явно не е съвсем така. 😂😂😂

# 514
Не се въртят чак толкова шеметно.
Не препоръчвам Hyperspace Mountain и асансьора на ужасите на жени и малки деца.

# 515
Чашките са си бебешка атракция:) но ние обичаме екстремните...

# 516
Това е доста екстремно, въпреки че е позволено за над 120см височина и е около 1 мин - AVENGERS ASSEMBLE: FLIGHT FORCE.

# 517
Nedinka, вие сериозно ли за чашките Grinning вие сте по-скоро изключение и не бива други хора да вземат вашето мнение за меродавно...може би имате някакъв изключителен проблем с вестибуларния апарат....повечето хора се забавляват там...
Биг Тъндър маунтин си е задължителен за всеки уважаващ себе си приключенец. ХиперСпейс си е Хипер екстремен и моя 10 годишен син отказа да се качи, като чу писъците на пътуващите Joy А кулата на терора (асансьора на ужасите) мога да си го причиня отново, въпреки че се води от най-екстремните....наистина е въпрос на лично усещане, но пак твърдя, че категоризацията на атракциите е вярна. ХиперСпейс е супер страшна, Биг тъндър е среден, а Чашките са леки и си е така. Ако на някой чашките са му силни не трябва да си качва на нищо Hug

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 23:52 от ЗориБ

# 518
Nedinka, вие сериозно ли за чашките Grinning вие сте по-скоро изключение и не бива други хора да вземат вашето мнение за меродавно...може би имате някакъв изключителен проблем с вестибуларния апарат

Мисълта ми беше, че на място най-добре се преценява кое става и кое не за съответния човек. Изрично съм уточнила, че не става въпрос за страх, а за физическа непоносимост. Предполагам, че всеки може да направи разликата.

За сметка на това нямах никакви проблеми с онова влакче, което е до кораба. На него се возихме пет пъти един след друг, преди да затворят парка.

# 519
  • Пловдив
Дъщеря ми на две години с баща си се разбиха на чашките. Поне 7-8 врътки направиха. Аз не се качих, имам световъртежи и щеше да е ад за мен. Иначе не изглеждат екстремни, даже са доста бебешки за мен.

# 520
Здравейте. От години мечтая да посетя Дисниленд, обаче мъжът ми хич не е ентусиазиран! 😂 Харесах организирана екскурзия с 2- дневна карта и мисля да отида сама с детето, което е на 8 години. Достатъчно голям ми се вижда, за да му остане спомен за цял живот. Исках да ме ориентирате април, май или август- има ли значение, разлика в работното време? Надявам се на хубаво време, но това си е и до късмет.
И за посетилите парка може ли малко инфо за  Photo pass-a, ако сте ползвали...защото ми се иска да имам няколко хубави снимки от там.

# 521
  • На планетата Земя
Какво точно включва и на каква цена е тази двудневна екскурзия? Защото мисля, че за Дисни не ви е нужна чужда организация.
Април, ако е около Великден, е натоварено. Май гледайте да нямат ваканция децата. Август е натоварено заради летните отпуски.
Не сме ползвали никога фото пас, правим си и сами чудесни снимки. Вие ще се за пръв път, за малко, може няма да искате да чакате дълго по опашки за среща с дисни герои, което евентуално би избило високата му цена.

# 522
Какво точно включва и на каква цена е тази двудневна екскурзия? Защото мисля, че за Дисни не ви е нужна чужда организация.
Април, ако е около Великден, е натоварено. Май гледайте да нямат ваканция децата. Август е натоварено заради летните отпуски.
Не сме ползвали никога фото пас, правим си и сами чудесни снимки. Вие ще се за пръв път, за малко, може няма да искате да чакате дълго по опашки за среща с дисни герои, което евентуално би избило високата му цена.

По принцип сама си организирам пътуванията, когато съм с мъжа или приятелки -самолетни билети, хотел... но понеже ще съм само с детето не ми се рискува. Офертата е от Руал Травел- Екскурзията включва 1 нощувка със закуска в хотел в Евродисни, двудневна карта за Дисниленд (с нея ползвате неограничено всички атракции в парка Дисниленд и в Диснистудио два дeна), 2 нощувки със закуски в централно разположен хотел в Париж.
За снимките се интересувам понеже ми се иска с детето да имаме и общи снимки, ще моля и случайни туристи но ако си заслужава бих платила и за Photo Pass. Агенцията е дала дати: 28.04- 01.05 или 04.05-07.05 и мисля да избера една от двете.

# 523
  • На планетата Земя
ПЪРВИ ДЕН – 07:10 ч. - 09:10 ч. полет София – Париж. Трансфер до Евродисни. Настаняване в хотела. Картата Ви за Дисниленд вече е валидна. Свободен ден в Дисни. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. До 11.00 ч. – освобождаване на хотела, багажът се оставя за съхранение в специално помещение на хотела. Свободен ден в Дисни. 19:00 ч. - трансфер до Париж. Настаняване в хотела. Нощувка.

Няма да са пълни двата дни, за които плащате, защото първия ден ще успеете да влезете в парка едва към 12.30 часа. А на следващия, за да тръгнете в 19 часа, ще трябва да напуснете парка към 18.20.
За фотопаса не мога да кажа, никога не сме се интересували от тази конкретна услуга. Имаме чудесни общи снимки, правени през годините, но и тези без нас са ми особено ценни.

Ето една от това лято с три от любимите ми атракции, снимани наведнъж по залез.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 23:15 от Mileto

# 524
Благодаря за инфото.
Ще се опитам тогава нещо сама да организирам, може би в някой от хотелите на Дисни.
Детето не е пътувало с мен досега и ми се иска да сме максимално близо до парка, дори да е на по-висока цена.  Самолетните билети са около 1300 лв.
Организираната екскурзия излиза 3300 лв. за двама и ще сравня... И двата дни ще имаме приблизително по 8 часа в двата парка, което за първо ходене не ми се вижда малко.

Общи условия

Активация на акаунт