Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 643
  • 806
  •   1
Отговори
# 315
  • Beyond the stars
Момичета здравейте, харесала съм си люлка за новородено, дали някой има отзиви за този модел, защото не е евтин. Благодаря!

В началото ползвахме ратанова люлка, по скоро от сантиментални подбуди. Удобна ми беше, но определено не е must.
Иначе механизма за люлеене на леглото ме е спасявал много пъти, само да протегна крак о да залюлея през нощта. Явно зависи от детето, нито е имал проблем да заспива без люлеене, нито е искал нон стоп да се люлее.

Препарати - Фрош и предимно парочистачката без препарати.

# 316
Нашето дете пък изобщо не се впечатли от люлеещия механизъм на леглото и накрая и ние спряхме да го люлеем.
Доколкото бях чела, добре е да се избягват силните препарати, тези за баня със сигурност, белина... Също спрейове и подобни, които могат повече да се вдишват. В нета бях чела кои съставки са най-вредни, има по-подробна информация там.

# 317
  • София
Колкото по-малко препарати, толкова по-добре и то не само за времето на бременността. Ползвам препарати на фрош от години и съм доволна. Само с бебешките не се спогодих, защото миришат много силно за моя вкус.
Подходящ парцал със сапунена вода е напълно достатъчно. Миенето на банята с белина може да почака. Знам за загубени бебета след натравяне с препарати.

# 318
През бременността чистех с парочистачка или оцет. С оцета пак трябва да се внимава, тук продават специален за чистене и миризмата е силна, случвало ми се е да не се чувствам добре от нея. Не знам в България дали има оцет за почистване, но си мисля, че всеки ябълков би станал за целта. Не знам до колко е безопасно по време на бременността, но със сигурност е по-добре от препарати с белина.

# 319
Аз само да дам един съвет на майките с първо дете.
Не копувайте много дрехи първите месеци защото бебетата растат бързо. Аз така направих та после се чудех толкова дрехи какво да ги правя, имах и нови който изобщо не ги е носил.

# 320
Аз не съм много съгласна Simple Smile Поне на мен ми беше много по-удобно да имам повече и да не се налага да пера често. Сменям, хвърлям за пране и като се събере за пералня, пускам. Не го мисля, че на ден се е наложило понякога да преобличам и по три пъти.
Но и по този въпрос има поне две мнения.

# 321
  • Германия
Ми ние тук от години повтаряме да не се презапасява човек с дрехи, че много бързо омаляват. Не значи да караш с 4-5 бодита, но като накупил 10-15 комплектчета за новородено, а то израсте номера след 3-4 седмици се оказваш с една камара необличани дрешки, излишно разхищение. Аз и с двете деца си имах любими дрешки и като бяха изпрани все тях обличах. Другите бяха само за резерва и рядко им ги обличах

# 322
Абе зависи човек как дефинира ,,излишно" и ,,много". Аз съм ,,за" да има изобилие за първия месец, че и два докато майката се възстаноевява и свикне с новия ритъм, с бебето, докато се опознаят, за да не го мисли и да има винаги под ръка нещо. Аз имах 8 или дори 10 бодита - 6 с дълъг и 4 с къс ръкав или нещо от сорта не знам вече. И някъде 7-8 комплектчета или гащеризончета за обличане, отделно някакви пижамки...абе  бях се заредила. Оказа се, че бебето е изключително спретнато и не повръща, даже съм обличала ромпър 2 поредни дни, но само в краен случай де. Сменях веднъж на ден дрехите. Сега знам кой вид са ми най-удобни и колко действително ми трябват, но в началото, когато имах ходения до болницата (извънредни) и беше по-стресиращо ми беше ок да си имам повече дрехи. Удобно е. След втория месец и аз съм ,,за" да не се прекалява. Сега си имаме режим, знам кое как и по колко и мога да съобразя по-добре количествата.

# 323
И моят можеше да кара по седмица с един ромпър 😆 Но аз имах много подарени дрехи, почти нищо не бях купувала лично. Истина е и, че си имах любими и най-удобни, които често използвах, а някои останаха неизползвани.
Аз както и с всичко друго, мисля, че в днешно време е изключително лесно всичко да се купи в рамките на час, че дори и до вкъщи да се достави, не намирам пазаруването за кой знае колко трудоемко, че да трябва предварително всичко да е накупено и да се затрупвам с неща, които може да не използвам.

# 324
На мен не ми брше Ок да поръчвам онлайн или да ходя по магазините с бебо в началото и предпочитах да имам за всеки ден от седмицата по едно, но в крайна сметка пусках перслния на 2 дни. За момичетата особено не знам как може да не се прекали има толкова сладурски неща.  Все пак като Пистачо е казала в днешно време съвсем набързо можеш да вземеш дрехи или каквото и да е.

# 325
  • София
Не знам как така чакате да се напълни пералнята в първия месец. Дрешките са толкова миниатюрни, че щеше да ми се наложи седмица да чакам да се напълни. А с напишкано/наакано - не е ОК. В момента детето лази и текат лиги постоянно - трябват ми в пъти повече дрехи.

# 326
При нас много рядко се случва да пропусне памперс, и то не е било повече от петънце. Като има наакано, препирам на ръка мястото, колкото да го отмия и си чака ред за пране. Освен това за пране са не само дрешки, а и пелени, хавлии, кърпи, та се събира полека.
Иначе как - за по две-три бодита само ли пускате пералня?

# 327
  • Германия
Изобщо не чакам да се съберат бебешки дрехи за цяла пералня, пускам ги заедно с нашите

# 328
Пускам пвралня през ден. Както Елмайра е казала има и пелени, чаршафчета, играчки и тн...

# 329
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми е на 3 месеца. До преди 10тина дни стоеше по ромпър вкъщи+чорапки. Но постоянно някой я разнасяше, увита в одеалце. Спокойно мога да кажа, че за първите 2.5 месеца изкарах с по 6 ромпъра от 56 р-р и 0-3, два комплекта ватирани панталонки и суитчер за навън, едно плюшено мечо от Вис Виталис и 1 плътна шапчица. Имах още 5 бодита с дълъг ръкав и 3 чифта ританки, които съм слагала като резервни дрехи, когато нямам чист ромпър и са носени макс по 2-3 пъти. Ританките ги събуваше за норматив. 12 бодита с къс ръкав, 2 чифта ватирани панталонки,  1 плетено гащеризонче, няколко чифта тънки панталонки, няколко блузки си останаха чисто нови. Сега я обличам с дрешки през деня, а спи с ромпър и чувалче. С р-р 3-6 имам 5 бодита с дълъг ръкав, 4 комплекта блузки с панталонки, 2 ватирани панталончета, 2 суитчера и 1 космонавт за преходния сезон+6 ромпъра, които ползвам за сън през нощта. Напълно са ми достатъчни, предвид, че вече е активна, плюнчи се и е с рефлукс и връща по малко. Сега я обличам с боди с дълъг ръкав, панталонки, блузка и чорапи. Като е хладно, слагам терлички. За навън боди, суичер, ватирани панталонки и плюшения мечо, който все още й става+шапка.
Пера на няколко дни, колкото са се събрали, толкова. Не смесвам с нашите дрехи.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 14:34 от blue.angel

Общи условия

Активация на акаунт