Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 938
  • 806
  •   1
Отговори
# 600
За ръкавичките не съм съгласна. Моето бебе много се драскаше в началото, а при положение, че почти само спеше, не мисля, че изобщо е осъзнавало, че има тяло и ръце първия месец Joy След това не съм слагала.

# 601
Аз купих два чифта ръчички, сложих ги три пъти в болницата и не знам как това малко същество успя три пъти да се измъкне от тях. Толкова с ръкавиците. Сега гледам по групи, че слагат ръкавички на бебета на по 2-3-4 месеца, за да не си лапат ръцете, което аз лично смятам за грешно и не го правя с моето дете.
И аз ползвам много пелени - тензухени слагам в хавлията за след баня, бархетни ползвам за постелка на повивалника, за завиване, за подлагане, за рамото като се оригва, за забърсване, винаги имам една до мен, докато кърмя... абе, за всичко. Първите десет дена купувахме еднократни подложки за повивалника и макар че ги ползвахме многократно, за десет дена заминава може би 20 такива. Като си представих купищата боклук от памперси плюс купища боклук от еднократни чаршафи - лошо ми стана и решихме да ползваме друга алтернатива.

# 602
  • София
За ръкавичките не съм съгласна. Моето бебе много се драскаше в началото, а при положение, че почти само спеше, не мисля, че изобщо е осъзнавало, че има тяло и ръце първия месец Joy След това не съм слагала.

Да, и аз така си мислех докато бях бременна. Така ме убеждаваха в магазините. Купих три комплекта ръкавички. При това еко-био-незнам къв си памук, с нязнамквиси дизайни. Нито веднъж не сложих нито единя. 30 лева в кофата - даже не знам къде са. драскала се е, но не съм се впечатлявала точно от този аспект на растежа. По-интересно ми беше да гледам как опипва неща и върти очите.

Ето обяснение за ръкавичките какво и защо в две минути
https://youtu.be/Buoh0Gis0Ys

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 00:29 от В@ня

# 603
Аз купих пелени от същият сайт, който е постнала gigi, както и от пепко, синсей и раятойс. С тензух попивам, след баня и след като съм мила дупето, тоест при всяка смяна на памперса. Тях ползвам най-много. Бархетните ги постилям на повивалника, ако искам да оставя бебето на леглото/дивана или друго място различно от леглото му. Също така, след като съм мила дупето и съм го увила с тензух, оставям кожата да подиша без памперсите и завивам с бархетна пеленка, за всеки случай да не му е хладно. Ние много ползваме малки памучни и квадратни кърпички, когато върне мляко или се разлигави нещо. Тях взехме от english home и от раятойс.
По отношение на ръкавичките, подкрепям мнението че са излишни. Слагали сме броени пъти и те винаги падат.

# 604
Ръкавички съм слагала единствено докато бяхме в болницата. Бях купила 2-3  чифта от Айко, ама да са били по левче, 10лв./чифт е wow Grin
Сега пак съм приготвила един чифт, но ще взема и пила и ножичка, за да не слагам ръкавици. Ръкавици на 4-месечно бебе, това сериозно ли е?

За пелените-Джъмбовските също са с много добро качество, дори по-добро от Пепко. Мисля, че бяха 4бр. за 10лв.

# 605
Бархетните пелени на zatebebe,  които са двойка в пакет са по плътни от на Вис виталис.

На Вис виталис ползвам  освен 90х90см и по-малките размери няколко 35х80

Взела съм около 20бр за двете деца и ги въртя - за завиване под одеяло, намятане върху крачетата, след баня за попиване, в коритото против пързаляне, подложка под главата, когато се хранят.....

# 606
Ръкавички и ние имаме и то от 5 евро, защото други или някакви ултра евтини няма тук или поне аз не съм виждала. Ако наистина има по левче някъде, защо не. Иначе е малко излишно. И аз слагах само в болницата. А ръкавички на 2-3-4 месечно бебе според мен е смешно и грешно. Нали трябва да тренират хващането,  гледат си и ръчичките постоянно. Да, слагат всичко в устата, но ако се спазва някаква хигиена + ваксините, няма опасност от болести.

# 607
  • Пловдив
Нито ръкавици съм слагала, нито пелени ползвах макар че ми бяха подарили доста пелени. Може би само в най голямата жега я завивах с една лека пелена и това беше Simple Smile

# 608
  • до най-прекрасния мъж
Аз купих 2 бархетни и 9 муселинови. Бархетните ползвам за постилане, когато слагам бебето на леглото, въпреки че вече лапа всичко и няма смисъл. Също като беше по-мъничка и я изкарвахме навън, слагах отпред на кошницата за кола или на коша за новородено, за да не й духа и да не я зяпат познати и непознати. Големите муселинови ползвам за баня над хавлията, защото са мекички и попиват добре, а хавлията, колкото и да е мека, е по-твърда от муселина. Когато кърмех, постилах възглавницата за кърмене с тях. Малките ползвам за забърсване на устата след хранене и за оригване, а също и за постелка под главата в креватчето. Но тя се върти и плъзга много надолу вече и ще спра да слагам, защото няма смисъл. Бархетните взех от Вис Виталис, муселиновите са ми от Лидл, от Англия и на C&A Baby Club. Еднакво хубави са. Има и на други места, но са скъпи. От Лидл бяха 3 за 9 лв и са големи 90/90, от Англия 3 за 12 лв малки 60/60. Другите са ми подарък и не знам цена. Тензухени не съм ползвала изобщо, но биха си имали и те употреба.
Одеалце ползвам 3 бр - едно за количката, едно за дневен сън - тя спи в мен на ръце и 1 навивам отстрани в кошарата, да не се удря в таблата. Преди я завивах с него, но от месец се върти много и ползвам чувалче. Мислех да купя обиколник, но се притеснявам да не се задуши.

# 609
  • Beyond the stars
За ръкавички - имахме някакви, които паднаха. Ромпърите на next и george в най-малките размери имат прихлупване на ръкавчето, което може да се използва за целта и е много удобни. Използвали сме първите седмици, че се опитваше да си извади некое очо Grinning
Пелени - глас от мен за Jumbo.
Лампа - и сега използваме за четене преди сън тоз хипопотам https://www.hippoland.net/fisher-price-prozhektor-hipopotam

# 610
В началото с ръкавичките хич не се разбрахме... имах ама борба беше да ги сложа... и за това както каза една мама по - горе имах ромпъри с прихлупване и тях обличах ама това до 10ден някъде,  след това я оставих без прихлупването и ноктите почнаха да се отлепят сами ... но тя нямаше някакви орлови нокти.

Говорвхте за нощна лампа за кърмене, вчера бях в Джъмбо за украса за погачата на бебка и там попаднах на лампа на батерии с 3 режима на светене за 6лв. , купих си я и съм супер доволна снощи кърмих и преобувах на нея. Свети много приятно и не е толкова силна като нощната ми лампа.

Пеленк имам от Лидл муселинови, много ги ползвам за завиване докато суче, за под главата на възглавницата докато суче, под главата ако връща мляко, на рамото като се оригва, давам на друг ако иска да я гушне да не е в неговите дрехи, попивам и устичката с тях. Имам и бархетни подарък те са ми за постилане. На пововалника стой еднократна пелена, ама отгоре слагам пелена/кърпа и така еднокрантна изкарва няколко дни.. зависи малката колко е решила да маркира Joy има дни по 3 пъти опишква пейзажа Joy.

# 611
  • до най-прекрасния мъж
При мен проблемът с еднократните подложки е, че ги прави на дроб. На 4 м е почти и рита много, докато я преобувам. Чудя се какви многократни да купя, хем да не пропускат, хем да се перат, хем да са здрави и да изкарват повече от 1 ден.

# 612
При мен проблемът с еднократните подложки е, че ги прави на дроб. На 4 м е почти и рита много, докато я преобувам. Чудя се какви многократни да купя, хем да не пропускат, хем да се перат, хем да са здрави и да изкарват повече от 1 ден.
Има от ИКЕА едни тип протектор за матрак, но аз си го ползвам като пелена за преповиване, няма ластици или нещо друго. Отгоре е меко, отдолу е като гумирано и го пускам в пералня и сушилня без никакъв проблем.

# 613
Ръкавичките ползвах само първия месец, защото ми бяха забранили да му режа ноктите, а му бяха дълги, след това не.

Пеленките му са на motherhood много го харесвам нито една не се е унищожила😁

# 614
А защо забраняват да се режат ноктите? Интересно ми е просто.
Аз пелени дадох да ми ушият - купих бархет и при шивачката.

Общи условия

Активация на акаунт