Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 677
  • 806
  •   1
Отговори
# 645
Ами на мен консултантката в магазина ми каза, че това столче е удобно до към 6тия месец, после въпреки килограмите е хубаво да бъде заменено с по-голямо, като мога да използвам базата и за следващото столче.

# 646
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми е на 4 месеца. Преди няколко дни я пробвахме в столче, което се води 0-36. Ами още не е готова за него, седи прекалено изправена, а е обърнато обратно на посоката на движение и е макс легнало. Дават го от новородено, но е абсурд да я бях сложила там тогава. Кошницата вече леко започна да й отеснява, но ще си я повозим в нея докато не започне да сяда.
Има кошници с база, които стават и на количка. Скъпите марки имат, разгледайте ги. До към 6ти месец са кошници, не столчета.
Например:
https://visvitalisbg.com/product/maxi-cosi-stol-za-kola-pebble-p … ssential-graphite

# 647
Нашият си беше в кошницата до към годинката.
След това взехме подобно на Макси Кози 0-18кг ( Сайбекс Сирона е нашето). Води се до 4год, ако не се лъжа, макар че може да умалее и преди това.
За мен звучи абсурдно стол до 18кг да умалее на 6 месеца, при положение, че детето ще е 6-8кг примерно.
Съгласна съм, че е предимство кошницата да се закача на шасито. Ако заспи бебето в колата, може да слезете да напазарувате например без да го будите. Нашата кошница не се закачаше за шасито и на моменти много съжалявах за това.

# 648
Да, до 6 месеца е (и все пак зависи детето колко ще порастне), след това се сменя със следваща категория, които са за по-голям възрастов диапазон.

Ако човек иска да е практичен (в случай, че ще използва база) може да избере кошница, чиято база ще може да се използва и за следващия кош.

# 649
Да, до 6 месеца е (и все пак зависи детето колко ще порастне), след това се сменя със следваща категория, които са за по-голям възрастов диапазон.

Ако човек иска да е практичен (в случай, че ще използва база) може да избере кошница, чиято база ще може да се използва и за следващия кош.

Кое е до 6 месеца? Кошниците повечето са до 13-15кг май ( година-година и половина), а столчето на Макси Кози, което е показано, е до 4г или 18кг.

# 650
Относно скрина, за мен не е много практична частта с ваната. Не си представям да къпем бебето извън банята, нито да има вода над шкафа с дрехите му. Това, което виждам като приставка на снимката, сякаш е на една страна и не знам дали ще е удобно за повиване, по-скоро не.

Подкрепям препоръката за количка Mutsy - супер маневрена и удобна е, ние сме с такава.

За колата абсолютно нека е кошница в началото, и да може да се закача и на шасито на количката. Гледайте на първо място сигурността. Има тема за столчетата за кола, където има доста информация за добрия избор и се поддържа от консултанти от "С деца на борда" - може да им задавате въпроси вкл. и за избраната от вас и са много отзивчиви.

А, да, и един съвет от мен - не слушайте "консултантите" в магазините. В повечето случаи говорят пълни глупости Simple Smile

# 651
Много благодаря на всички за мненията ❤

Забравих да питам и за мнения за тези люлки

https://babylifemalechko.com/Maxi-Cosi-Swing-Cassia-Essential-Gr … AYASAAEgIL4vD_BwE

https://comsed.net/електрическа-бебешка-люлка-mamaroo-4-0-classic-сребристa-плюш

Винаги съм харесвала визуално mamaRoo , докато днес не видях първата. Вие какво мислите?

# 652
Мен лично този модел люлка не ми допадат. Излишно скъпи са ми. Имаме две люлки една за вила, една за у нас. Тази за у нас не ми е чак толкова удобна на Чиполино е и е най-обикновенна за 100лв. Другата е на лорели пак за около 100 и може да се откачи от люлеещата част и става на шезлонг.

# 653
  • Пловдив
Мимата я пробвах в baby life Малечко- според мен е много по- малко маневрена от Maxi Cosí, Mutsy и Mamas/ Papás.
С тази кожа навсякъде за мен също е непрактична.
Но ако сте си я харесали и ви е на сърце- едва ли ще се откажете от нея поради тези причини ☺
Не знам какви са ви приоритетите- за нас исках да е лека, маневрена и лесно да се разглабя и Мима не отговаряше на нито едно от тези изисквания.

# 654
Честно казано, колата ни е голяма с голям багажник, нямам намерение да влача количката по стълби - имаме асансьор от подземния гараж. В общи линии поне в магазина това ми обясниха, като предпоставка да е по-лека количката.
На мен лично кожата ми изглежда по-стилна, иначе има и серия Mima с нещо като шушляк ли не знам как да го нарека и никак не ми харесва. Притеснява ме само наистина да не се драска много кожата и в един момент да ме е срам да излаза с количката навън 😀

# 655
  • Пловдив
Е значи нямате проблеми и имате по- голяма възможност за избор, което е супер.
Ние сме в къща на трети етаж без ансансьор и ми беше важно да я разглабям лесно и да е лекичка.
Да е маневрена , че по нашите тротоари и пътища си е зор.
За багажника съм си взела лятна количка на Ерго Бейби 😃

# 656
Шкаф-вана Cam е една от най-практичните и полезни покупки, които направих. Имаме голяма баня с лира и го държим там.

Повивалникът не е опасен за бебето, тъй като пада зад шкафа. Няма как сам да се захлюпи.

Държа вътре хавлии, памперси и дрешки. Има си и приставка за козметиката. Ваничката лесно се изпразва с маркуче.

Мия на чешмата дупето на всяка смяна на памперс. После скок на повивалника и всичко нужно ми е в шкафчетата и приставката.

# 657
  • София
като побуташ известно време по нашите тротоари с пълен багажник с покупки и бебе веднага разбираш защо е важно да бъде по-лека и маневрена пред това да бъде някаква супер специална марка и дизайн.

Според мен Кожата е много тъпо решение за бебешка количка - само като си представя допира до студена кожа през зимата и нагрята през лятото… не искам да знам какво им е на бебетата. Показателно е, че не се разхождат много кожени колички по нашите ширини.

Дали си заслужава електрическа люлка ще си покаже бебето. За мен не си заслужава.

Шкаф-вана да се чудя дали няма да залея дрехите вътре с вода - не.

Столче за кола няма никакъв проблем да се купи от раждането. Повечето консултанти говорят за кошница, за да продадат едно нещо повече. На мен една ми каза “за да занесете бебето от родилното до дома” Моля!?!?? Само я изгледахме… 🙄 столчетата, които могат да се ползват с новородено имат възглавнички като подложки и няма никакъв проблем.

За срама от излизане навън - спокойно, в един момент бебето започва да цапа и няма никакъв шанс количката да остане неопетнена и неодрана, освен ако не стои майката да я бърше и пази постоянно.

За столче и количка по-добре вижте съответните теми. Има доста информация.

# 658
Не само, че ще се надраска, но и слабото място на тази Мима е кожата, където са краката на детето. Съсипва се за отрицателно време. Имам приятелка, която едва я изтърпя 5 месеца и си купи лятна.
Аз никога не бих я купила.
Отвори олх и виж продаваните колички Мима с какви забележки са! Може и бързо да се откажеш от нея.

# 659
  • Германия
Силно препоръчително е да си вземете кошче за кола за поне първите 6-7 месеца, или докато не му стане тясно на бебето. След това минавате на столчета. Аз отгледах моите деца в MaxiCosi 2WayPearl, което е предходен модел на 360 Pearl и съм изключително доволна, страхотно столче. Първо се возеха в PebblePlus, но им умаля и на двете около 6тия месец, след това ги преместих в столчето. Кошчето и другите са казали е много практично в началото, за да не се буди бебето и да си ги разнасяш при нужда в него.

Общи условия

Активация на акаунт