Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 22 170
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А в днешния глобализиран свят какво имаме юберграйфенд?

Е как какво?!
Пари. Информацията е частично децентрализирана.

Бела, моят или “гребе” с пенето дом.сос или овалва фузили в настърган пармезан.
Сега има нови техники, за да яде и двете с един вид паста 🤣

Синьо, у нас любимото ястие е “Ich weiß es nicht...“
Синът яде 6-7 неща, мъжът ми всичко 🤣
Но никога не знаят какво им се яде.
Което за мен е добре: правя каквото аз реша. Монопол на кухнята по Бела 😊

# 166
Големият ми син и той кара все още шофьорски курс и то за автоматик.
Аз мислех, че ще есамо с автоматик, нонсе оказа, че имат задължително часове със скоростна кутия и държат вътрешен изпит.
И при нас се проточи много заради короната, а почна още 2020.

# 167
  • Deutschland/HE
Дъщеря ми започна края на септември курса, първо изкара теорията и кормуваше на 10тина дни по веднъж. Не се яви на теоретичен изпит, защото главата и пушеше от класни работи и проекти веднага след като го приключи, яви се сега през януари и уж трябваше по-активно да довършат кормуването и пак се започна отлагане и тя се ядосва, защото иска до априлската ваканция да свърши. Вчера трябваше да има зондерфарт и то дълъг (135минути) и го отмениха, преди това пак отменяха, защото бил на бустер... Тя кара с ръчни скорости, не са и предлагали на автоматик, ние само предложихме да взема 2-3часа на автоматик, за да знае и на такава да кара. Като бюджет не знам как ще излезе все още, надявам се да не го надхвърлим с много.

# 168
Това с пармезана в един случай ми се спестено, малко масло стига и никакво @кезе@ освен немиришещо овче и то ако може най-много в баницата или на макарони или на шопската но това само в България. При тези условия пестя от 1х@кезе@ всякакво. И без това съм пестеливка.

# 169
Moni, Честита да си , хубав празник днес! BalloonBirthday Flowers Hibiscus
И наздраве Cocktail  Champagne

Soft Click, за същото сподели и приятелка, синът й се влачи с изпитите и все още не е взел книжка. Тя спомена за финансови интереси на фирмите, които предлагат курсовете.
И също каза, че планираният бюджет отдавна е надхвърлен.

Цените и аз забелязах повишеното олио, ще погледна и другите продукти.Само трябва да си спомня старата им цена.
За Безос съм без думи. Карикатура на този безумен и безбожен свят.

Днес при нас е грейнало чудесно слънце, на всички, които му се радват- приятно слънчево настроение!!! Simple Smile
Ако има недовлни, да си сложат едни хубави слънчеви очила Sunglasses  Hug

# 170
  • Deutschland/HE
Аз не обичам да държа големи запаси, по принцип гледам да имам 1кг брашно, две консерви боб, 2 бутилки дом. сок, бутилка олио, кило картофи и лук. Но видяхме слънчогледово олио в Реал по 1.39 и накарах мъжа ми да купим едно кашонче от 15 бутилки. Сега ме подиграва Simple Smile Аз ги взех само, защото последните два пъти в Реве и Едека нямаше слънчогледово, в Алди пък нямаше никакво (но беше преди да затворят и на сутринта може да са заредили) и има само половин бутилка.
Как готвите със зехтин, аз не го обичам и на салата Sad има силен аромат и не го харесвам. Аз съм не ям пипер и лук и за това си отделям за мен салата, която овкусявам с гроздово олио, а другите си слагат зехтин.

# 171

Софт, наистина много се е проточило с курса. Не е ли правила изпит(знам, че някои ги късат и се явяват отново)? Ако не, дайте й срок и в един момент да кара изпит.

Прави изпит теория. Сега е на кормуване и кара специалните часове. Ние срок не може да й даваме, зависи изцяло от школата.
По-младите ми колежките казват, че курсовете им са продължили по около година и половина във времена без корона. И приятелят й каза същото.

