Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 992
  • 806
  •   1
Отговори
# 570
Някой ползва ли Babybjorn? От кога слагате бебчето в него?

# 571
Момичета, чакам близнаци - момиче и момче на 90%, в 17+4 гс съм, утре съм на фетална морфология и ми се иска, като ми потвърдят пола, да купя нещо за бебчовците, термина ми е началото на септември, но ми казаха, че близнаците не изчакват до край и най- вероятно ще се родят средата на август, та въпроса ми е какъв размер да купя (50 или 56) и дрешки с дълъг ръкав ли да гледам?

# 572
  • Пловдив
Моето дете се роди края на август, беше страшна жега. Тя беше малка 2800 гр се роди 48 см, та си ползвахме в началото 50 размер.
Вземете за всеки случай нещо с дълъг ръкав, все пак са много малки бебета. Но ние като цяло ползвахме само с къс ръкав боди, че щяхме да измрем от жега.

# 573
  • Somewhere beyond the moon and stars
Търся малка нощна лампа, на батерии, която да работи с натискане и да е с приглушена светлина. Тази би ми свършила чудна работа, но е изчерпана навсякъде. Други предложения?

Ние имаме Kornsno от икеа, от която съм много доволна.

https://www.ikea.bg/products/lighting/children-lighting/kornsno-led-noshtna-lampa/00433720

# 574
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми се роди 3160 и 47 см, изписаха я 2900. Бях и накупила дрешки 0-3, защото докторът ми ме убеждаваше, че ще е голяма. Е, всичко й беше огромно. Купихме по спешност ромпъри 56 р-р и 1 бр 50 р-р, който изобщо не й стана. Носи ги 3 седмици и й умаляха. Ако ще ползвате сушилня, по-добре вземете 56,  всичко детско е памучно и се свива малко и 1-2 бр 50 р-р, в случай че са малки бебоците, поне да се ориентирате и близките ви да докупят, докато сте в болница с бебетата.

# 575
Ние ползваме една лампа на Safety 1st, която светва само когато е тъмно и свети много леко и нежно. Оставяме я при баткото да свети цяла нощ.

# 576
Момичета, моля за съвет по няколко въпроса:

- Откъде поръчвахте хубави памучни пелени- тензух, муселин или просто по-плътни? От сайтовете не ми изглеждат много релеванти, и вече върнах едни,които бяха много зле на живо.

- Спряла съм се на дървена  кошарка с размер на матрака 50/100 откъде и няколко чуденки- Единствените матраци,които намирам с този размер са на фирма Caramel - https://moebebe.com/detski-legla-i-spalni-komplekti/matraci-i-pr … -organichen-pamuk, някой ползвал ли ги е има ли отзиви или евентуално да препоръча подобни в този размер и другото ми притеснение е дали бебокът няма да се удря в решетките,защото няма да слагам обиколници от гледна точка на безопасност и общо взето докога седят по-кротки преди да почнат да шават в креватчетата?

Благодаря

# 577
Пелените в Джъмбо са много хубави - меки и плътни, 100 %памук, не се деформират при пране и сушене в сушилня. Ако искате по-тънки тензухени пелени - аз поръчах такива от emag на Bellochi.

# 578
Масовката матраци са 60/120 и 70/120, всичко друго като размер ще намерите по-трудно. Около 4 - 5 ти месец почват да се въртят по-бурно, а от 6ти-7ми да стават когато вече кошарата трябва да е на най-ниско ниво. Моите и двете от 7ми месец нататък са доста буйни в кошарите. Каката изкара без обиколник, но малката (9м сега) сложих, защото провира ръце, крака, хвърля се. Муселинови пелени хубави има в Комсед, памучни купих от Косара на Candy.
Моите деца и двете стратираха с дрехи 56ти размер. 50 беше изначално малко. Реално могат да се купят няколко на брой дрешки 50, най-много така да си останат.

# 579
Близнаците обикновено се раждат по-дребни и по-рано. Моята дъщеря се роди 3 кг 48 см, 2.800 я изписаха и размер 48 ѝ ставаше идеално първите дни. Та от тази гледна точка на ваше място бих взела няколко дрешки размер 50 за първите 1 - 2 седмици.

# 580
  • Германия
Според мен ще е по-добре да питате майки с близнаци те кой размер са ползвали в началото. Според мен 50ти размер би трябвало да ви свърши работа, моите и двете деца се родиха големи (4кг и 4,5кг) и ползвах 56ти размер няколко седмици. Просто не се презапасявайте

# 581
Аз ползвам матрак Caramel и съм доволна. Дебел и твърд е колкото трябва за бебе. Обиколник няма за сега на кошарата беба е на 40дни, като започне да се мърда и мята ако се налага ще взема.

# 582
Някой ползва ли Babybjorn? От кога слагате бебчето в него?
Аз Simple Smile Пробвахме се да слагаме бебчо още като навърши месец, но му беше странно и не искаше да стои. Може би чак след третия започна да го възприема. Сега е на 4 м. и вече си играе с играчките, които са закачени на него (май се купуваха допълнително). Като цяло очаквах да го хареса значително повече, понеже бях чела, че сред децата е хит, но ще видим.

# 583
Това не е ли нещо като шезлонг?

# 584
Да, нещо между шезлонг, който се люлее от бебето, и столче, като стане по-голямо детето.

Аз слагам отсега(на месец сме) и стои по малко. Но главната ми цел е да прекарва повече време изправен, защото връща храна. Притеснява ме единствено дали е редно толкова малко да стои там, но като гледам по форма ми наподобява все едно е в слинг.

Общи условия

Активация на акаунт