Любители на кучета - 126

• 32 199
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Напълно съм съгласна с това,ако някой го е страх. Аз също винаги държа Арес на повод,имаме си местенце,на което тича свободно и играем,но няма жива душа. Когато се разминавам с деца,винаги отстъпвам,спирам се и изчаквам някъде настрани.
Мисълта ми беше за такива,които просто се чудят с какво да се заядат и да мрънкат. Правили са ми луд скандал,защото съм била на тротоара с кучето.. Е такива вече няма как да си замълча и да подмина!

# 136
  • Варна
И аз съм така, винаги спирам в началото, ако е тесен тротоара и  изчаквам да минат първо хората, ако пък има куче  минавам на другия тротоар и се крия зад колите или сменям посоката. Като видя, че в градинката има пуснати кучета обикалям и отивам по-далеч. Истината е, че има много несъобразителни хора, било то с или без кучета.

# 137
  • София
Сиви , много харесвам лисиците.
И аз внимавам с хора и кучове, че моето е голяма топка от любов и емоции 🤣.

# 138
  • На земята
Много се радвам, че намерих тази група и много благодаря за разбирането. Истина е, че не познавам кучетата и поведението им, затова се плаша. Аз от малка имам котки, дори да ме хапят и драскат, не ми прави впечатление. Надявам се като опозная кучето да е същото.

# 139
  • София
Абе, хора, на мен една "дама" ми се разсмърдя на плажа в Гърция да съм си дръжала кучето... което спеше на моя шезлонг до мен (и даже ухо не помръдна при преминаването й). Вие тука още малко света ще обърнете да строявате животинките... Ако не е вашето куче, ще е нещо друго - дете, дърво, все нещо ще им пречи на живота. Виждала съм как реагира човек с фобия (и да, реагира дори на Буба), но това е чиста простотия, както каза някой преди мен.  У лево и толкоз!
Сърби и румънци, като видят Буба, тичат за децата - от бебета до 7-8 годишни - да ги учат как да се държат с куче. Тази обаче беше нашенка, уви Sad

За противобесните ваксини подкрепям напълно whitefang и sivi. Нали имаме лисици в двора, та попрочетох за болестта - ще слагам ваксини не, ами няма и да се замисля даже. Бясът е като тетануса - може да има ваксина, но изтървеш ли момента с превенцията и не реагираш ли бързо в рискова ситуация, като нищо може да си пукнеш в 21-ви век от тези "скучни" болести. И е мъчителна умирачка.
Буба е ежегодно с противобясна ваксина, откак се е родила и никога не е имала никаква реакция. Знам, че в други страни е по-отпуснато положението, знам и че БАБХ правят кампании сред дивите животни, но и аз като sivi не бих си простила, ако на кучето ми се случи нещо предотвартимо. И таралежите пренасят бяс, не само лисици (които пък от година насам направо нахълтаха в градовете).

tzifff, обожавам животни от дете, каот малка си цвилех с конете и ми отговаряха Grinning Хапали са ме два пъти все домашни кучета, а братовчед ми ведъж го ухапа дядовият кон... ща-не ща, създаден ми е респект към непознати животни. Но ти гарантирам, че като стане "твое" и му се довериш, ще ти помогне и в отношенията с непознатите Simple Smile Респект за теб, че не прехвърляш страха си към детенце, а точно напротив Hug

pilito, на Буба най-много й издържат икейските плюшени играчки. И най-малко влакна сякаш пускат, та поне да не се кахърим за коремчето й.

# 140
Е, аз говоря за хора, които ги е страх. Такива дето света им пречи не влизат в горната група. Скоро не съм имала пререкания с такива, ама по принцип не ги подминавам 😁 Все пак и аз имам нужда да "изпусна парата", та само чакам някой такъв да се появи 🤣

# 141
  • Варна
Е, аз говоря за хора, които ги е страх. Такива дето света им пречи не влизат в горната група. Скоро не съм имала пререкания с такива, ама по принцип не ги подминавам 😁 Все пак и аз имам нужда да "изпусна парата", та само чакам някой такъв да се появи 🤣

😂😂😂
И аз много обичам.

# 142
  • София
Сиви, аз на такива с кеф бих им пуснала бебето да ги ближе, ближе 🤣.

# 143
  • Sofia
Абе много сте готини! Целувки! Kiss

# 144
  • София
Тони, точно си е Икейска мишката - така да се каже, ппроверени са откъм издръжливост Laughing Другата е същата, просто в друг цвят. Ма ако я поомажа малко с нещо вкусничко, дали ще я отрази, м? Yum
И съм съгласна с теб, че има особена порода хора, на които все нещо не им е тамън и си личи.
Имаме такава история с известно лице, дето КапончО като го предупреди, че стъпва на свещената улица, само го изгледа и само дето не изпсува на глас, ама се въздържа де, нали известен... Смешката беше после, когато пак се засичаме, но на друга улица и ден - нашия си върви по пътя, чете вестници - ноо, въпросният образ, като го видя, буквално се накокошини. Като го подминахме без коментар, имах чувството, че не е могъл да се изрази и това е ужасно. Sob
Тари и на вас Kiss

# 145
  • СИ

... Абе, хора, на мен една "дама" ми се разсмърдя на плажа в Гърция да съм си дръжала кучето... което спеше на моя шезлонг до мен (и даже ухо не помръдна при преминаването й). Вие тука още малко света ще обърнете да строявате животинките... Ако не е вашето куче, ще е нещо друго - дете, дърво, все нещо ще им пречи на живота. Виждала съм как реагира човек с фобия (и да, реагира дори на Буба), но това е чиста простотия, както каза някой преди мен.  У лево и толкоз!
Сърби и румънци, като видят Буба, тичат за децата - от бебета до 7-8 годишни - да ги учат как да се държат с куче. Тази обаче беше нашенка, уви Sad  ...