# 172
colibri зехтините нямат еднакъв вкус всичките. Ние обаче ги понасяме всичките на вкус и мирис. Не ни пречи. Но бях навикнала на рапс за готвене. Сега кто гледам цената на рапса отвиквам ..

# 173
  • Deutschland/HE
Да, нямат еднакъв вкус и аромат, но всичките ми идват силни. Проблемът е в мен, знам Simple Smile
Тя цената на рапичното и слънчогледовото е еднаква вече Sad

# 174
Ние обичаме зехтин и готвя също с него, но за тази цел вземам не екстра върджин. Напоследък често купувам олио от други неща. Ленено, тиквено и от авокадо имам в момента. В салата ги добавям, но тиквеното е само за мен, че другите не го понасят. Имам и една бутилка от кимион, но то е с ужасни мирис и вкус. Много било полезно.
Аз основно готвя на ейър фрайъра и мазнина за готвене ползвам много малко. Между другото, предполагаме, че сметката ни за тока е толкова ниска заради ейр фрайъра. През последната година бях и почти изцяло в хоум офис, но толкова ниска консумация сме нямали никога. Фурната я пускам сигурно два пъти месечно вече.

# 175
  • Немция
Зехтин и ние не харесваме на салата, интензивен ни е. Предпочитаме рапица или други олиа с ненатрапчив вкус.
Но в ядене, където е термично-обработен, зехтинът ни е вкусен, вкусът му се променя.

Софт, карах преди години курс в Германия, аз го влачих почти 10 месеца, нямаше много като мен Blush, всички по-бързо приключиха. Но пък масово ги късаха, докато мен не. Grinning А самият изпит също се плаща, затова и по-добре малко повече часове, отколкото неподготвена зад волана да се налага да повтарям и потретям изпита. Тогава си сложих цел докога горе-долу искам да приключа с курса, зачестих с часовете преди изпита и такааа.
Предполагам, че кормуване в голям град, където движението е доста по-натоварено, се проточва повече.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 11:32 от Бибит

# 176
да. и аз това забелязах . точно това пести мног оток. непускането на фурна. Но понякога трябва. Аз мога да взема спец. малка фурна за пици и за спец. неща , да оставя инстант пот., слоукукър и дампфгарер и да махна фурната . Но на толкова мног омалки уреди им изгубвам или смесвам частите и ми заемат място и още не съм махнала фурната . Но ако продължавам да не я ползвам или все така рядко за пици, курабийки, соленки и пр. аб унд цу ... ще я махна един ден.

# 177
Имах колежка преди доста години, тя имаше финансови проблеми, та от нея знам, че фурната харчи много ток.
Не смееше да пече нищо.

# 178
  • Am Dorf (BB)
Мони, да си жива и здрава и винаги заобиколена от най-любимите 🍀🥳♥️

Дайте мнения за Еърфрайър? Кой бихте препоръчали? Ние имаме желание да си купим, но четох много объркващи ревюта и оставих темата. Трябва ми мнение примерно пържените картофи като печени на фурна ли стават или като такива във фритюрник?

Разходите - забелязвам по сметката за седмичен пазар, че разходът ни е скочил около 25% при аналогични покупки.
Дойде ни изравнителната сметка за вода и парно (фернверме). Отчитат периода от 13.03 до 31.12, защото получихме ключовете за къщата март. Нанесохме се на 12.10, тоест 7 месеца не е имало потребление на вода топла/студена, парно. Месечно плащахме 190е за парно, имаме за 2,5 месеца реално потребление да доплащаме 160е (това ми се струва много). За водата ще ни върнст 280е, плащахюе по 50е/месец.

# 179
Ами то само докато загрее фурната сигурно харчи повече ток, отколкото ейр фрайъра да сготви. Благодарение на него и котлони рядко ползвам и въобще печката се превърна в шкаф и плот. Но от време навреме трябва.

Общи условия

Активация на акаунт