Любители на кучета - 126

• 31 201
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Много благодаря, ще се в слушам в съветите ви. За къпането основанието им беше да не се разболее защото нямала всички ваксини, именно за това се притесних. Престои да я вземем в събота. Предполагам на място ще разберем повече. Засега знам, че има една ваксина и паспорт. Сигурно като я вземем ще сложим втора. Препоръчаха ми един ветеринар. Освен да опитам да звънна предварително и да питам някои неща. Защото събота едвалии ще работи.
Сега се уча. Извинете ако ви се струват глупави въпросите ми.

# 571
  • София
Така, ние май имаме проблем. Ксена беше кастрирана септември 2021 г., като при операцията бяха отстранени липом и карцином. След кастрацията е постоянно гладна и напълня, въпреки че й намалих храната. Вече 2 пъти откривам мокро петно на леглото (спи при нас). Първият път помислих, че е повърнала вода. Случва се, защото е много лакома и гълта бързо. Но тази сутрин петното беше доста голямо. Та си мисля, че може да се е изпуснала по време на сън.
Имали ли сте такъв проблем? Естествено, ще посетим ветеринар, но да се оплача.

# 572
  • София
Нашият Марси пътува към нас от 1000 км.За жалост не му понася пътуването и...да не ви описвам в какъв вид го посрещнах-опишкан, оповръщан,...Беше като в транс.Миризмата още си я спомням.Та-по път за ски минахме през ветеринаря,с когото бях говорила преди това да поеме новият член на семейството.Наптавиха първичния преглед-въпреки това че не беше в най-добра кондиция.Но пък протече спокойно.Купох веднага шампоан за малки кученца.А доктора ми даде  и някаква розичка от медицински шампоан за първичното къпане.От вратата след първите реакции го вкарахме в банята .Беше немислимо да съществува в този вид.Не виждам каква вреда или болест би могло да донесе чиста вода...Избери ветеринар и му задай въпросите,които те вълнуват .Стиковайте и първия преглед

# 573
  • Пловдив
Естела, в много държави е така, но там няма толкова много бездомни, а породистите струват колкото кола втора употреба.

Да, че даже и плаж за кучета има, с оградки, вътре два шезлонга, чадър и достатъчно място за игра на любимеца и гости може да му дойдат.
И още куп привилегии и спокойствие за теб и кучето ти, ама тук е България с "дреме ми за вашето куче, но ще ми плащате данък и толкова.
To пък един данък. И знаеш ли какъв процент кучета се регистират официално.
В Пловдив като гледах 2016 или 2017 регистрираните бяха малко над 4000. Което е смешно малко.Повечето от тях са или кастрирани или регистрирани на човек с увреждане и данък не плащат.Включително и моето.
Трябва данъка да е 10-20 пъти по-висок,и глобите за нерегистрирано куче ,да са от порядъка на 2-3-5 пъти стойността на надъка. И масови проверки за по улици,паркове,градинки,заграждения.
Обаче хора нямат наистина , а на полицаите не им се занимава. А хората от общинска полиция пък са много малко,в нашия квартал са 2-ма ,една жена много активна , глобява редовно за разхождане на забранени места(примерно в дворове на училища) ,нередовни документи и пуснати свободно кучета. Но глобата е само 50 лева ,а и след 17ч не работят.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 09:38 от whitefang

# 574
Много благодаря за топлото посрещане в групата! Да кажа и аз за къпането, Марли дойде при нас от Варна, ние сме в Пловдив, беше пътувал цяла нощ, беше пишкал и акал в клетката и просто нямаше как да не го изкъпем. Имаше двете ваксини, беше на два месеца и половина. Сега е на пет, къпали сме го още два пъти оттогава.
 И сега като говорите за данъци, ми аз също не съм го регистрирала в общината. Мислех да го направя, но се разсеях нещо.

# 575
  • Пловдив
Аз съм просто в шок и ужас колко ла*на и боклуци има по поляните , че и на улицата. Преди явно изобщо не съм го забелязвала, но след като днес Мейпъл се овъргаля хубаво в сещате се какво, се огледах и лошо ми стана. Навсякъде минирано Cry

Това е коментирано много. По-скоро е изключение да видиш собственик на куче, който да чисти след домашния си любимец. А като прибавим и бездомните кучета и котки, положението хич не е добре.

Кучета не се въргалят в изпражнения на хишници. И понеже предполагам не става въпрос за кравешки или конски такива ,се сещаите в какви точно.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 09:13 от whitefang

# 576
  • Северозапада
Нашето кученце го изкъпах 2-3 дни след като го взехме, но той си беше живял в апартамент. Като възраст е бил на 2 месеца и с 1 ваксина. Втората му я сложихме седмица по-късно.
Аз да се допитам за храната. Ако се сменя не марката храна, а с друг вид от същата марка, пак ли трябва плавен преход? Харесала съм една храна и имат пробни опаковки, но 3 различни вида (пилешко, патешко и пуешко). Мога ли, след първоначалното плавно преминаване към нова храна, да ги давам подред без плавно преминаване.

# 577
  • Пловдив
Ще прозвуча грубо, но като гледала бигъл, това, че е живял на двора ще ви е най-малкия проблем 😂 като намери мърша така хубаво се навърталят. Кучета си взимате - миришат, къпят се два пъти в годината с шампоан, но въпреки това на мен ми мирише много приятно на моето кученце.

Иначе нас ни посъветваха за някакъв метод за почистване - вода, оцет и спирт в определена пропорция и се забърсва само кучето. Вторите две се изпаряват бързо, на не съм го пробвала още.

