Любители на кучета - 126

• 31 210
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Колкото и да е гадно да лае постоянно, да кънти и т. н., не мога да си представя да отровя кучето....

# 526
Лаенето от балкона пък ми се струва най-лесно решимият проблем. Има достъп до балкона, лае. Ама явно доста хора си отглеждат кучетата по балконите.

Като стана въпрос за балкони. Онзи ден подвикнах на Вълчан от балкона, докато той беше долу с ММ и веднага се усети накъде да погледне. За сравнение 4-годишното още се оглежда на всички посоки. Laughing

# 527
  • София
    Аз също не смятам, че тровенето на животни не е нормално, но оплакването е.
    Това, че някой отглежда животно не го прави задължително възпитан и добър съсед. Постоянен лай е изнервящ,  почти колкото чалга или ремонт.
    Ако кучето лае постоянно, когато е само, очевидно има проблем, който трябва да се третира. Има лекарства, има тренировки, има дневна грижа, но явно за някои пращането на село също е вариант.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 12:07 от Reunion

# 528
    А защо да не е вариант - така и кучето и стопанина ще са щастливи.

# 529
    • София/Севлиево
    Каракачанката я гледаха в двор,но лаеше по всичко и всички-нали е пазач...Пък като живееш на главна улица движението е огромно и има куп дразнители...

# 530
    • София
    А защо да не е вариант - така и кучето и стопанина ще са щастливи.
    Да, в някои случаи, в повечето, кучето завършва жизнения си път вързано и хранено с пумия.
    Преди да се вземе куче трябва да се обмисли решението, включително и евентуални проблеми.
    Все едно ако имаш хиперактивно дете да го пратиш някъде, вместо да се бориш с проблема.
    Кучетата спят по над 16 часа в денонощие. За да лае постоянно, явно страда от стрес. Това е поправим проблем в 90% от случаите.

# 531
    До някъде си права, но човек често греши в преценките си, а и често взема "емоционални" решения.
    Безгрешни хора няма.
    Примерно аз с преценката за куче не съм грешала, но пък за сметка на това на младини сгреших при избора на мъж LaughingLaughingLaughing Това, че се разделихме не означава, че не сме щастливи LaughingLaughingLaughing

# 532
    • София
    До някъде си права, но човек често греши в преценките си, а и често взема "емоционални" решения.
    Безгрешни хора няма.
    Примерно аз с преценката за куче не съм грешала, но пък за сметка на това на младини сгреших при избора на мъж LaughingLaughingLaughing Това, че се разделихме не означава, че не сме щастливи LaughingLaughingLaughing
    Виж сега, за мъжете съм съгласна, но те все пак сами могат да се грижат за себе си. Аз за 45 години гледам трето куче, което показва, че съм прекарала над 10 години с всяко от предишните. Взела съм ги осъзнато и съм си плащала цената.
    Ако спомена сметките за храна и вет на сегашното ще ми скочат, че три деца мога да отгледам, но той  е е виновен, че е с проблеми.

# 533
    Децата са частица от нас - те са нашето продължение на живота Kissing Heart

Докато избора на куче е "осъзнат" /по-скоро емоционален/, също като и избора на мъж LaughingLaughingLaughing

За детето си съм способна да платя всяка цена, но за мъж и куче - не, въпреки че и тях много ги обичам. Имам различен лимит в "борбата".

Няма случай, в който да сложа на кантар дете-куче!

# 534
    • София
    Къде говорим за дете срещу куче?
    Просто и двете са ангажимент, грижа и зависят от нас.
    Колкото по-малко се мисли, толкова повече бездомни ще има.

# 535
    Бездомни кучета има не защото някой е преценил, че е по-добре кучето му да живее при добри стопани които го искат на село.
    Бездомни кучета има, защото масово домашните любимци не са кастрирани и се стига до нежелани бременности и пускане на кученцата по улиците......

# 536
    • София
    А, ти викаш, тези на село ги кастрират 🤣. Добре, успокоявай си съвестта щом искаш.

# 537
    Аз нищо не викам - просто казвам, че когато някой живеещ в град/апартамент, е преценил, че за него и кучето му е по-добре да отиде при нови стопани на село - няма проблем.

Живея от доста време на село, в държава без бездомни кучета.

# 538
    • София
    В такъв случай е малко нереално да се изказваш за живота на село в БГ, където не само има бездомни кучета, но и продължават да давят бебетата и на котки и на кучета.
    Пращането на село не е равнозначно на грижа и намиране на добър дом в огромен процент от случаите.

# 539
    То има и такива,където и в града ги гледат,по-зле и от на село.Така,че е ясно,че проблема е в хората.
    Масово бездомни има,понеже се взима куче,после се стига до извода,че не може да се гледа по ред причини,няма къде да го дадат,и просто го пускат на улицата,по възможност в някоя гора,или друг град/село.
    Едни прости душици,без капка съжаление и човечност.Друго няма какво да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт