Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 961
  • 806
  •   1
Отговори
# 585
Аз очаквам утре доставка на нощна лампа  VAVA VA-CL009 и ще ви пиша с мнение дали е ок.
https://www.ultra.bg/vava-va-cl009-noschna-lampa-za-deca-bjala

Може ли да споделиш за лампата? Как е доволна ли си? Аз също се спрях на нея  но не е ли много мъничка?

# 586
Аз ползвах за кърмене тази и ми беше удобна, сега на 1 г детето си я включва сама, ако иска. Батериите ги сложих преди да родя и още не са сменяни, смаяна съм колко е икономична. Червеникава е  светлината.

# 587
Да, нещо между шезлонг, който се люлее от бебето, и столче, като стане по-голямо детето.

Аз слагам отсега(на месец сме) и стои по малко. Но главната ми цел е да прекарва повече време изправен, защото връща храна. Притеснява ме единствено дали е редно толкова малко да стои там, но като гледам по форма ми наподобява все едно е в слинг.
Според мен няма проблем, защото тежестта не пада на гръбнака - на най-ниската позиция бебето в полу легнало. А и мисля, че си го дават 0+ по начало. И точно за след хранене е много удобно Simple Smile

# 588
Момичета, бебе родено юни месец от кога може да започне да носи къс ръкав и къси панталонки?

# 589
  • Германия
Моето се роди май месец, средата на юни съм го снимала навън по боди и къси гащи, на 4 седмици е бил. Иначе вкъщи и по-рано е бил само по боди и по голи баджаци, но завит с тънка пеленка

# 590
Здравейте! Харесала съм си много неща от Reia.bg, но от много време не са пускали каквито и да е промоции - някой има ли идея дали пускат изобщо?

# 591
За лятно бебе според мен зависи от самото лято. Синът ми е роден края на март, почти април  и на 12юни има снимка с тънко дълго ръкав че и тънки ританки с изключително тънка пеленка, а вкъщи с къс ръкав и ританки и понякога с дълъг, чак след средата започнах да му слагам къс ръкав навън и къси панталонки. Аз така разсъждавам до 6м под 24-25° градуса е с дълъг тънък ръкав, ако пече слънце и се усеща като повече миже и по къс ръкав с дълги тънки панталонки, над 25° с къс ръкав и зависи от слънцето може и с къси панталонки, около 28-29°+ с къс ръкав и къси панталонки, като на сянка с одеалце, ако има вятър и бебчето е на сянка може и с дълго панталонче😁

# 592
Здравейте, момичета! От къде поръчвате/купувате тънки пелени (бархетни, тензухени)? Извинявам се за въпросът, в случай че, вече е коментиран🙂

# 593
  • София
Здравейте, момичета! От къде поръчвате/купувате тънки пелени (бархетни, тензухени)? Извинявам се за въпросът, в случай че, вече е коментиран🙂

Аз поръчах бархетни и тензухени от тук: https://zatebebebe.com/
Видях в сайта на Вис Виталис, че и те имат.

# 594
  • София
Момичета, бебе родено юни месец от кога може да започне да носи къс ръкав и къси панталонки?

Когато родителите преценят. Има по-зиморничеви и такива, които се обличат по-тънко.
Ако зависи от бабите - къс ръкав и голи кълки като стане на 18 и вземе диплома за средно. 😁

Миналия юни беше много студено. Помня, защото дебнах дни, в които да направим позакъсняло градинско парти по случай раждането на детето. След дебнене на прогнозата - Избрах ден към края на юни, в който градусите станаха 15, ПЕТНАДЕСЕТ!!! и валя проливен дъжд с буря 🙄 беше ни много хубаво и си изкарахме страхотно, но… не бяхме по голи кълки с детето Simple Smile

# 595
Може ли да препоръчате ръчна помпа за кърма и да ми обясните каква е разликата между одеало, пелена .. Изобщо не съм запозната.
За изписването купих боди, панталонче като бодито, шапка, ръкавички и одеало.

# 596
  • София
Може ли да препоръчате ръчна помпа за кърма и да ми обясните каква е разликата между одеало, пелена .. Изобщо не съм запозната.

Avent - чудна е!

Пелената е като чаршаф, кърпа, парче плат. Вижте ги в някой магазин. Одеалото си е одеало като за възрастни хора, но с по-малко размери.
Ръкавички не се препоръчват особено. По-скоро са от нещата, които се купуват за да има магазините да печелят. Бебето уж се драскало, но все пак бебето трябва да се запознае и да свикне с наличието на ръце закачени за него. С тях то опознава първо себе си, а после света и ръкавиците му пречат.

# 597

Avent - чудна е!

Пелената е като чаршаф, кърпа, парче плат. Вижте ги в някой магазин. Одеалото си е одеало като за възрастни хора, но с по-малко размери.
Ръкавички не се препоръчват особено. По-скоро са от нещата, които се купуват за да има магазините да печелят. Бебето уж се драскало, но все пак бебето трябва да се запознае и да свикне с наличието на ръце закачени за него. С тях то опознава първо себе си, а после света и ръкавиците му пречат.

А за какво се използва одеалото и за какво се използва пелената?

# 598
  • Асеновград
Пелените се ползват за всичко, зависи какви са де, има от различни материали-памучни, бархетни, муселинови, бамбукови май даже има. С тях с повива бебето, ползват се по-тъникте за покриване като с чаршафче, подлага се отдолу при смяна на памперс, слага се на рамото при оригване на бебето, може да се покриете с пелена при кърмене навън, да сложите пелена на някой гост който гушка бебето за да не му изцапа дрехите, абе като цяло за всичко се ползват. Като цяло се цапат много доколкото знам. 😅 И трябва да има доста поради тази причина според мен защото се перът постоянно и се сменят много.
А одеалцето се ползва само за покриване и завиване.

# 599
  • София
За всичко ползвам пелените и до момента. Някои майки са писали тук, че изобщо не са им трябвали - въпрос на организация на домакинството. На мен са ми удобни, имам няколко размера и няколко вида материи.
Не използвам еднократни постелки и кърпи, каквито има в изобилие.

Общи условия

Активация на акаунт