По чужбината трябва да се внимава, ако си с животно. Добре е да се осведомиш какъв е реда. Щото не питат малко ли е или голямо кучето, ами лепят глоби и си плащаш. Моя братовчедка така я рендосаха в Австрия мисля. Тука може да пратиш някой у лево, ама не навсякъде става по други места. В Гърция си извадила късмет, че е нашенка. Ако писне гъркиня, че кучето ти изръмжало по нея, дръж се... Казвам това, само и изцяло добронамерено.

# 146
  • София
О, вярно е, винаги трябва предварително да се осведоми човек. То за минаване на границата ровиш, камо ли за престоя.
Но в това отношение специално обожаваме Тасос, затова и там си ходим от години - не мислим къде на хотел, къде на плаж, къде на заведение... Всичко си знаем и нас ни знаят (сигурно само полицаите от Потос не ни познават, ако има такива изобщо). Не заради човеците, а заради Буба Grinning  Но и тя не ръмжи, де - крие се от слънцето и друго не я касае нея.

# 147
  • София
Дайте ми съвет как да го оттуча Чоки да лае, когато влиза някой вкъщи или чуе някой да минава по площадката?
Лае и за нас самите, не само за чужди хора. Върти опашка и лае! Някъде четох преди време, че било характерно за породата - така, един вид, поздравявали и оповестявали. Само да подчертая, че лае, когато има някой вкъщи. Когато е сам и се прибираме, звук не издава. Т.е. лае, не защото пази къщата. Обаче е дразнещо, да не говорим как ме стряска, понякога и през нощта..

А днес един "мил" господин така ми развали сутринта! Разминаваме се най-спокойно, Чоки на повод, души си в краката, грам внимание към околната среда и особено хора, както винаги..., когато тоз човек изведнъж ми се развика да си държа кучето, отивало към него, щяло да го ухапе, нарече ме каква ли не, псуваше... абе, не знам какво му стана, каква беше тази агресия, какво беше това чудо! Още ме държи..

Ти защо не му каза да си ходи дома, че иначе ще насъскаш кучето. Laughing
На една будка купувах веднъж вода и една ми съскаше, че кучето тръгнало да я души. Ами да се беше дръпнала. Да не говорим, че е нормално да спазваш дистанция, а не да се качиш на гърба на този пред теб.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 19:12 от АРТЕМИС

# 148
Оф, такива "кривундели" много ги обичам. Имаме си един такъв( че и жената дето е излъгал е същата порода), живее точно под нас...Още преди да вземем Джини мрънкаше, че майка ѝ( която реално живее два етажа над него) му пречи, че лае. Тя, че лае- лае, но факт, че у нас не се чува, но под нас- явно повече...Сега и нашата мома му е проблем, а тя принципно е тихичка, но като нормално куче си полайва, като влезе непознат или някой се помотае на площадката( особено ако тоя някой е с майка ѝ). И от време на време от радост- основно като излизаме или като се прибере някой вкъщи( още от входната врат на двора ни надушва), но говорим за по няколко излайвания, не за нещо фрапиращо. Заради него, на излизането я нося на ръце до долу, че усещам скоро няма ми издържат нервите. Но, тоя същия има проблем и с цветята ми на терасата( не само на парапета, и от вътрешната страна, категорично ми забранява да отглеждам), а най- голям проблем са му децата- щото си позволяват да играят на двора, представете си..., нищо, че апартамента му е от другата страна на кооперацията. Та, на крива ракета, знаете....
Тия дни, установих и аз, че наша Гинче бая е дръпнала на килца( 6,5 кг се оказа) и въпреки, че не е още дебелка, май ще трябва да редуцираме манджата.

# 149
  • Пловдив
Ох, чета ви и се срамувам колко е непослушен Саско. Хареса ли някого - със засилка скача по него. Докато се усетя - той вече се е спуснал към целевия обект/човек. Не се е случвало да налайва хора когато е вързан. Тези неща ги прави само пуснат. Изпуснат е малко той. Липсва му възпитание.
А пък никога не съм си представяла, че мога да съм толкова спокойна с куче. Дори колито ни Джеки отвреме на време се зъбеше. Шошото за сега никаква агресия не е показал към домашен, дори си яде смирено боя от дон Томазо и си плаче тихичко. Спи в леглото на малкия син, кой знае колко го натиска и притиска през нощта, не е гъкнал. Приел е ролята на плюшена играчка.
Дон Томазо е друга работа - галиш го, галиш и до де се усетиш те е заръфал ей тъй за спорта, че не си го галил адекватно.

Вижте го принцът как яде след като е играл, извадил всичко от неговия шкаф с играчки, уморил съ, но решил да захапне...

Общи условия

Активация на акаунт