Ето тук има рецептата

http://wap.bglabrador.borda.ru/?1-7-0-00000266-000-0-0
Ами не мисля, че има нужда от грубост. Забравила бях реакциите на някои в този форум...
А иначе не ми е само до миризмата. Децата ще го гушкат и слагат из чаршафи те, все пак ми се иска да е изкъпана първоначално.
Благодаря за съветите.
Кучето няма работа в човешките легла,ако ще и тои-териер да е .Трябва да си има негово място/места/легло/а/постелка/и и да си ги знае.
Захващайте се с четене/образоване на тема "Възпитание на кучето". След като поотрасне и е добре възпитано/тренирано ,може да го лигавите, като му позволявате да се качва по човешките легла/дивани.

# 578
  • София
И аз това щях да кажа, но бигълчето ще е плюшко за децата. Явно ще е в леглата. Само да не го изпуснат като почне да се налага.

# 579
  • София
Ние сменихме храната плавно.Смесвах стара с нова и увеличавах докато остана само новата Такъв лакомник е че ми се струва излишно.Ние сменихме марката..

# 580
Ще прозвуча грубо, но като гледала бигъл, това, че е живял на двора ще ви е най-малкия проблем 😂 като намери мърша така хубаво се навърталят. Кучета си взимате - миришат, къпят се два пъти в годината с шампоан, но въпреки това на мен ми мирише много приятно на моето кученце.

Иначе нас ни посъветваха за някакъв метод за почистване - вода, оцет и спирт в определена пропорция и се забърсва само кучето. Вторите две се изпаряват бързо, на не съм го пробвала още.

Ето тук има рецептата

http://wap.bglabrador.borda.ru/?1-7-0-00000266-000-0-0
Ами не мисля, че има нужда от грубост. Забравила бях реакциите на някои в този форум...
А иначе не ми е само до миризмата. Децата ще го гушкат и слагат из чаршафи те, все пак ми се иска да е изкъпана първоначално.
Благодаря за съветите.
Кучето няма работа в човешките легла,ако ще и тои-териер да е .Трябва да си има негово място/места/легло/а/постелка/и и да си ги знае.
Захващайте се с четене/образоване на тема "Възпитание на кучето". След като поотрасне и е добре възпитано/тренирано ,може да го лигавите, като му позволявате да се качва по човешките легла/дивани.
Подкрепям много горното мнение. Трябва човекът да е доминантен. А бигълите са особено сложни кучета. Аз вярвам, че всяко е с характер. Моята Бигълка беше най-кроткото животно, но не успях да я дисциплинирам. На осем години я блъсна кола. Беше на село с баща ми и е надушила следа.

Сега имам лабрадор на 4 месеца. Коренно различна нервна система. Вече е с хигиенни навици, бигълът се напишкваше до годинка.

На мен ме казаха да не къпя и не съм къпала. Забърсах със сух шампоан и толкова. Не мога да разбера как всички казват, че не е проблем да се изкъпе малко бебе, което ще е ужасно стресирано. Нашето лабрадорче не спря да плаче докато се возихме. Все пак беше живяло в една стая с братята си и сестрите си.

А на бигъла лекувах петна по кожата и много внимавам.

Миенето с вода не е къпане. И не говорим за оповръщани кучета.

# 581
  • София
Аз бавно се връщам към Барф. Вече установихме, че алергиите му не са хранителни, а и прояде суровото ядене. Дано до месец да мине изцяло на него.

# 582
  • Северозапада
Да, за марката ми е ясно, че трябва да е плавно, даже прехода между храна за новородено и за по-голямо направихме плавно. Но ако му давам напр. N&D с пиле и взема същата марка агнешко, пак ли трябва да е плавен прехода? Защото тестовите опаковки стигат за 10-15 дни и после, ако трябва да е пак плавно, как ще разбера как му се отразява. Но от друга страна, различните меса може да предизвикат различни реакции. Та има ли смисъл да купувам пробна опаковка с 3 вида меса или да си купя само една от един вид?

# 583
Не е задължително бебето да е ужасно стресирано. Още, докато пътувахме (взехме го от другия край на България), потърси контакт с голямата щерка. После си влезе като завоевател вкъщи, разгледа, заигра се с нас, пишка, ака, на второто пишкане нацели пелената и на третото отиде целенасочено върху нея. Поопознахме се и си заспа. Дори не плака през нощта, а на следващия ден го изкъпахме за няма и 5 мин., даже май директно под чешмата. Чак пък такъв стрес да е банята, минава и заминава. Новородени човешки бебета се къпят все пак.

# 584
  • София
Така, ние май имаме проблем. Ксена беше кастрирана септември 2021 г., като при операцията бяха отстранени липом и карцином. След кастрацията е постоянно гладна и напълня, въпреки че й намалих храната. Вече 2 пъти откривам мокро петно на леглото (спи при нас). Първият път помислих, че е повърнала вода. Случва се, защото е много лакома и гълта бързо. Но тази сутрин петното беше доста голямо. Та си мисля, че може да се е изпуснала по време на сън.
Имали ли сте такъв проблем? Естествено, ще посетим ветеринар, но да се оплача.
Може да е инконтиненция,случва се при кастрирани кучета,обикновено изписват Пропалин. Но при нашата Бети това състояние се оказа бъбречна недостатъчност. В началото като започнаха инцидентите нямаше никакви показатели за това дори при изследванията,но постепенно се разви състоянието.

Общи условия

Активация на акаунт