Любители на кучета - 126

• 31 190
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да, до хора е. Жаки например също намери нов том набебето, но там наистина имаше сериозна причина и е напълно оправдано.

# 541
  • София
Хората никога няма да станат еднакви, нито еднакво отговорни, безотговорни, умни, глупави, сложни, прости и т.н. Не и без санкции и без малко насилствена промяна на съзнанието (нямам предвид физичско насилие, а санкции и накзания, ама такива, от които да ги боли). Разногласието няма да се изглади тук и сега, защото всяка от вас е права Simple Smile 
Според мен ефективното действие, което ние като индивиди можем да предприемем, е да помагаме на  компенсиращите лошата част от човешката природа - хора като Сиви. В случай, че не можем самите ние да се захванем с толкова самоотвержена дейност.

# 542
За няма и 10 дни 2 пъти покрай Вълчан се оказваме в една компания с изхвърлени домашни кучета. Първото - бебе с нашийник. Второто - ловно куче. За първото - звъни  ми щерката. "Мамо имаме проблем". Изтръпнах. Оказа се, че бебето отишло при тях в парка и седнало на крака ѝ. Останало залепено за нея. Приличаше на лабрадорче. Бяхме сигурни, че някой го е изгубил. Събрали се хора, щерката го снима, пуснахме го в групата на квартала. Една от събралите се жени в парка го прибра, за седмица не се чу някой да си е изгубил кучето и за щастие е имало доброволец да го "осинови". Жената, която го е прибрала от парка, е имала две кучета.

Второто - присъединило се към ММ и Вълчан на разходката. Все едно е второто куче от семейството. Вълчан се е опитал да го изгони, онова е реагирало, хем без агресия, хем с пренебрежение тип "И какво ще ми направиш". Красиво и силно куче, с белези от боеве. Този път си е личало, че никой не го е загубил. На ММ му беше много мъчно, но шанс да приберем голямо куче от улицата с друго мъжко куче вкъщи и наличие на малко дете, няма.

Седмицата преди това - виждам мъжки Ваймаранер, съвсем сам, да яде до кофите. Започнах да се оглеждам, наистина е сам. Аз с Вълчан, абсурд да се приближим, докато Вайм-ът яде. Забързах се да прибера Вълчан и да се върна да видя за медальон на Вайма, видях съсед с куче и му казах. Оказа се, че Ваймчо е съвсем домашно куче, от съседния блок, пускали го сам да се разхожда.

# 543
  • Варна
Идиоти, за собствениците на. вайма

# 544
Стели, точно това ми каза и съседа - "Абе, на един идиот от съседния блок е."

# 545
  • Варна
Казвала съм и продължавам да твърдя, че куче може да си вземеш след "изпит" като при осиновяване, строги правила и големи глоби, ама кой ли ме пита мен.

# 546
  • София
Естела, в много държави е така, но там няма толкова много бездомни, а породистите струват колкото кола втора употреба.

# 547
Здравейте, може ли да ме ориентирате от къде можем да си вземем кученца за нашето семейство. Нямаме претенции за пол. Харесахме си мини болнка или друго подобно. Благодаря ви предварително.

# 548
  • Варна
Естела, в много държави е така, но там няма толкова много бездомни, а породистите струват колкото кола втора употреба.

Да, че даже и плаж за кучета има, с оградки, вътре два шезлонга, чадър и достатъчно място за игра на любимеца и гости може да му дойдат.
И още куп привилегии и спокойствие за теб и кучето ти, ама тук е България с "дреме ми за вашето куче, но ще ми плащате данък и толкова.

# 549
  • София/Севлиево
Аз се радвам,че намерихме хубав дом с деца за Рекс, защото породата му се оказа една от най-изхвърляните на улицата.Почти всяка седмица във ФБ попадам на минимум една публикация за изхвърлен бретон.Хората при които го пратихме имат и друго куче-кастрирана женска мисля лайка ако правилно разбрах,и си търсеха второ,което да е с имунизации,редовно обезпаразитявани,свикнало с деца и да се социализира лесно.По-добро място нямаше да му намерим.Иначе един приятел на свекъра го искаше,че е ловджия,но съм чела,че ако кучето не става за лов често ги водят в гората и ги убиват,което е направо чудовищно...

# 550
Аз съм просто в шок и ужас колко ла*на и боклуци има по поляните , че и на улицата. Преди явно изобщо не съм го забелязвала, но след като днес Мейпъл се овъргаля хубаво в сещате се какво, се огледах и лошо ми стана. Навсякъде минирано Cry

# 551
  • СИ
Аз съм просто в шок и ужас колко ла*на и боклуци има по поляните , че и на улицата. Преди явно изобщо не съм го забелязвала, но след като днес Мейпъл се овъргаля хубаво в сещате се какво, се огледах и лошо ми стана. Навсякъде минирано Cry

Това е коментирано много. По-скоро е изключение да видиш собственик на куче, който да чисти след домашния си любимец. А като прибавим и бездомните кучета и котки, положението хич не е добре.

# 552
Да,защото не събират след кучетата си,и отделно някое от бездомните като мине,и става чудо.В моя квартал,съм виждала 1 жена само да събира...а има много кучета.
Много пъти съм виждала,и как ме гледат странно,като събирам след Тайра..затова аз съм ЗА глобите,ама  явно общините нямат достатъчно капацитет и ресурси да се вземат мерки.Ама то като цяло хората нямат капацитет,така че май е загубена кауза.

# 553
  • Варна
Какво нямали, хора ли? Глупости, подпират с дебелите си дупета столовете в общината и хич не им дреме, защото са заплатаджии. Я да глобят суровичко тея, дето не си прибират акото и дето ги пускат без повод, пък да видим дали ще има лайна по градинките и пуснати кучета. Я да затегнат положението с продажбите във фейса и да не можеш, да си купиш куче ей така, като мен, джак ръсел за 300 лв, да могат само лицензирани развъдници да продават по 1000 и нагоре за едно джакче, ми няма да си взема от 1000, ще отида и ще осиновя. И мен ме глобиха за нечипирано куче и то те с много, 50 лв, ама ела да ме видиш сега, регистрирани, чипирани, плащам данък, събирам ако, винаги са на повод и кво от това, като се прибера маратонките ми лайняни.

# 554
Хора имат,пари излишни нямат 😁

Общи условия

Активация на акаунт